У Чопі відзначили День прикордонника

У п'ятницю у найзахіднішому місті України - Чопі відбулись урочистості з нагоди Дня прикордонника. Символічним є те, що городяни уже зранку мали змогу оглянули своєрідну виставку військової техніки, яка розгорнула свої експонати на площі Європейській. Чималий натовп зібрався навколо "демонстрації" службових собак.

У Чопі відзначили День прикордонника

Офіційну частину заходу відкрив у залі засідань Чопської міської ради начальник Чопського прикордонного загону, полковник Юрій Самбор. До святкувань було запрошено високоповажних гостей, серед них: заступник начальника Управління СБУ в Закарпатській області, полковник Дмитро Панчук, заступник голови обласної ради Василь Брензович, Чопський міський голова Галина Цар, в. о. начальника Чопської митниці Вадим Лось, начальник Ужгородської митниці Сергій Буханевич, голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець, заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністарції Василь Щербей та інші.

Багато теплих слів лунало у цей день на адресу охоронців державних кордонів та ветеранів-прикордонників. Від громади міста Чоп прикордонників привітала міський голова Галина Цар. У своєму вітальному слові вона зазначила, що надійність державних рубежів є особливо значущою для мешканців Чопа та висловила вдячність за вірне служіння інтересам Вітчизни, її народу та тісну співпрацю з міською владою.

Галина Василівна відмітила, що службовці-прикордонники є глибоко шанованими представниками територіальної громади, активними учасниками у вирішенні важливих питань її життєдіяльності, а тісно налагоджені ділові, партнерські зв’язки між прикордонною службою та місцевою владою позитивно відображаються на поліпшенні життя та розбудові інфраструктури міста.

Заступник голови обласної ради Василь Брензович вручаючи Почесні грамоти обласної ради за вагомий внесок у справу надійної охорони державного кордону України, високі показники в оперативно-службовій діяльності, наголосив, що прикордонна служба має важливе значення для Закарпаття у зв’язку з євроінтеграційними процесами в Європі.

Василь Іванович нагадав, що місцеві територіальні громади нашої області, враховуючи досвід добросусідських відносин упродовж тривалого історичного періоду, прагнуть і надалі розвивати й удосконалювати взаємозв’язки із населенням прикордонних регіонів, брати участь у транскордонних економічних процесах, які охоплюють сфери економічного, соціального і культурного життя.

Промовець побажав службовцям прикордонної сфери сумлінно виконувати свої обов’язки, надійно оберігати та зміцнювати міждержавні відносини. Адже, в умовах розвитку Закарпатського регіону прикордонне і транскордонне співробітництво - це дійовий засіб та вирішення регіональних проблем.

Кращі прикордонники удостоєні також грамотами та подяками обласної державної адміністрації, Чопської міської ради, Державної прикордонної служби України та інших структур. Не обійшлось в цей день і без медалей.

На закінчення торжества, як інформує начальник відділу внутрішньої політики міськвиконкому Діана Вашко, присутні мали змогу переглянути історичний фільм про Чопський прикордонний загін та жваво, по-дружньому поспілкуватись.

А. Мегіц
31 травня 2010р.

Теги: Чоп, прикордонники

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини