Мета фестивалю:
Поширення культури вживання вина;
Відновлення традицій виноградарства;
Підтримка місцевих виноробів;
Розкриття туристичного потенціалу краю;
Збереження традиційної кухні;
Надання можливості реалізації виробів народних умільців;
Популяризація традицій етнічного різнобарв'я краю;
Налагодження міжкультурних зв'язків;
ПРОГРАМА ПРОВЕДЕННЯ:
з 10 по 16 травня здача взірців вин для участі в конкурсі та робота журі
6 червня
- проходження святкової колони вулицями міста
- виставка-продаж виноробної продукції
- огляд роботи виставкових "дворів"
(парк Перені)
- урочисте відкриття фестивалю
- нагородження кращих виноробів
- виступ творчих колективів та окремих виконавців району та області
(амфітеатр парку Перені)
- розіграш святкової лотереї
-виставка-продаж творів декоративно-прикладного мистецтва
- забави, конкурси, розваги
- конкурс "Кращий кухар фестивалю"
- зустріч та обмін досвідом роботи майстрів-виноробів