Закарпаття: На наркотичній плантації міліціонери виявили 280 стебел конопель (ФОТО)

На сьогодні закарпатській міліції вдалося викрити 339 злочинів, пов'язаних із зберіганням і розповсюдженням наркотиків. Виявлено 20 наркопритонів, знешкоджено 2 лабораторії, вилучено понад 671 кг наркотичних засобів прекурсорів та психотропних речовин. Нещодавно на Берегівщині ліквідовано конрабандний канал надходження синтетичних наркотиків на Закарпаття.

Закарпаття: На наркотичній плантації міліціонери виявили 280 стебел конопель (ФОТО)

Ледве не щодня у оперативних зведеннях реєструються злочини, пов'язані з виявленням наркотиків і затриманням осіб, причетних до їх розповсюдження. Тільки за останні дні в області сталося кілька характерних випадків. Щоб приховати місця вживання і продажу "наркоти", особи, залучені в цей злочинний бізнес, нерідко маскуються в малолюдних місцях. Так, свалявським правоохоронцям стало відомо ввечері на околиці райцентру в т.з. урочищі Садик збираються любителі "кайфу". Нещодавно співробітники служби дільничних інспекторів і кримінального розшуку цього райвідділу вирішили перевірити інформацію. Дійсно, коли почало сутеніти, на вказане місце прийшли троє молодих людей. Незабаром "зарядили" спеціальний пристрій для вживання марихуани та вже збиралися насолоджуватися збудливими "ароматами" небезпечного дурман-зілля. Завадили міліціонери. Крім т.зв. "бульбулятора" у свалявців вилучили і марихуану. Любителями наркокайфу, як з'ясувалося, були жителі райцентру у віці від 26 до 28 років.

Співробітники сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків Мукачівського райвідділу УМВС України в Закарпатській області днями встановили: 47-річна мешканка міста надавала свою квартиру для виготовлення і вживання "наркоти". У квартирі цієї жінки на момент приходу міліціонерів знаходився 42-річний мукачівець і 50-річний житель одного з сіл району. Тут же знайшли півторалітрову пластикову пляшку із залишками речовини, схожої на марихуану. До того ж, у старшого з "гостей" оперативники вилучили згорток з "наркотою". Тепер господиня та її клієнти дають свідчення в міліції.

Прикро, що все частіше в психотропну залежність втягується молодь. Красномовним свідченням цього - випадок, що мав місце в іншому райцентрі Закарпаття - Виноградові.

Працівники одного з місцевих кафе звернули увагу, що пізня відвідувачка, зовсім юна дівчина, поводиться якось дивно і неадекватно. Відповідне повідомлення надійшло в міліцію. Незабаром сюди прибули співробітники патрульної служби. Щоб вгамувати юну дівчину, довелося залучити її до адмінвідповідальності. Пізніше стало відомо: причиною такого зухвалої поведінки відвідувачки, а нею виявилася 16-річна місцева мешканка, були наркотики. Під час огляду у дівчини знайшли ще кілька грамів марихуани. Тому батькам не завадило б частіше цікавитися поведінкою і способом проведення дозвілля своїх чад.

Ще одного наркорторговца днями виявили в Ужгороді. 31-річний хлопець живе у приватному будинку на околиці обласного центру. Ось і вирішив чоловік налагодити собі бізнес, правда, незаконний. Продавав невеликими партіями, і виручка навіть від цього була пристойна. Співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС та бійці спецпідрозділу "Беркут" застали ужгородця на гарячому, коли він саме збув згорток з марихуаною черговому клієнту. У його квартирі виявили ще з десяток грамів "наркоти". А на дворі знайшли пластикову пляшку з відрізаним дном і залишками смоли на горловині. Не виключено, що вона служила для приготування "кайфу".

Незважаючи на те, що Перечинщина - порівняно спокійний район, все ж і тут працівникам міліції вистачає роботи в цьому напрямку. У жителя одного з сіл району правоохоронці виявили спеціальне обладнання для вирощування конопель за т.зв. "голандським" способом. Рослини поміщалися у спеціальних металевих контейнерах, щоб їх не помітив хтось сторонній. За ними ретельно доглядали, поливали й удобрювали. Фотосинтез і інтенсивне зростання забезпечувалися спеціальними лампами.

І ось все це "добро" пропало завдяки втручанню правоохоронців. Нещодавно перечинські міліціонери в іншому селі ліквідували навіть цілу плантацію конопель, а це - декілька сотень рослин. І ось ще один випадок.

Оперативники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС довідалися, що на околиці одного із сіл району буйно "цвіте" коноплі. Але, прийшовши за вказаною адресою, оперативники засумнівалися, що там росте дурман-зілля. Щоб дістатися до потрібного місця, міліціонерам з обласного центру та їх перечинським колегам довелося прокладати дорогу серед височенного борщівника.

Тут, в улоговині, відразу почули специфічний запах - це росла конопля. Усього викорчували 280 стебел забороненої культури. Рослини виросли більш двох метрів. Незабаром цей "продукт" мав потрапити на наркоринок. А на перешкоді стала міліція. Тепер встановлюють осіб, причетних до цього посіву наркотиків...

Михайло Пискач, УМВС України в Закарпатській області

25 серпня 2010р.

Теги: наркотик, коноплі, марихуана

НОВИНИ: Кримінал

11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
» Всі новини