Виноградівська райрада затвердила бюджет на 2010 рік

14 травня 2010 року відбулося пленарне засідання 28-ї сесії Виноградівської районної ради. Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного пленарного засідання голова районної ради Олег Любімов представив депутатському корпусу новопризначеного голову райдержадміністрації Карла Резеша та першого заступника голови обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Івана Бушка, які зайняли місця в президії засідання. У роботі сесії також взяла участь депутат обласної ради Юдіта Петеї.

Виноградівська райрада затвердила бюджет на 2010 рік

Голова ради ознайомив депутатів і з іншими призначеннями в районі. Зокрема, начальником райвідділу міліції став Іван Дочинець, який був присутній на сесії, начальником Виноградівської митниці - Сергій Конєв.

На початку засідання Олег Любімов розповів про проблему, порушену на спільному засіданні постійних комісій районної ради з питань: освіти, культури, молодіжної політики, розвитку туризму, фізкультури і спорту; соціального захисту населення та охорони здоров’я; національних меншин, духовності, міграції та транскордонного співробітництва щодо незадовільної роботи пошти, зокрема по доставці районної газети "Новини Виноградівщини", особливо угорського дубляжу. Тому керівник Закарпатського відділення УДППЗ "Укрпошта" Микола Ростов інформував про роботу зазначеного підприємства зокрема, про впровадження інноваційних технологій, закупівлі суперсучасних машин, підвищення зарплати працівників, виконані ремонти сільських відділень тощо. Це питання викликало бурхливу дискусію та шквал незадовільних реплік депутатів. Так, Іван Черепко наголосив, що людей не цікавлять нові технології роботи, а своєчасне отримання газет. Депутат Мальвіна Савинець підкреслила всю абсурдність організації роботи пошти, а саме коли виноградівську газету везуть на сортування у Мукачево, звідти газета повертається у Виноградів і вже потім потрапляє до сільських відділень пошти. Депутат обласної ради Юдіта Петеї заявила про задокументовані факти недоставки важливих юридичних документів. За результатами розгляду питання було прийнято рішення створити комісію з числа депутатів, яка повинна виїхати у сортувальний центр та вивчити його роботу. Про результати поінформувати депутатів районної ради на наступному пленарному засіданні сесії.

Надалі було озвучено депутатський запит Володимира Кістерного щодо незаконності функціонування пилорами поряд з житловими будинками в селі Теково, який був підтриманий депутатським корпусом та направлений у районну прокуратуру.

Заслухавши звіт постійної комісії з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та етики, депутати перейшли до затвердження районних галузевих програм та внесення змін і доповнень до діючих.

Відтак районні обранці приступили до розгляду районного бюджету на 2010 рік, про який чітко та докладно інформувала начальник фінуправління Валерія Варга. Вона відмітила, що залишилося багато незакритих питань, які потребують фінансування, зокрема, цього року немає можливості фінансувати подальше будівництво Боржавського садика, ремонту Хижанського будинку культури, на сільські ради не вистачає коштів на зарплати тощо. Однак, по можливості, на них обов’язково будуть виділятись кошти.

При розгляді питання "Про збільшення статутного фонду "АВЕ Виноградово" депутати прийняли рішення щодо зміни частки районної ради у згаданому підприємстві у сторону її зменшення - 40 % до 20 %. Завдяки цьому вдасться залучити у фонд "АВЕ Виноградово" близько півтора мільйона гривень "живих" коштів. Далі районна рада висловила своє негативне ставлення до розміщення на території області установ тимчасового тримання нелегалів, що планується облаштувати у селі Дерцен Мукачівського району.

Вивчаючи ситуацію у Виноградівському дошкільному навчальному закладі (дитячому будинку) інтернатного типу, постійні комісії з питань освіти, культури, молодіжної політики, розвитку туризму, фізкультури і спорту та з питань соціального захисту населення зверталися до управління освіти та науки облдержадміністрації з клопотанням щодо внесення змін до статуту закладу з тим, щоб дозволити комплектування закладу наступними категоріями дітей: дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей та сімей які опинилися в складних життєвих обставинах. Однак, так зміни до статуту не можливо внести без змін до деяких нормативно – правових актів. Тому комісії винесли на сесію питання про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Міністерства освіти та науки України з клопотанням щодо внесення змін до деяких нормативно-правових актів що регламентують комплектування навчальних закладів (дитячих будинків) інтернатного типу.На завершення сесії, згідно з заявою депутата Резеша К.К., у зв’язку з його призначенням на посаду голови райдержадміністрації, було прийнято рішення про зняття з нього повноважень голови постійної комісії з питань розвитку малого та середнього бізнесу, підприємництва, торговельного і побутового обслуговування населення та включення його до складу постійної комісії з питань ринкових відносин, планування, бюджету, фінансів та контролю за проведенням приватизації.

Загалом на сесії розглянуто двадцять п’ять питань, за якими прийнято відповідні рішення. В цілому сесія була продуктивно, вона пройшла в спокійній та діловій обстановці.

Марія Кажмір
17 травня 2010р.

Теги: сесія, райрада, бюджет

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини