Як розповів Богдан Тодер, співорганізатор фестивалю, сметана, сіль за смаком та кукурудзяне борошно – ось складові простої і поживної страви гуцульських пастухів. Приправлений місцевими намовляннями банош кожному і смакує по-різному. 700 порцій, які приготували місцеві кухарі, розійшлись за кілька хвилин. Процедуру довелося повторити. Новий рекорд на найбільшу кількість порцій баноша одночасно занесли до книги рекордів Закарпаття.
Баношем гостей пригощали безкоштовно, але "добавку" продавали за 10 гривень. Таким чином, за словами Ольги Сметанюк, сільської голови с. Костилівка, вирішили зібрати кошти для центру народних ремесел. "Ми ніяк не можемо його відремонтувати і поки немає бюджету не знаємо чи в цьому році знов нам вдасться це зробити,-- розповіла Ольга Сметанюк". 700 гривень, зароблених за банош, місцева влада витратить на фарби для ремонту музею народних ремесел. А підсумки фестивалю набагато масштабніші – усі сільські садиби, що займаються зеленим туризмом – заповнені вщент.