Великодні свята виявилися для закарпатської міліції неспокійними

Аби жителі Закарпатської області мирно відсвяткували Великодні свята, міліція, як завжди, була переведена в ці дні на посилений варіант несення служби. Як і прогнозувалося, присутність людей у формі на вулицях, у громадських місцях, дисциплінувала потенційних порушників. Свята в області пройшли загалом спокійно.

Великодні свята виявилися для закарпатської міліції неспокійними

Головне, що цьогоріч обійшлося без найстрашнішого -- навмисних убивств. Хоча без роботи правоохоронці,  звісно,  не сиділи. До їхньої честі, більшість резонансних злочинів, котра сталася  у минулі вихідні в області, вже розкрита,  зловмисники затримані.   

Тільки упродовж  Великодньої доби в чергову частину ГУМВС краю  надійшло 31 повідомлення про злочини, 20 з них міліція розкрила по гарячих слідах.

Працівники ВДАІ області за порушення правил дорожнього руху  склали  266 протоколів. В основному громадяни сідали за кермо з-за святкового столу у стані алкогольного сп’яніння. Не обійшлося і без аварій на дорогах. Так, у с.Завадка Воловецького району автомобіль ВАЗ, яким керував 20-річний місцевий житель,   скоїв наїзд на людину.  Як стверджує сам водій, потерпілий вже лежав на дорозі.   У  важкому стані  його госпіталізували  в реанiмацiйне вiддiлення районної лікарні.

Тієї ж ночі фатальна автопригода сталася на Рахівщині. У селі Верхнє Водяне автомобіль  смертельно травмував 72-річну жінку.  Від отриманих травм нещасна відразу  померла.  Водій з місця пригоди зник.  Але згодом його затримали. Це був 23-річний житель сусіднього села, який рухався автомобілем ВАЗ-21010 без номерних знаків. Ще один пішохід потрапив на лікарняне ліжко внаслідок ДТП на Тячівщині. І цього разу водій також  поспішив покинути місце пригоди. Невдовзі міліціонери затримали водія-утікача. Ним виявився 21-річний місцевий житель, власник автомобіля ВАЗ-21099.  Тієї  ж доби в реанімаційне відділення  Тячівської ЦРЛ  доставили  у важкому стані трьох  дівчат віком 15-17 років з села  Нижня Апша.  Дівчата сіли покататися в легковик марки ВАЗ свого 20-річного односільчанина. Водій не впорався з керуванням свого ТЗ. Машина на швидкості спершу в’їхала в огорожу, а далі перевернулася на дах.

Не до свята було в неділю  і 26-річному жителю смт. Чинадійово Мукачівського району.  Зранку в  його будинку  виникла пожежа. Згоріли меблі та  речi домашнього вжитку. Збитки сягнули понад  24 тисячі гривень. На щастя, жертв  і  травмованих немає.

Робили біду  також квартирні злодії. Зокрема, непрохані гості "завітали" у перший день свят до оселі  двох жительок села Хижа Виноградівського району. З літньої кухні однієї селянки, пошкодивши замок на дверях, зловмисники поцупили  150 гривень, з кухні  іншої  поцупили  300 гривень. Обидві крадіжки сталися зранку, коли господині були в церкві. Не виключено, що це справа рук одного й того ж  крадія. 

Другий день будь-яких свят, як свідчить статистика,  завжди важчий у кримінальному плані, ніж перший. Так було й  цього разу. У наступний день пасхального празника надійшло на  півтора десятка більше  повідомлень про скоєні в краї злочини, ніж за  попередню добу. Майже половину з них розкрили по гарячих сладах.

У Мукачеві, наприклад,  міліціонери розкрили зухвалий пограбунок. Вечірньої пори в парку відпочинку на вул.Лермонтова на 48-річного чоловіка напала  група п’яних  підлітків. Малолітки жорстоко побили перехожого  арматурним прутом, вимагаючи  гроші та “мобілку”. Потерпілий звернувся в міліцію. Згодом правоохоронці затримали  компанію з п’яти юнаків  віком 15 і 17 років, усі -- учні мукачівських навчальних закладів. У рукаві куртки одного з них міліціонери  виявили та вилучили знаряддя скоєння злочину --арматурний прут. Обставини  цього  випадку  з’ясовує слідство.

Ще один грабіж  стався на Свалявщині. Тут у 26-річної працівниці місцевої автостанції якийсь молодик відібрав дорогий  мобільний телефон. Грабіжника  невдовзі "вирахували" і затримали. Ним виявився   26-річний охоронець одного  з навчальних закладів міста.  Речовий доказ --   украдений телефон  вилучили.

Давно відомо, що горілка, особливо у великій кількості, здатна затьмарити людині розум. Так сталося і в селі Кваси на Рахівщині. Перехиливши не одну чарку, 50-річний господар оселі кинувся з ножем на свого  22-річного прийомного сина. Внаслідок  цієї сутички хлопець  опинився в лікарні, а з войовничим вітчимом тепер розбирається міліція.

Постраждала від холодної зброї і жителька Мукачева після   “спілкування” зі своїм колишнiм чоловiком.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
09 квітня 2010р.

Теги: Великдень, міліція, злочин

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини