65-річчя дитячий санаторій "Малятко" відзначив родинним святом "Дитячі забавлянки" (ФОТО)

Дитячий спеціалізований пульмонологічний санаторій "Малятко" відзначив початок літнього оздоровлення, завершення благодійного марафону зі збору коштів на реконструкцію найстарішого корпусу, з якого 65 років тому почалася історія закарпатського "артеку", і провів масштабне родинне свято. Як тут уже звикли - усе за народними традиціями і не просто для дітей, які оздоровлюються в закладі, а й для їхніх родин.

65-річчя дитячий санаторій "Малятко" відзначив родинним святом "Дитячі забавлянки" (ФОТО)

Допомогти вихователям "Малятка" водити забави приїхали дівчата з гурту "Правиця" -- лауреати "Червоної рути", організатори столичної дитячої фольк-школи, де займаються дітки буквально з пелюшок, точніше з памперсів.

У "Малятку" організували родинну гру "Збери коралі" - керамічні різнокольорові намистинки учасники отримували за виготовлення паперових квітів. Детальки  коралів відповідали кольорам веселки, отож згодом, нанизані в намиста, вони яскраво розфарбували дощовий день п’ятниці 4 червня. На території санаторію працювали 6 майстерок, де буквально в режимі нон-стоп проходили майстер-класи з виготовлення різнокольорових жоржин, айстр, ромашок, маків тощо, якими відтак заквітчали весь заклад. Найбільше намистинок – 102 назбирала родина Валько – двом братам, Артуру і Максиму, які відпочивають на першій літній зміні у "Малятку", допомагала потужна команда – мама, дідусь і аж дві бабусі. А для здобуття другого місця об’єдналися троє хлопців-друзів, які згодом великодушно віддали одному поміж себе приз – путівку на наступний рік.

Після збору коралів "Правиця" залучила дітлахів і дорослих до спільного концерту – співали народні пісні, зокрема актуальну для паводко-дощових днів минулого тижня замовлянку "Вийди, вийди, сонечко" (і, попри прогнози, дощ таки не посмів зіпсувати свято), розгадували загадки, водили танці.

Нещодавно на одному з фестивалів у "Малятку" взялися зробити з надутих дітьми кульок найдовшу на Закарпатті гірлядну, а цього разу поставили амбітну мету вийти на рекордно найдовший "кривий танець". Це один з найстаріших, і, мабуть ще з язичницьких часів, український танець. Тож в дитячому санаторії він таки вдався найдовшим – за приблизними підрахунками "вплелися" у забаву близько 100 відпочиваючих дітлахів, батьків, родичів, і навіть представників обласної, районної та сільської влади! Загалом танець нараховував понад 200 учасників.

Аби вийти на рекорд, залучили навіть численних гостей, які прийшли привітати "Малятко" з 65-річним ювілеєм, зокрема й заступника голови обласної ради Андрія Сербайла, начальника обласного управління охорони здоров’я Романа Шніцера, голову сільської ради Оноківців Віктора Дмитрука, керівника ужгородського "Турбогазу" Михайла Качура, директора Мукачівського спеціалізованого інтернату для дітей з особливими потребами Василя Маркуліна, голову обкому профспілки медичних працівників Турок Володимира та багатьох інших представників управлінь і профспілкових організацій. Гості, як годиться на день народження та ще й таке поважне, прийшли не з порожніми руками – серед подарунків грамота санаторію від обласної ради, компакт-диски з українськими дитячими "Слуханками" від заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, ікона і квіти-розсада для прикрашання території, нагороди і відзнаки усім численним працівникам дитячої оздоровниці. Подякували на святі також усім, хто долучився до благодійного марафону зі збору коштів на реконструкцію лікувально-діагностичного корпусу, обласній владі, яка виділила бюджетні гроші на капітальний ремонт одного зі спальних корпусів (незабаром у "Малятку" ще одне свято – відкриття цього корпусу) та реконструкцію лікувально діагностичного корпусу і заводу "Турбогаз" за подаровані два дерев’яні дитячі ігрові майданчики.

Після виснажливої кілька годинної забави і встановлення рекордів, день народження "Малятка" завершився святковим фуршетом. "Цвяхом" солодкої програми став 10-кілограмовий торт.

Лариса Подоляк
10 червня 2010р.

Теги: Малятко, санаторій, свято, діти

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини