Закарпаття: Грабують не тільки молоді...

...Було пів на четверту ранку, коли до 26-річного ужгородця Андрія, котрий знаходився у своєму автомобілі „Славута”, підійшов невідомий молодик. Не надто церемонячись, він насильно відібрав автомобільну магнітолу і зник у темряві. Викликавши працівників дорожньо-патрульної служби, котрі саме обходили ближні вулиці, потерпілий розповів їм про свою пригоду. Зафіксувавши прикмети зловмисника, правоохоронці взялися
„прочісувати” мікрорайон, у якому було скоєно пограбунок.

Закарпаття: Грабують не тільки молоді...Через якийсь час міліціонери зупинили для перевірки таксі, у котрому знаходився молодик, за описом схожий на грабіжника. А, запримітивши у підозрюваного автомагнітолу, стражі порядку зрозуміли: перед ними саме той тип, котрий зовсім недавно скоїв злочин. Тим більше, що й потерпілий впізнав свого кривдника. Грабіжником виявився 19-річний ужгородець Сергій, котрий навчається... в одному з престижних вузів обласного центру. Речовий доказ вилучено, а студентові доведеться мати неприємну розмову з правоохоронцями і, ймовірніше всього, замінити студентську лаву на лаву підсудних.

Вечірньої пори у міліцію звернувся 20-річний Віталій, котрий проживає в одному з сіл Мукачівського району. Він повідомив, що на одній з вулиць міста невідомий чоловік насильно відібрав у нього стільниковий телефон.

Під час відпрацювання працівники патрульної служби Мукачівського міськвідділу УМВС “вирахували” й затримали 32-річного місцевого жителя, у котрого вилучили речовий доказ. Як з'ясувалося, крім згаданого пограбунку, на совісті мукачівця ще й крадіжка.

Того ж дня подібний випадок мав місце на іншій вулиці в Мукачеві, де ранкової пори до 12-річного мукачівця Юрія, учня школи-інтернату, підійшов знайомий старший товариш Віталій. Без зайвих слів він відібрав у Юрка стільниковий телефон і хутко зник. Однак того ж дня по гарячих слідах зухвальця затримали працівники кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Грабіжником виявився 16-річний учень одного зі спеціалізованих навчальних закладів. Під час проведення огляду оперативники вилучили у нього речовий доказ. Винуватця притягають до відповідальності.

“Мобільний” пограбунок мав місце і в Ужгороді. Ранкової пори поблизу видавництва „Закарпаття” до 72-річного ужгородця, котрий працює в банківській установі, підійшла невідома смаглява бабця, котра... зухвало відібрала у городянина стільниковий телефон. Звісно, потерпілий звернувся по допомогу до правоохоронців. Працівники відділення боротьби з кишеньковими крадіжками управління карного розшуку УМВС, почувши прикмети грабіжниці, одразу зрозуміли, про кого мова. Зухвалим “гангстером” виявилася... знаменита в кримінальному світі „мамочка” Етуш. Вирахувати й затримати її з речовим доказом стало для сищиків, як мовиться, справою техніки.

Варто сказати, що ця спритна бабця за скоєння ряду крадіжок нещодавно побувала на лаві підсудних, де отримала умовний термін покарання. Як бачимо, милість Феміди на користь їй не пішла. У читачів після цього може виникнути закономірне запитання: скільки “мамочці” ще потрібно скоїти злочинів, щоб нарешті „загриміти” за грати?

У всіх згаданих випадках порушено кримінальні справи, після завершення яких, ймовірно, грабіжникам доведеться постати перед судом.
Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
19 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:16
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
» Всі новини