На закарпатській Берегівщині триває фестиваль сливового леквару (ФОТО)

У  програмі свята не тільки  приготування сливового леквару та солодких страв за староугорськими рецептами з використанням сливового повидла (тістечка-калачі, гомбовці, кіфлики, фанки), а й змагання з приготування найсмачніших "боґрач-гуляшу" та голубців.

Якщо для приготування боґрачу (угорського супу) необхідно 2,5 години, то щоб отримати хороший леквар потрібно 10 годин  безперестанного помішування. Гості фестивалю на власні очі можуть спостерігати, як стиглі сливи-бистриці перетворюються на запашну темно-червону масу. Власник найкраще приготованого варення отримає в нагороду 30-літровий казан та приладдя для варки сливового леквару. Тож змагання тривають з самого ранку. Результати конкурсів будуть оголошені ввечері. А поки що для відвідувачів триває футбольний матч, танці, пісні та розваги. Скуштувати вже приготовленні страви можна взамін дегустаційних квитків, кожен  з яких коштує 5 грн.