Він призначений для учнів ПТНЗ, кваліфікованих робітників, власників мотелів, сільських садиб зеленого туризму, студентів технікумів та коледжів.
В основі посібника покладено комунікативний метод навчання , що забезпечує практичне засвоєння теоретичного, практичного, та граматичного матеріалу.
Посібник складається із трьох частин та додатку .
Перша частина охоплює теми: "Розмовні формули", "Їжа", "Знайомство", друга – "Українська кухня", "Характеристика їжі та напоїв". Третя частина – це теми практичного характеру "Накриття і сервірування столів", "Прийняття замовлення", "Обслуговування гостей".
В кожному із 35 уроків подається граматичний матеріал.
В додатку вміщено список неправильних дієслів та практичні завдання для учнів та студентів при підготовці приміщень гостинності та обслуговуванні гостей.
Мета посібника - навчити основам ділового спілкування в усній та письмовій формах в типових ситуаціях обслуговування гостей в мотелях , ресторанах барах, сільських садибах.