З-поміж ста кращих українських шкіл — сім ужгородських

Широко розрекламований серед освітян Всеукраїнський конкурс “100 кращих шкіл України”, організаторами якого виступили газета “Директор школи” та видавництво “Шкільний світ”, нарешті, визначив переможців

Найприємнішим сюрпризом для вчителів м.Ужгород стали результати конкурсу, адже до списку ста кращих увійшли аж 7 міських шкіл! До речі, Закарпаття за кількістю найуспішніших навчальних закладів стало у цьому конкурсі другим, поступившись лише Запорізькій області.

Ужгородські школи-переможниці — АНВК ДВЗ-ЗОШ № 2, ЗОШ №№ 5, 8, 11, 15, 19 та гімназія обійшли у конкурсі близько двох тисяч українських шкіл. Серед дев’яти конкурсних номінацій ужгородські школи вибороли такі: ЗОШ №№ 5 та 15 стали кращими у номінації “Школа громадського становлення”, ЗОШ №№ 8, 19 та АНВК перемогли у номінації “Школа педагогічного пошуку”, ЗОШ № 11 — перша серед шкіл із сучасними освітніми технологіями, а гімназія перемогла в найпрестижнішій номінації “Школа успіху”.
Директор Авторського навчально-виховного комплексу Золтан Жофчак розповів нашій газеті, що взяти участь у такому конкурсі, а тим більше перемогти у ньому — надзвичайно престижно. Директори шкіл, котрі увійшли до списку ста кращих в Україні, нещодавно повернулися з Києва, де представники Міністерства освіти урочисто вручили їм дипломи та подарунки. Для того, аби подати заявки на участь у конкурсі, керівництво АНВК (власне, як і всіх інших шкіл-учасниць) близько місяця збирало матеріали про діяльність закладу за останні п’ять років. Номінацію, в якій на конкурсі виступав АНВК, її директор обрав не випадково, адже вже близько 7 років цей навчальний заклад офіційно вважається експериментальним. Золтан Жофчак стверджує, що розробив нову модель школи, яку впроваджуватиме у своєму авторському навчально-виховному комплексі як мінімум до 2009 року. Наприклад, учням викладають риторику, світову культуру, економіку, етику тощо, а вихованці садочка, який також входить до складу АНВК, фактично від двох років вивчають дві іноземні мови. Велику увагу в цьому навчальному закладі приділяють творчому вихованню дитини. Це значить, що вихованці й учні АНВК змалку вчаться малювати, співати чи танцювати — кому що до душі.

Директор Ужгородської гімназії Василь Гиндрюк також дуже задоволений виграшем у номінації “Школа успіху”. Очолюваний ним навчальний заклад є, без перебільшень, успішним, адже всі учні гімназії, котрі вирішили після навчання вступати до вузів, стали студентами. Крім того, про успішність вихованців цього навчального закладу свідчить і те, що вони щороку завойовують найбільше призових місць на олімпіадах серед усіх закарпатських шкіл. Василь Гиндрюк також відзначив кадровий потенціал учителів гімназії та наявність шкільного друкованого органу “Гімназія”, котрий допомагає у навчанні та вихованні молодого покоління.

Перемогу в ще одній номінації — “Школа сучасних освітніх технологій” — привіз до Ужгорода багатопрофільний ліцей “Інтелект”- ЗОШ № 11. Його директор Наталія Макара розповіла нам, що на базі школи проводиться освоєння нового методу навчання — інтерактивного. Це значить, що уроки проходять у невимушеній атмосфері спілкування, тобто вчитель не читає дітям лекції, а розмовляє з ними, тим самим учить їх самостійно робити висновки і думати. Окрім того, школа вже нині активно використовує для навчання сучасні електронні підручники з хімії, біології, історії, інформатики, іноземних мов. Ці підручники є своєрідним експериментом Міністерства освіти України, які дозволяють, приміром, на уроках хімії побачити на моніторі комп’ютера, як відбувається той чи інший хімічний процес.

Словом, нашим школам дійсно є чим пишатися. І освітяни це довели, включивши 7 ужгородських шкіл до списку ста кращих в Україні.
Ужгород.нет
15 квітня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини