Прийом в Закарпатській ОДА: Кому що заважає, той про це розповідає

„У мене семеро дітей, ми з жінкою хворі, а нам ніхто не хоче допомагати, бо ми — цигани”, „Я інвалід через хворобу, не маю, на що жити”, „Ви — наша єдина надія. Допоможіть, а то до Києва у секретаріат поїду”... Відділ роботи зі зверненнями громадян облдержадміністрації — остання інстанція для тих, хто не може вирішити власних проблем. Здебільшого життєвих. Цього разу складні питання закарпатців допомагали розв’язувати в. о. голови облдержадміністрації Іван Балога та заступник голови ОДА Володимир Гоблик.

В основному люди звертаються по матеріальну допомогу, з проблемами приватизації, надією одразу ж отримати житло. Інші ж види проблем не піддаються класифікації. Приміром, старенька з села Холмок, що на Ужгородщині, жаліється на рідного сина, який приватизував хату матері й виживає літню жінку з дому, не годує й, звісно, матеріально не допомагає. Ще одна немолода громадянка просить виписати їй доручення, аби вдома, у Виноградові, її зняли з посади голови кооперативного будинку „Світанок”. А ось добродій з Перечинщини не стримує емоцій: інвалід роками чекав на машину, але за новими правилами знову опинився у далеко списку 457-м. Ужгородка скаржиться Іванові Балозі на розважальний заклад „Джин”. Річ у тім, що приватний будинок, в якому мешкає жінка з сім’єю, розташований впритул до центру розваг. Шум і гам до шостої ранку не дають родині спокійно жити. За словами ужгородки, власник на її скарги уваги не звертає. У міськвиконкомі, куди жалілася мешканка, запевнили, що дозвіл на проведення дискотек закладу не видавали. А економіст зі Свалявщини не може працевлаштуватися за фахом.
Скільки людей, стільки й проблем. В цілому ж питання вирішували на місці — список телефонів і голос керівників краю у слухавці не змушували довго чекати на результати.

„ Питання, які ми розглядали сьогодні, — життєві ті, що люди не змогли розв’язати самотужки. На жаль, є такі проблеми, які можна було вирішити на місцях, тобто в районах. Є люди, які ходять постійно на будь-які прийоми, їх всі знають. Ніби мігрують — куди їжджу я, туди і вони. Трапляються й такі громадяни, з якими просто „грають у футбол”. Торік ми збільшили кількість виїздів заступників голови адміністрації. Потроїмо їх цього року, їздитимемо по області розгрібати проблеми громадян. Думаю, допомога закарпатцям стане ще відчутнішою. Підсумки 2006 року свідчать, що 80 відсотків проблем громадян вдалося вирішити. Тож діятимемо в такому ж напрямі”, — переконує Іван Балога.

Десятеро підприємців з ринку, що по вулиці Фединця, просять допомогти. Вони виклали власні кошти на встановлення базарних павільйонів, а тепер мер рішенням міськвиконкому виганяє їх з робочих місць. Люди скинулися на адвоката і звернулися до Господарського суду. Поки чекають рішення, налаштовані страйкувати. Єдиний законний варіант, на думку Івана Івановича, спільно з депутатами міськради віднайти компроміс. Також Іван Балога пообіцяв не допустити неправомірних дій щодо підприємців: „Ми підтримаємо міську владу у випадку, коли міськвиконком підпише угоду, тобто надасть певні перспективи, з кожним підприємцем, що там працює”.

Непрацевлаштована мукачівка утримує 11 неповнолітніх дітей, сім’я живе в неприйнятних умовах. Жінка хоче позачергово отримати нове житло. У Мукачівському міськвиконкомі багатодітній матері роз’яснили, що законних підстав для надання житла поза чергою немає. Іван Балога пообіцяв допомогти поліпшити житлові умови — це все, що він може зробити в межах компетенції.

Треба зазначити, що за спостереженнями працівників відділу, найпроблемніший район — Тячівський. Одна сім’я ходить роками, пише заяви під різними прізвищами на грошову допомогу, будматеріали для капремонту. Співробітники відділу кажуть, потім тячівська родина все це розпродає і приходить знову...

Управління інформації та зв’язків із громадськими організаціями Закарпатської ОДА
14 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини