В Ужгороді двоє протоієреїв на прес-конференції висловили претензії ректорові УУБА

Протоієрей Олександр Гук та протоієрей Петро Івашко скликали прес-конференцію у прес-центрі "Нове Закарпаття", щоб висловити (від себе особисто) претензії Вікторові Бедю, ректорові Ужгородської Української Богословської Академії ім. Святих Кирила і Мефодія.

В Ужгороді двоє протоієреїв на прес-конференції висловили претензії ректорові УУБА

Протоієрей Олександр Гук розповів, що був проректором із наукової роботи та завкафедрою Академії протягом семи років, згодом запрошувався до Києва прочитати кілька лекцій у духовній академії, але коли у газеті "Срібна Земля" його представили як професора та доктора богослов’я, він просить більше не робити цього, бо вважає, що "не відповідає названому рівню".

А відтак він назвав "приклади, що засмучують" його. Насамперед це виданий в Ужгороді "Требник", за який йому соромно, бо "вийшло посміховисько".

"Складається враження, що над книгою... ніч попрацював студент-недоучка, трієчник,  у ній спотворене Слово Боже, однак вона розіслана до всіх навчальних закладів", — каже Олександр Гук. На його переконання, таким чином презентоване невігластво навчального закладу, а тому він вважає "неморальним після цього презентувати себе як доктора богослов’я і професора".

Інше, з чим незгодний Олександр Гук, це поєднання світської (триває 3 роки)  і богословської освіти (3 роки) під одним дахом академії, що є експериментальним і недостатнім, тож "пафос про два дипломи непереконливий". Викладацький склад сформований з учорашніх студентів, які ще не готові викладати, й  від цього, на його думку,  потерпає якість освіти.

Протоієреї Петро Івашко та Олександр Гук висловилися за те, щоб закладу, що "став замкненою системою" й "маргінальною структурою, яка вариться у власному котлі", а також  його ректорові дала експертну оцінку богословська комісія, й  закликали свого візаві  відмовитися від звання професора та доктора богослов’я  й "залишити освітній простір"...

Чому протоієреї не мають наміру звернутися власне до митрополита Володимира, а вирішили обмежитися "журналістським розголосом", залишилося невідомим.

15 червня 2010р.

Теги: УУБА, Бедь, богослов'я

Коментарі

Олекса 2010-09-04 / 13:41:00
А Роман файно написав! коротко, но мітко!

Олекса 2010-09-04 / 13:40:00
Хлопці, фаттьове! Тай буйтеся бога, та говорьте правду! Істину!!! Гук - то є великий у світі богослов! Іди у любу академію, та уповідят ти, ош о. Олександр - уто величина богословскої мислі! А ашись нігде дале уд театральной площи ніде не був, та тогди й не говори, бо шкода твої бисіди! А бедьови Бог суддя!

Ярослав 2010-06-18 / 20:22:00
печально.я знаю о.Олександра і чув його пороповіді, також чув проповіді о. Петра.сам Гук на таке незважив бись, адже в нього замало духу, це все підстроїв Івашко, з власної вигоди.а щодо студентів трієчників-недоучок то вони саме ночами сиділи і набирали Гук його праці, та водили його по храму бо він не знав де саме ставати під час служінь.якщо така погана академія то чого він тут сидів зайого словами сім років?та де тільки Гук не викладав і як ми бачемо де опинився - у самолюбця Петра Івашко.А про гука можна сказати тільки одне - людина з двома обличчями

Роман 2010-06-16 / 20:17:00
"Театральна" освіта, що розпочалася з 2000-х років сьогодні вміло продовжує давати вистави не лише на Театральній, але афішує себе далеко за межі області і України. Болить серце від усвідомлення неспроможності Києва дати "нормальний розгон" театралці....Факт сьогоднішньої спроби визнання дипломів школи-училища державою говорить про те, що майже десять років випускники отримували "липу". Їх що потрібно перезахищати, перепрофілювувати?! А що робити з докторами як поїхали наприклад в Росію чи Прагу? У престижних акдкміях докторські захищають раз на три, пять років. В РПЦ є два-три справжні доктори, а тут по три доктори в семестр. І спарва не в болонських процесах, а в якості цих докторських. Конвейер працює на 5 з плюсом, а випускник після закінчення без "звязків" і індивідуального піходу не має можливості наприклад викладати у ВУЗі чи простій ЗОШ?

Віктор 2010-06-16 / 10:35:00
Чому протоієреї не мають наміру звернутися власне до митрополита Володимира, а вирішили обмежитися "журналістським розголосом", залишилося невідомим.

Тому що нема що заявити на аргументах...

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 3
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини