У Хустській лікарні відкрили оновлений операційний блок

У середу, 22 вересня, в Хустській районній лікарні було відкрито реконструйований операційний блок. Ця одна з найпотужніших лікарень краю обслуговує близько 127 тисяч мешканців району і розрахована на 540 ліжок.

У Хустській лікарні відкрили оновлений операційний блок

Завдяки спільним зусиллям і підтримці обласного управління охорони здоров'я, районної державної адміністрації, депутатського корпусу Хустської райради та колективу самої лікарні вдалося створити сучасний, оснащений високотехнологічним обладнанням операційний блок. Реконструйована операційна має автономне електро-тепло-водопостачання, сучасну вентиляційну систему та оснащена сучасним медичним обладнанням.

Загалом сума, яку виділили на реконструкцію та закупівлю обладнання для операційного блоку районна та обласна ради, сягнула майже 3,4 млн. гривень.  

"Ця подія пов'язана із реалізацією заходів, які виконуються згідно програми покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, затвердженої сесією райради ще в 2006 році, -  пояснив Володимир ПОП - начальник відділу охорони здоров'я Хустської РДА. Програма передбачає вкладення коштів місцевого бюджету в покращення бази лікувально-профілактичних закладів району. За останні роки в лікарні проведено реконструкцію лабораторного, фізіотерапевтичного, приймального та реанімаційного відділень. В рамках цього проекту також проводилась реконструкція і будівництво закладів у сільській мережі. Зокрема, за останні роки побудовано АЗПСМ в с.Крайниково та с.Залом. проведено реконструкцію АЗПСМ в с. Сокирниця та в с. Рокосово.  По програмі планується продовжити реконструкцію поліклінічного відділення, проводити подальшу реконструкцію АЗПСМ в сільській мережі. Разом з тим завважу, що на території Хусткої РЛ знаходиться недобудований акушерсько-гінекологічний корпус, який би міг стати одним з перинатальних центрів, що надавав би допомогу мешканцям не тільки нашого, але прилеглих районів, наприклад, Тячівського та Міжгірського. Ці плани в нас на майбутнє і я сподіваюсь на подальшу тісну співпрацю із районною та обласною радою, які ставляться із розумінням до проблем медицини і надають нам допомогу". 

"На сьогодні в лікарні  здійснюється  3,5 тисячі оперативних втручань та 2,2 тисячі пологів на рік, - завважив головний лікар Хустської районної лікарні Володимир РОМАН. Реконструйована операційна обладнана високотехнологічним устаткуванням. Тут розгорнуто чотири операційні зали: операційні хірургічного та травматологічного профілю на два робочі місця кожна, а також ургентна операційна і операційна для малоінвазивних оперативних втручань. Щодо акушерської практики, то у нас є окрема операційна. Практично в Хустській рай лікарні на сьогодні проводиться весь профіль хірургічних, травматологічних, акушерських і гінекологічних оперативних втручань на високому технологічному та професійному рівні. Так, наприклад, вже протягом багатьох років фахівці Хустської райлікарні застосовують такі медичні технології як лапороскопічні та ендоуретральні оперативні втручання".  

Даючи оцінку щойно відкритому операційному блоку та наголошуючи на стрімкому розвитку сучасних медичних технологій начальник управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА Роман ШНІЦЕР зазначив:"Медичний заклад це високотехнологічна установа і тому потрібно сьогодні будувати з огляду на найсучасніші технології, так,  щоб завтра не опинитися у позавчорашньому дні.   Сьогодні ми відкрили операційний блок – функціональний високотехнологічний підрозділ, який забезпечує життєдіяльність всієї лікарні. Відрадно, що маємо можливість відкривати такі відділення, де технологічне забезпечення перевищує вартість ремонтів, будівель. Тепер вже можна говорити про потоки хірургічних хворих, де чітко розділяються травматологія, планова чи ургентна хірургія. Новий напрямок, який чимдалі завойовує великий сегмент хірургії ¬- малоінвазивні оперативні втручання, які на сьогодні дозволяють з мінімальною операційною травмою виконати операції і значно скоротити час одужання та  реабілітації.

А результат роботи – це здорові люди, повернення чи значне покращення якості життя наших громадян. Планка піднята досить високо і якщо за зразком Хустської лікарні працюватимуть інші заклади, то я, як керівник галузі, буду задоволений. На сьогодні це лікарня одна з найкращих в області", - підсумував Роман ШНІЦЕР.

Прес-центр УОЗ в Закарпатській області

24 вересня 2010р.

Теги: лікарня, операційний, Хуст

Коментарі

Клим 2010-09-24 / 13:41:00
Є пропозиція. Робимо вибори щороку - і в нас медицина на вищому рівні!

Интересующийся 2010-09-24 / 12:51:00
Сообразительные медики. Они что специально под выборы мероприятия планируют?

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини