Послу Євросоюзу сподобалося берегівське вино

4 червня відбувся візит Голови Представництва Євросоюзу в Україні пана Жозе Мануела Пінту Тейшейри та послів країн-членів ЄС на Закарпаття.

Послу Євросоюзу сподобалося берегівське вино

Зокрема в Ужгороді за їх участю відбулася презентація проектів в області щодо запобігання повеней, які втілювалися у життя за минулі п’ять років. Також делегація послів ЄС відвідала туристичний інформаційний центр в Берегові, який було відкрито в межах програми добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна IНТЕРРЕГ ІІІA/TACIS. За словами Йосип Торпоі, директора центру, цю туристичну установу відвідало за чотири роки понад 20000 чоловік. Наразі у планах -  відкриття цілої мережі подібних центрів по всій області.
 
Делегація послів ЄС відвідала Закарпатський угорський інститут, Європейський угорський будинок, а потім завітала на виноробний завод "Айсберг", де виготовляють вина торгової марки "Чизай". Там відбулася коротка екскурсія підприємством, а потім і дегустація колекції вин. Керівництво підприємства мають надію, що у майбутньому берегівським винам вдасться вийти і на європейський ринок.
   
У місцевих журналістів була також можливість поспілкуватися з Послом ЄС в Україні Жозе Мануелом Пінту Тейшейра і задати декілька питань.
 
- Що особливого Ви сьогодні побачили на Закарпатті?

- Ми побачили, що Закарпаття – це край різних традицій, де люди різних національностей живуть разом – у мирі і злагоді. Але цей регіон, який є невід’ємною часткою України, і тому з цієї точки зору тут також є гостра потреба у різнобічних реформах, так як і по всій країні. Ви безпосередньо сусідите з країнами Євросоюзу і бачите, що вони вже пройшли процедуру реформування, а це у свою чергу позитивно  позначилося на їх розвитку. Вам також слід більше проявляти власну ініціативу, розвивати власну інфраструктуру, аби приваблювати туристів. І це буде конкретним кроком для покращення існуючої ситуації. Ви ще маєте велику перевагу для приваблювання інвестицій, створення нових робочих місць. Бо знаходитесь поруч з  європейськими ринками, це зручно для експорту ваших товарів, а вартість робочих рук є досить низькою. Однак потрібно створити більш сприятливий клімат, розробити нормативну законодавчу базу, аби це сприяло для розвитку комерційних підприємств.
 
- Перебуваючи у нашому краї, Ви відчули значну різницю з країнами Європи?

- Ми почуваємо себе тут як у Європі, хоча це ще досить бідний регіон, а інфраструктура тут досить слабо розвинута, і рівень життя людей гірший. Однак люди – це безперечно європейці. А культура і природа також нічим не відрізняється від звичайної європейської.

- Нещодавно новий президент України заявив, що вже найближчим часом ЄС може відмінити візовий режим для українців. Наскільки реальні такі обіцянки?
   
- Існує певний порядок речей, які потрібно для цього здійснити Україні. Мається на увазі існуючі проблеми, пов’язані з нелегальною міграцією, нелегальною торгівлею. Слід також подбати і про безпеку – в тому числі пов’язану з паспортизацією, запобігти підробкам документів. Тобто є певні проблеми, які слід спочатку вирішити. Звісно ЄС буде у цьому допомагати, але і сама Україна має прискорити цей процес. Якщо реформи, які нам обіцяють, відбудуться, а Україна стане більш стабільною країною – все це сприятиме лібералізації візового режиму. Якщо ж цього не станеться, то чи слід взагалі було давати якісь подібні обіцянки…

 

Олександра Ворошилов, для Закарпаття онлайн. Фото автора
06 червня 2010р.

Теги: Тейшейра, ЄС, повені, вино

Коментарі

KK 2010-06-09 / 17:21:00
Посторінній - Ви внизу писали ' О сепарації, о Рутенії, запреданцйох, зрадникох КК писав, а не я. Я лем отвічав му в том тоні, яку з традіційним українським хаосом пан КК наладив.' Добре знати що ти цілком задоволений з статосом закарпаття як не віділеною частиною україни. А то я все чомусь думав що ти так хвалиш 'цивилізовану европу' і любиш поплюжувати ім'я україни тому що би хотів щоби закарпаття якось відірвалася від 'неньки'. Бачиш як я тебе не зрозумів, і мушу тобі вибачатися за мого 'традиційного українського хаосу'...



KK 2010-06-09 / 01:36:00
Посторінній - Так по правді, давайте і я думаю що ми всі можемо згодитися що політиканти по цілому світі, сйогодні більше чим коли небудь тільки працюють для своє добро, а не для добро людей. Поки що угорщина краще розвинута чим україна і належить до европейського союзу. Але уже сйогодні, аналітики сьерйозно говорять що після греції то найбільші серйозні проблкеми лунайть в угорщині. І я думаю що і італія не далеко від цйого шуму також. А якщо це не Ваша думка відєднатися від україни, то що точно Ви пропануєти для закарпатті??

сорри 2010-06-08 / 22:22:00

Пане Посторонній,



я не знаю, від чого там у вас смердить, але пащекуванням займаєтеся саме ви: я вам про тему сміття, котру ви зачепили, а ви у звичні для вас словесні блуди...



Не підтягуйте себе під репресії: ваша розсіяна свідомість не має нічого спільного з політичною діяльністю... :)



А щодо того, хто вимре скорше, то, як каже українське прислів'я, доки товстий схудне, худий здохне. Так і з "русинами" та українцями: поки українців стане менше, вас, котрих і так - одна жменька, та ще й порохнявого віку, взагалі нестане... :)

Посторонній, 2010-06-08 / 20:17:00
Пан КК в сорри-го метаморфозі уже давно бо мав знати, ош "Риба Смердить од Голови!" В Чехіі и Словакіі, Мадярштьині, Польші, ДДР (Восточна Германія) и далших державах соц. табора бов бордак (сміття, хаос, обоср. латрини, мізерні продукти, квартири итд) коли голова смерділа з Москви. А типирь голова смердить в Київі, а на Пудкарпатю так є як боло, як колись с головов в Москві. До кунця ай так реагуєте як за СССР, товди інакомислящих посилали на псіхіатрію, а ви ай типирь. Це великий внесок до цівілізованного світа. Писковати будете ай далше, посилати інакомислящих до дурдомів, а люди вам будуть умирати о 10-15 років скорше, як в сусідніх державах. Для вас гесло ай товди буде "Нас багато, нас неперемогти", ай кидь уж вас буде менше як поляків. Ай так будете майсилніші айбо лем в писковані.

сорри 2010-06-08 / 19:54:00
Пане Посторонній,



Бачу, що окрім шпіонів ЦРУ і тараканів у вашій голові бігаютьтакож погані українці і хороші русини. А ви давно були у нас на Закарпатті? Бачили потоки, загаджені сміттям? Це і є наші улюблені українці, а ваші - "русини". Вони справді "знавуть пустошити, сміття витворити и в том смітті ай утонути". І Україна тут ні до чого: сміття в потоки вони кидали і тисячу, і сто років тому, так само кидають і тепер.



У вас хвороблива уява, котра творить нездоровий образ ворогів і ідеалізує "своїх". Але це проблема не моя. І не ваша. А психіатра. І вас є власний, або хоча б дільничний психіатр?.. :)

Посторонній, 2010-06-08 / 19:26:00
Нараз дуо, КК и сорри, в єден голос завили и схізіфренично. О сепарації, о Рутенії, запреданцйох, зрадникох КК писав, а не я. Я лем отвічав му в том тоні, яку з традіційним українським хаосом пан КК наладив. Ви мені о Італії не говоріть, бо я там бов. Італіанці способні ай зо сміття витворити хосенні річі, а украйинці знавуть пустошити, сміття витворити и в том смітті ай утонути. Кулько вас є типирь украйинців, кулько вас боло? Умираєте в 62 рокох як в Африці, бо самих себе вбиваєте, а з каждим роком є вас менше и менше.

сорри 2010-06-08 / 17:33:00
Пане Посторонній,



у мене таке враження. що "шпіони ЦРУ" разом з тараканами живуть виключно у вас в голові...:)



Вони вас оточують? Полюють на вас? Як можна жити з такими страхами? :)



Якщо їх так багато на Закарпатті, можете мені назвати хоч одного по імені-прізвищу?

KK 2010-06-08 / 17:23:00
На певно ці предаставники евросоюзу (також виглядають що всі плачуть на бенкеті?) дуже зацікавлені приймати рутенію до їхнйого союзу, спеціально після вдачі греції в фінансовуму сфері? А щодо 'цивилізавані европи' про яку ти так мрієш то варто було б тобі прочитати 'похвальну' статтю на цйому сайті 'У Римі побудують готель зі сміття'. От до чого твоя 'цивилізована европа' прягниться: до смітника світу!

Посторонній 2010-06-08 / 16:54:00
Ай ви КК маєте правду, "изменники и враги народа везде", особенно на Подкарпатской Руси. Шпіони ЦРУ не спят як колись в СССР за Сталіна. Во дорога для Соборної України, як ся стати цівілізованов Європейсков державов!!!

KK 2010-06-08 / 16:25:00
Ти знов правий - цей бідний русинський січовик плаче не тільки бо зрадників і запроданців стрічає на рідні закарпаттті, а і в криму теж...

Посторонній 2010-06-08 / 16:12:00
Румуно-русини и румуно-українці суть люди які жили на бовшой території Румунії як напримір Буковина и числили себе за русинів чи українців.

Посторонній 2010-06-08 / 15:40:00
Зась йсте перепутали румунів з мадярами як варені пельменни зо смаженима шніцликами. То мадяри од першого януара будуть давати паспорти Мадярштьини ай угро-русином. То значить тим, які ся народили (або іх родичі) на великій Мадярштьині (до Тріянону) и говорять по мадярськи. Румуни давуть паспорти лем румуном, а румуно-русином и румуно-українцьом паспорти не давуть.



Зась ся помиляєтесь КК, тот кто плаче в уніформі сичовика є свідомий українець! Сийсь свідомий сичовик не плаче за Пудкарпаття, а вун плаче за Крим, де русскій язик є уж язиком регіональним и там уже мост будувуть через Керченський проток, убо Крим бов связанний с Краснодарським крайом и з Ростова на Дону бистро ся дало ити на Крим. А ЧФ зустає до 2043 року в Севастополі. Видите свідомі, кідь ся обезяните по мацкалях, чужі зимлі "собирать", сводомих насильственно вироблять, тризуби всяде пхать, пак маєте аспонь на 50% ай Pусскую Соборную.

KK 2010-06-08 / 13:36:00
Ти правий. Той русин на тій фотi плаче тому що почув що якийсь його земляк (може і Ви?) хоче відділити закарпатті від україни і творити якусь самостійну 'рутенію'...сказав що ці контрабандисти можуть легонько перейти ромунський кордон у селі 'Мама Лизі'...Ось і маєти Ваш румунський паспорт!

Посторонній 2010-06-08 / 07:40:00
Мінімально на Дньох Колочави почисливим 5 (пять ) різних уніформ, докунця уноформу ай чеських жандарюв. Не вижу діференції в гордості учасників в різних иніформах, чи суть в уніформах сичовиків чи ні, Навпаки там єден сичовик плаче (9-та фотографія з гора). Подля вас КК плаче гордо. На то треба боти таким свідомим українцьом як ви КК, убо відіти доброє во вшитком ай в двозубом тризубі. Так уже ай двозубий тризуб є гордий!



П.С. Для вас не ясно, ош в місті Мама Лига українці мавуть Румунські паспорта.

KK 2010-06-08 / 07:03:00
Я нігде не пхаю тризуба, тільки коли дивлюся на фотоґрафії то бачу закарпатців які гордо носять тризубів. Чи може Ви хочети доказати що ці солдати на фотоґрафії не Ваші земляки, а з других районів україни?? Ясно що поляки би могли оцінити дії січовиків як акти терористів, але думаю що простий український люд в галичині бачили цих солдатів як героїв які помстилися за лихотя польської верстви у акти 'пасификації'. Так є у світі, для одних героїв а для других терористів??



А ще одне, не ясно чи ім'я 'мама лиґа' українски чи ромунськи. Мабуть гуцулів на буковині не менши чим на закарпатті, і так гуцули на буковині говорять. Навіть на українські частині буковині є село де живуть україці яке називається 'Мама Лиґа'.



Мені було жалко чути про знищення тризуба на говерлі, мабуть актом якогось терориста. Але нема чому дуже сумувати, бо наші руські князі Руриковичі також вживали в їхні геральдеці і на монетів не тільки 'тризуби' а і 'двузуби' також. То як і сам бачиш 'ще не вмерла україна, ні слава ні воля'!

Посторонній 2010-06-08 / 05:54:00
КК, шніцлики ся висмажавуть, а не варять! Вареники ся варять! Не треба путати шніцлики с варениками. Окрем того, я нигдам такоє Не говорив и Не написав, што ваша українська мама є така тупа, ош Не є способна научити ся висмажати шніцлики с грибами. Ай мамалигу йсте ся од румунов научили готовити подля румунського рецепту так, што иштьи ай имя румунське йсте зохабили. Русини уж управили по свойому рецепт, та ай імя своє дали "банош".



До Колочави жовто-бланкитний ай тризуб донесли орігінально дійсні сичовики споза Карпат, які боли горожанами Польші и числили ся за терористів за то, бо організовали атентати и вбивали представителюв Польскої держави, як напримір міністра внутрішніх справ пана Перацького. Докунця ай на Пудкарпатю організовали атентат на св. Сабова. Таких сичовиків-терорістів типирь в цівілізовазнном світі сажавуть на такі міста як є Гуантанамо.



Пхаєте усяде тризуб ай там де не треба, а так на Говерлі зась маєтє зломленний тризуб. Де факто ваш тризуб є двойзубий! Треба вам то?

KK 2010-06-07 / 01:19:00
Цікаво, але у мої українські хаті, моя українська мама часто варила шницлі з грибами. І банош також, тільки ми його називали 'мама лиґа'. А щодо Вашого ще раз не щирого зхаректеризування різницями 'як далеко є Середньоєвропейска культура русинув уд Восточної украйинської культуры.' то треба тільки прочитати і подивитися на фотоґрафії у статті про чисте 'русинське' свято тут в статті 'В Ужгороді розпочалися Дні Колочави (ФОТОРЕПОРТАЖ)' Подивіться ось там на фотоґрафії із солдатів. Чи то не синьо жовті 'русинські' тризуби пришиті на їхні строїв?? Правда, вони святкують разом із тими музикантами яких ти згадуєш 'пудкрапатці мали додати ай музику представланну гуслярамы и цімбалиштом'.



На певно ці солдати перейшли карпатський хребет з галичини, щоби брати участь в цйому святі?

Посторонній 2010-06-06 / 22:54:00
Шніцлики на грибах тай вино ясно указувуть на то, што культура Пудкарпаття НЕ Є частиною Украйинської горілочної культури. Иштьи пудкрапатці мали додати ай музику представланну гуслярамы и цімбалиштом, а ЕУ фраєри бо уж аны одтінь украйинського духа бо там не найшли, якый представлявуть бандурісты, гармошкарі та балалайкарі. Перед сим мавуть свідомі страх, бо указав бо ясно, ош як далеко є Середньоєвропейска культура русинув уд Восточної украйинської культуры.



П.С. Типирь КК розбісить ся, тай зачне тіраду од короля Одоакра, ай кидь суть документи о к. Одоакрові и о том, што слово РУТЕН боло давно перед тим, як Київ бов основанний, а уже о місії св. братів Кирила и Мефодія ани говорити не треба. На другій стороні о св. Володимирові и о Хрещенії Русі не суть документи! Є лем то, што Нестор пописав 90 років після собитій, а пак суть лем повидумованні байки, а то ся числять за докуемти. Не даром с вами українцями вождь Сталін, с вашов помучов (сталінська номенклатура з Радянської України) и пятілеткамі, будовав "государство Рабочих и Крестьян". Як краснинько цвіте уже 20 років свідома соборна Україна, єден з маймізерніших держав в Європі!

I 2010-06-06 / 12:13:00
Везде бывают низкоинформированные журналисты:

"IНТЕРРЕГ ІІІA/ТАСІС" - ТАСIC правильно TACIS !!!!!

Пишите правильно хоть названия тех учреждений, откуда деньги идут!

KK 2010-06-06 / 04:55:00
Шкода що ніхто не пропанував паному Послу файні шницлі разом з наливкою із правдивими грибами. Разом з вином, він би отразу взяв би і пришив Рутенію до европи! Щось і Старости нігде не було видно на фотґоґрафії разом з цими вищими

фраєрами...

НОВИНИ: Соціо

14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
» Всі новини