На Закарпатті зек із Криму вбив і спалив адміністраторку мотелю (ФОТО)

У міліцейській практиці часто таке буває, коли, виїжджаючи на місце пригоди, аби зафіксувати простий злочин, натомість доводиться потім розслідувати заплутану і складну справу. Співробітники Берегівського райвідділу ГУ МВС в Закарпатській області, які нещодавно після телефонного повідомлення місцевих "еменесівців" про пожежу прибули в один з мотелів міста, також спершу гадали: роботи тут практично на кілька годин. А виявилося, що попереду у них - напружений тиждень.

На Закарпатті зек із Криму вбив і спалив адміністраторку мотелю (ФОТО)

Як з’ясувалося, загорання сталося в одній з кімнат згаданого закладу. Локалізувавши полум’я, вогнеборці виявили тут обгоріле тіло якоїсь жінки. Пізніше встановили особу загиблої – це була 34-річна адміністраторка мотелю. Незважаючи на те, що все нібито вказувало на нещасний випадок через необережне поводження з вогнем, а смерть людини настала внаслідок отруєння чадним газом, однак деякі моменти у цій зрозумілій на перший погляд справі видалися правоохоронцям підозрілими.  По-перше, дивувало, чому жінка була вкрита матрацом, по-друге, що вона робила у цій кімнаті. Водночас родичі і близькі загиблої заявили: хтось познімав з нещасної її прикраси. Незадовго до трагедії люди бачили на жінці золоті сережки і персні на пальцях. Зникли і два її мобільні телефони. Тим часом експерти підтвердили попередні висновки спеціалістів про отруєння чадним газом, проте стало також відомо, що перед тим бідолашну побили. Точніше, хтось "вирубав" її потужним ударом в обличчя. А при чому тут пожежа?  Та все надто просто – зловмисник намагався приховати сліди злочину.  Тепер справа почала набирати логічних обрисів.

Але "вирахувати" убивцю виявилося не так вже й легко. Берегівські розшуковики  вирішили майже похвилинно встановити, що жінка робила в останній день свого життя. Опитали усіх її колег, знайомих, рідних, сусідів. Принагідно цікавилися існуванням можливих ворогів нині покійної,  її  підприємницькими справами.

Перетрусивши купу отриманої інформації і відсіявши непотрібне, правоохоронці звернули увагу на  розповіді очевидців про симферопольського гостя. Працівники мотелю стверджували, буцімто напередодні вештався тут якийсь молодик. Казав, що приїхав з Криму до брата. За словами свідків, південний гість поводився зухвало, навіть нахабно. З усього було видно, що він шукав собі на голову пригод, бо чіплявся до місцевих дівчат та жінок.  Непристойними пропозиціями надокучав й адміністраторці.  

Тож міліціонери стали наводити про дивного чоловіка довідки. Для цього вирушили за місцем проживання  його брата. Це, як з’ясувалося пізніше, і була розв’язка  -- в оселі останнього розшуковики побачили два мобільні телефони. Точнісінько такі були у покійної, їх  не змогли тоді знайти на місці пожежі. Ще б пак, адже це були саме вони. Вилучені телефони стали незаперечними доказами причетності симферопільця до скоєння злочину в берегівському мотелі. До того ж, закарпатські оперативники за цей час встигли з’язатися зі своїми кримськими колегами і довідатися вельми цікаві подробиці із життя підозрюваного, як зауважив перший заступник начальника ГУМВС полковник міліції Володимир Шелепець. Свого часу цей молодик вже відбував покарання через замах на убивство. А незадовго до приїзду на Закарпаття він скоїв у Криму розбійний напад та грабіж, тому втікаючи від тамтешніх правоохоронних органів, потрапив у руки наших стражів порядку, вчинивши ще тяжчий злочин.

Судячи зі слів затриманого, він нібито мав намір поселитися у згаданому мотелі. Тут звернув увагу на симпатичну молоду жінку – адміністраторку. Став активно підбивати до неї "клинці", але усі його зусилля сподобатися молодиці виявилися марними. Скоріш за все, жінка надто гостро відповіла надокучливому відвідувачу на його непристойні пропозиції. Це неабияк зачепило зухвальця. Розлючений, він ударив бідолашну кулаком в обличчя,  та упала, втративши свідомість. Тоді нелюд познімав з неї усі золоті прикраси, одна каблучка, правда, біла срібною, забрав мобільні телефони. А далі, мабуть гадаючи, що жінка померла, прикрив її матрацом і підпалив. Не виключено також,  що зловмисник  просто побоювався  можливих свідчень потерпілої у міліції, адже за ним вже тягнувся "кримінальний хвіст" з Криму, тому й вдався до крайніх методів. Цього ми вже не довідаємося напевно. Зрештою, це не так важливо. Нещасна жінка через злочинні "апетити" якогось звіра у людській подобі і його хворобливе самолюбство згоріла живцем. Зробивши свою  чорну справу,  зловмисник зачинив зсередини двері кімнати і вискочив через вікно, аби  зайвий раз не "маячити"  перед очима працівників мотелю.  Кімната знаходиться майже на третьому поверсі. Тому убивця добряче травмувався. Саме на ці тілесні ушкодження і звернули увагу потім працівники міліції. Зокрема, експерти встановили: травми на тілі підозрюваного  -- характерні для падіння власне з такої висоти і  для часу, коли  стався цей випадок.

До речі,  підозрюваний у вбивстві симферопілець має ще тих собі родичів. Його брати також раніше судимі. А батько минулого року отримав термін ув’язнення за вбивство.  Як кажуть, яблуко від яблуні...

Ігор Стефанець, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
02 липня 2010р.

Теги: мотель, вбивство, Крим

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини