Головний міліціонер Закарпаття прозвітував про зроблене і відзначив журналістів

6 червня своє професійне свято -- День журналіста відзначають працівники засобів масової інформації. А напередодні відбулася зустріч начальника ГУ МВС в Закарпатській області полковника міліції Віктора Русина з журналістами обласних та центральних видань.

Головний міліціонер Закарпаття прозвітував про зроблене і відзначив журналістів

Очільник закарпатської міліції розповів представникам ЗМІ про криміногенну ситуацію в краї та роботу міліції з розкриття і профілактики злочинів. Так, з початку року в області зареєстровано на 600 протиправних діянь більше (+28%) порівняно з аналогічним періодом минулого року. Однак це пояснюється передовсім тим, що міліція стала належним чином реєструвати усі без винятку заяви потерпілих громадян. Як наголосив Віктор Павлович, попри збільшеннякількості зареєстрованих злочинів, криміногенна ситуація в краї залишається стабільною та підконтрольною міліції. За показником рівня злочинності, на 10 тисяч населення Закарпаття вважається чи не найспокійнішим регіоном в Україні. Незважаючи на те, що майже 40 відсотків усіх зареєстрованих злочинів належать до категорії тяжких та особливо тяжких, резонансних протиправних діянь -- навмисних убивств, розбійних нападів, пограбунків тощо на Закарпатті поменшало. Для порівняння, торік на цей період ми мали 12 убивств, а тепер 9, які всі розкриті, розбоїв -- 19 проти 22. Водночас побільшало крадіжок, у тому числі й квартирних.

Серед основних проблем у роботі колективу, що турбує керівництво ГУМВС, Віктор Русин назвав низький  кадровий потенціал та дисципліну особового складу. З його приходом на посаду було замінено 5-х заступників начальника ГУМВС, 11 начальників міськрайвідділів. Керівник не виключає, що кадрові зміни триватимуть і надалі. Основна проблема, з якою він стикнувся, інспектуючи міськрайвідділи, -- це відсутність кваліфікованих наставників для молоді, яка нині в міліції формує основне ядро. Для порівняння, на сьогодні в закарпатській міліції працює лише 45 правоохоронців (або 0,4%) з вислугою  понад 20 років. Як наслідок, нема кому вчити молодь  правильно поводитися, аби не ганьбити честь мундиру правоохоронця. На жаль, з початку року маємо вже 12 кримінальних справ, порушених проти працівників міліції, п’ять співробітників ОВС, зокрема, попалися на хабарництві. Це не робить честі міліції, наголосив полковник Русин, хоча за час його перебування на посаді таких випадків  не було зареєстровано. Зате понад 400 працівників притягнуто до відповідальності за різноманітні порушення. Серед них --  і один заступник начальника ГУМВС та 15 керівників міліції. Найбільше дісталося службі ДАІ та Виноградівському райвідділу міліції. Звільнено з посад п’ять керівників ДАІ, 30 працівників цієї служби притягнуто до відповідальності. До речі, у Виноградівському райвідділі, де днями сталася ганебна втеча затриманого з ізолятору тимчасового тримання, двох працівників звільнено з роботи, заступник начальника райвідділу позбувся посади, а начальник отримав сувору догану. Водночас, як наголосив Віктор Русин, весь колектив закарпатської міліції здоровий відсотків на 95 і здатний виконувати поставлені перед ним завдання.

На завершення начальник ГУМВС краю полковник міліції Віктор Русин привітав журналістів з професійним святом та підписав наказ про нагородження представників ЗМІ – переможців  щорічного творчого конкурсу на краще висвітлення правоохоронної тематики -- грошовими преміями та грамотами. Зокрема, лауреатом традиційної журналістської премії ГУМВС та обласної Спілки журналістів України ім. Михайла Фатули цьогоріч став відомий в краї журналіст, колишній працівник міліції, а нині член редколегії газети "ВМ",  підполковник у відставці Василь Бонкало. 

Грошовими преміями нагороджено також відомих журналістів краю: головних редакторів газет  "Неділя"-- Михайла Носу, "Срібна Земля-ФЕСТ"-- Василя Ільницького, "Закарпатська правда" -- Андрія Ганусича, "Європа-центр" --Володимира Кривошапка, голову обласної Спілки журналістів Дмитра Воробця, заступника завідувача   редакції суспільно-політичних та аналітичних програм Закарпатської ОДТРК "Тиса-1" Ганну Валюк, редактора міліцейської радіопрограми ОДТРК "Тиса-1" Миколу Дерев’янка, кореспондента газети "Новини Закарпаття" Ярослава Ядловського, власного кореспондента телеканалів "Інтер" та НТН Марину Коваль. Почесними грамотами ГУМВС нагороджено директора ТРК "Даніо" Аллу Петрову, редактора відділу газети "Карпаті Ігос Со" Чабо Балога, головних редакторів газет "Ужгород"--Мирославу Галас та "Вісті Ужгородщини" -- Миколу Горвата.

Віктор Русин подякував журналістам за співпрацю й побажав нових творчих здобутків. "Я  відкритий для преси, мені нічого приховувати від громадськості", -- наголосив очільник закарпатської міліції, пообіцявши частіше зустрічатися з представниками  місцевих і регіональних мас-медіа.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
04 червня 2010р.

Теги:

Коментарі

Алекс 2010-06-04 / 20:15:00

"Я відкритий для перси, мені нічого приховувати від громадськості". Перси - це у жінки)


Виправили. Дякую. Адмін

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини