Віталій Максимов заявляє про багатомільйонні зловживання в комунальній сфері обласного центру Закарпаття міста Ужгорода

Сьогодні начальник УМВС Закарпаття Віталій Максимов перервав свою відпустку і повернувся на роботу, стурбований повідомленнями в пресі про буцімто своє усунення з посади. Він першого ж дня зустрівся з журналістами і, як уже інформувало "Закарпаття online", повідомив, що його ніхто не звільняв і поки не збирається, навпаки, заберуть приставку в.о., а також прокоментував причини звинувачень на свою адресу від мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

Віталій МАКСИМОВ.
Віталій МАКСИМОВ.
Максимов заявив, що на всі 100 відсотків відкидає всі звинувачення Ратушняка, а їх виникнення пояснив трьома факторами..

По-перше, за його словами, кожному меру хотілося б мати «кишенькового начальника міліції», а він, Максимов, таким ні для кого бути не збирається.
По-друге, «штовхати міліцію на беспредєл», а саме цього хотів мер у ситуації з ринком на площі Корятовича, теж не вийде. Закарпатський господарський суд наприкінці грудня визнав недійсним договір оренди між КП «Ринок-1» і управлінням майнової політики міськвиконкому, зазначав необхідність створити ліквідаційну комісію щодо цього підприємства тощо. Але виконувати рішення суду повинна виконавча служба, а міліція повинна лише наглядати при цьому за порядком. За словами Максимова, виконавча служба не розпочала виконавче провадження цього рішення.

А 1 березня той же суддя того ж суду за позовом одного з підприємців, який торгує на ринку, прийняв рішення призупинити рішення сесії Ужгородської міськради про закриття ринку.

Третім фактором, який спровокував звинувачення Ратушняка, Максимов вважає те, що міліція виявила багатомільйонні зловживання у діяльності міських комунальних служб, наприклад «Водоканалу», тепломереж. Вже днями, заявив начальник УМВС, за цими фактами буде порушено низку кримінальних справ.

Що ж до закидів мера стосовно того, що міліція не бореться, а навпаки сприяє контрабанді, нелегальній міграції, Максимов сказав, що якщо за весь минулий рік щодо контрабанди було порушено 4 кримінальні справи, то тільки за неповні три місяці цього року вже 5, а по нелегальній міграції, відповідно, 9, а тепер – 12.

Коментуючи звинувачення в покриванні Максимовим дій команди Віктора Балоги під час його першого терміну очолювання закарпатської міліції, Максимов запитав, де ж кримінальні справи за цими фактами, тим більше, що було чимало перевірок Генпрокуратури та інших відомств.

Максимов підтвердив, що нові чільники різних підрозділів закарпатської міліції призначені за його поданням, але це не його родичі і куми, а фахівці, які чудово показали себе під час роботи в інших областях. «Хоча кандидатури нав’язувались з інших боків», -- наголосив він.

Відтак усі факти, які наводив мер міста, Максимов сам попросив міністра МВС ще раз перевірити, направивши для цього в область спеціальну комісію.
Свій вихід у відпустку Максимов, за його словами, запланував і узгодив з міністром ще задовго до селекторної наради, на якій зі звинуваченнями на його адресу до Василя Цушка звернувся мер Ужгорода. І пов’язана вона з поганим здоров’ям його тестя у Тернополі і мами Віталія Вікторовича у Чернівцях.

Тривале перебування на чолі закарпатських міліціонерів з приставкою в.о. Максимов пояснив тим, що колишній головний міліціонер області Юрій Рахівський довго перебував на лікарняних. Спочатку їх видавали медичні заклади Ужгорода, а згодом – одного з сіл Рахівського району.
А щодо чуток, що на посаду начальника УМВС області планують колишнього одіозного керівника Львівської міліції пана Сало, Максимов сказав, що цю людину пов’язують зі значними злочинами під час виборів на Львівщині і якщо він вважає звинувачення від Максимова неправдивими – має право звернутися до суду.
ЗІА "Простір"
26 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини