За півроку інспекторами Закарпатдержрибоохорони затримано 728 порушників природоохоронного законодавства

У працівників рибної галузі, професійних рибалок, любителів спортивної рибалки є своє професійне свято, яке вони відзначають у другу неділю липня. І якщо для рибалок аматорів це день визнання способу єднання з природою і якоюсь мірою стан "душі", то для інспекторів рибоохорони як працівників Державного комітету рибного господарства це, в першу чергу, визнання важливості рибної галузі, як невід'ємної і вагомої частини агропромислового комплексу країни.

За півроку інспекторами Закарпатдержрибоохорони затримано 728 порушників природоохоронного законодавства

Рибне господарство країни на сьогоднішній день включає в себе понад 600 підприємств по добуванню риби, її переробці та виготовленню готової продукції (125 підприємств) , риболовні судна, 4 морських порти, 9 наукових установ та іхтіологічна лабораторія, 12 підприємств, які спеціалізовані на відтворенні різних видів риб, більше 120 підприємств та організацій різних форм власності, які займаються розведенням та вирощуванням риби, 4 навчальні заклади по підготовці спеціалістів,д в яких  на 16-ти спеціальностях здобувають освіту 7,5 тис. чоловік, органи охорони водних живих ресурсів (рибоохорона). Сьогодні в рибній галузі працює понад 35 тисяч чоловік.

Частиною великого трудового колективу, котрий працює на процвітання нашої держави та збільшення її рибних запасів, є спеціалізовані підприємства різних форм власності Закарпатської області, що займаються вирощуванням рибної продукції. І якщо в масштабах України промислове вирощування риби та її добування на Закарпатті не можуть порівнятися з іншими регіонами, то аматорське рибальства завжди мало у нас потужні традиції. Адже такого багатого іхтіологічного різноманіття не має ні одна з областей України. Громада рибалок-любителів на Закарпатті завжди сповідувала передові погляди як ловлі риби, так збереження її запасів. Не зважаючи на тривалу відсутність (незначну кількість) органів рибоохорони в Закарпатські області як окремої структури, саме рибалки-любителі протягом тривалого періоду були ентузіастами охорони рибних запасів.

Створення Головного управління Закарпатдержрибоохорони, підтримка та сприяння інспекторам рибоохорони в боротьбі з браконьєрством саме зі сторони рибалок-любителів, на сьогоднішній день показують позитивних рух в напрямку , як збільшення рибних запасів так чистоті та бережному ставленні до водних об'єктів, культурі відпочинку.

Готуючись до Дня рибалки, Головне управління Закарпатдержрибоохорони підбило підсумки роботи за півріччя і фактично звітується про стан рибоохоронної діяльності.

Так за звітний період інспекторським складом управління з 01.01.2010 по 30.06.2010 року спільно з взаємодіючими структурами проведено 43 рибоохоронних рейди, під час яких виявлено та припинено 790 порушень ( затримано 728 порушників ) природоохоронного законодавства, основна частина котрих пов'язана з порушенням правил рибальства та порушеннями ведення господарської діяльності на водних об'єктах за ст..85 ч.3 КУпАП - 669 порушень ( із них за господарську діяльність 219 випадки - вибір гравію, миття автомашин, трелювання лісу і т.п.).
Затримано за проведення браконьєрського лову риби та передано у суди матеріали за ст..85 ч.4 (браконьєрство) на 48 порушників, у 30 випадках спроба браконьєрства припинена на стадії підготовки, передано у слідчі органи для порушення кримінальних справ у 4 випадках на 4 чоловік ( в т.ч.за браконьєрство з використанням "електроструму" 1 випадок). За незаконний продаж риби судами притягнуто до відповідальності 4 чоловік, за порушення використання водозабірних споруд - 6 чол.

По складених протоколах за різні порушення природоохоронного законодавства накладено 35 394 грн. штрафу, з яких за участю ДВС області в бюджет стягнуто штрафу 62 611 грн. по 710 випадках. Сума накладених штрафів перевищила суму кількості стягнутих завдячуючи ефективній роботі з ДВС області.

За завдану шкоду під час зайняття незаконним рибним промислом, проведення господарської діяльності нараховані на відшкодування збитки державі на суму 10 813,00 грн. (стягнуто 5 383,2 грн.) . Виявлено та вилучено 128 знарядь незаконного вилову риби ( в.т.ч 1 електоровудочку), вилучено риби - 80,0 кг. та 5 транспортних засобів ( 5 гумових човнів).

На завершення хочеться наголосити ще раз на тому, що високі результати роботи були досягнуті завдяки самовідданій, наполегливій і відподальній праці інспекторів рибоохорони за сприяння взаємодіючих правоохоронних органів та підтримки громади рибалок Закарпаття.

13 липня 2010р.

Теги:

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини