На Закарпатті відбулося засідання "антипожежного" штабу

11 серпня у малому залі Закарпатської облдержадміністрації відбулося чергове засідання оперативного штабу з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою у 2010 році, для того, щоб підвести перші підсумки проведеної роботи та визначити нові завдання, спрямовані на покращення пожежної обстановки в області.

На Закарпатті відбулося засідання "антипожежного" штабу

У заході, окрім представників обласних управлінь, відомств та лісофондоутримувачів, взяла участь представник Кабінету Міністрів України Оксана Ткаченко.

Відкриваючи засідання оперативного штабу його керівник – начальник ГУ МНС в Закарпатській області Мирослав Щербей повідомив, що незважаючи на те, що тільки минулої п'ятниці була проведена розширена нарада за участі голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександра Ледиди, на якій обговорювалися питання протипожежного захисту області і відповідно було підготовлено розпорядження голови ОДА № 535 "Про заходи із підвищення рівня пожежної безпеки на території області", як в області вже зареєстровано факти загорань, що свідчать про необхідність покращення цієї роботи. Зокрема 10 серпня у Перечині горіло сміття на відкритій території, а в с. Букове Виноградівського району під час спалювання відходів на власному подвір'ї травмувалася чотирьохрічна дитина. Крім того, за прогнозами гідрометеоцентру в найближчі дні на території області й надалі збережеться суха й спекотна погода.

Далі було заслухано доповіді всіх лісофондоутримувачів про проведену ними роботу щодо вжиття першочергових заходів по попередженню пожеж у лісах. Зокрема, створення в лісництвах добровільних протипожежних формувань, які мали б гасити лісові пожежі, створення та поновлення мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонту та будівництва водоймищ, доріг протипожежного призначення, наявність запасів паливно-мастильних матеріалів для заправки автомототехніки, яка буде залучатися для гасіння пожеж, проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи   серед населення і т.ін.

Підсумовуючи, керівник оперативного штабу Мирослав Щербей та представник Кабінету Міністрів України Оксана Ткаченко визначили основні завдання, над якими слід працювати. Зокрема, здійснювати постійний моніторинг обстановки лісового фонду на території області; забезпечити взаємодію підрозділів державної, відомчої та місцевої пожежної охорони під час гасіння лісових пожеж, залучення додаткових сил і засобів, а також місцевого населення на випадок гасіння великих лісових пожеж; забезпечити цілодобовий контроль з охорони і захисту лісів, активізації роботи з попередження та негайної ліквідації пожеж у природних екологічних системах; продовжити очищення лісів від захаращень, оновлення мінералізованих смуг, протипожежних розривів, у першу чергу тих, що прилягають до населених пунктів, у межах просік під повітряними лініями електропередач, нафто-, газо-, продуктопроводів, доріг протипожежного призначення; здійснити перевірку справності природних і штучних вододжерел, пожежних водоймищ, можливість їх використання за призначенням. Також вжити заходів щодо заборони заїзду на територію лісового фонду транспортних засобів та недопущення їх стоянок уздовж лісонасаджень; обмежити у період високого ступеню пожежної небезпеки відвідування громадянами лісових масивів області, недопущення накопичення легкозаймистих матеріалів природного та штучного походження поблизу лісових масивів області та місць збирання і зберігання врожаю, заборонити випалювання стерні, бур'янів, смітників, сухої трави; забезпечити контроль за дотриманням заходів пожежної безпеки у місцях масового відпочинку людей, що розташовані в лісі та поруч з лісовими масивами, особливо у вихідні та святкові дні; забезпечити готовність медичних закладів області до надання відповідної допомоги постраждалим від пожеж громадянам; перевірити наявність протиопікових та інших необхідних медичних засобів, у випадку потреби поповнити запаси до встановлених норм і т.ін.

Окрім того, впродовж наступного тижня працівниками МНС будуть здійснюватися повторні перевірки лісофондоутримувачів щодо виконання заходів спрямованих на попередження надзвичайних ситуацій у лісових масивах області.

12 серпня 2010р.

Теги: пожежа, штаб

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини