Будні внутрішніх військ на Закарпатті

Під час посилених оперативних відпрацювань міліцією області наприкінці минулого -- на початку цього року наші краяни часто бачили на вулицях населених пунктів, поблизу кордонів молодих хлопців у чорній уніформі. Це виходили на цілодобові чергування патрулі внутрішніх військ, котрі спеціально для цього прибули зі Львова. Про закарпатські здобутки “вевешників” розповідає гість “Відомостей міліції” -- заступник командира з громадської безпеки в/ч 4114 ВВ МВС України підполковник міліції Віктор ЧЕРНІЙ.

Будні внутрішніх військ на Закарпатті“ВЕВЕШНИКИ” НА ЗАКАРПАТТІ УЖЕ ВТРЕТЄ

- Скільки бійців внутрішніх військ прибуло цього разу на Закарпаття, де проживали, як служилося вашим хлопцям?

- Ми на Закарпатті утретє. Брали участь у ліквідації наслідків паводка 1998 року, востаннє були у вас в листопаді минулого року. Цього разу зі Львова, де розташована наша військова частина, прибуло 50 офіцерів та прапорщиків. Згідно з розпорядженням міністра внутрішніх справ від 14 грудня 2006 року та командувача внутрішніх військ, ми несли у період з 15 грудня до 27 січня 2007 року службу у шести районах області: Ужгородському, Великоберезнянському, Перечинському, Виноградівському, Берегівському та в місті Ужгород. Були тут до 1 лютого. Проживали на території військового містечка 6-го батальйону (в обласному центрі), в учбових закладах на території районів. Службу несли цілодобово, у дві зміни.

- Ваші бійці постійно одягнені у чорну уніформу...

- Ні, форма у нас така ж, як у міліції -- синього кольору, лише на період спільних патрулювань ми одягали чорну, аби візуально виділятися на вулицях.

ЗАТРИМАНО 103 ЗЛОВМИСНИКІВ

- Серед основних завдань спецоперації була профілактика злочинності у громадських місцях, протидія контрабанді, нелегальній міграції тощо. Які успіхи в цьому напрямку?

- Здобутки є. Загалом було розроблено 997 маршрутів патрулювання, патрулів, постів, з яких 126 -- самостійних піших, 102 -- спільні піші та 778 -- спільні з міліцією патрулі на автомобілях. Особисто нашими працівниками за час операції затримано 103 підозрюваних у скоєнні злочинів: 9 хуліганів, 8 злодіїв, 2 гвалтівників, 14 -- за наркотичні злочини, 5 -- за незаконне володіння зі зброєю тощо. У зловмисників вилучено 77 грамів наркотичних речовин, 8 одиниць вогнепальної зброї, 123 патрони. Повернуто викраденого майна на суму близько 6 тисяч гривень. Затримано 43 “нелегалів”. 958 адмінматеріалів на правопорушників складено спільно з працівниками міліції.

Щодо контрабанди, то ми патрулювали також і КПП на кордонах -- спільно з працівниками міліції та прикордонниками. Великих здобутків, щоправда, не мали, позаяк під час зимових свят потік автотранспорту через кордон суттєво зменшився.

- І все ж цілодобові патрулі повинні були зменшити рівень вуличної злочинності. Так воно чи ні?

- Статистика однозначно свідчить про спад злочинності в громадських місцях.

- Чи були озброєні ваші патрулі і чи доводилось застосовувати зброю?

- Так, зброя була у всіх наших працівників, однак, на щастя, застосовувати ні зброю, ні спецзасоби не довелося. Обійшлося без інцидентів.

СПІВПРАЦЯ З МІЛІЦІЄЮ ТА ІНШИМИ СЛУЖБАМИ

- Пригадайте, будь ласка, кілька найрезонансніших розкритих вашими бійцями злочинів?

- 16 грудня минулого року на трасі Київ-Чоп, поблизу с.Ратівці Ужгородського району, автомобіль “Івеко” смертельно травмував 17-річного місцевого жителя. Спільно з нарядом ДПС водія-убивцю затримували наші військовослужбовці -- капітан Алексеєнко та прапорщик Конюший. Того ж дня спільно з карним розшуком наші прапорщики Будзило та Кравченко затримали чотирьох молодиків, які хуліганили у чопському барі “Рамзес”. Через два дні у Великому Березному наш військовослужбовець майор Ковач спільно з працівниками ДСБЕЗ вилучив у місцевому барі 80 пляшок горілки, на яку власник закладу не мав прихідної документації та сертифікатів якості. 21 грудня прапорщики Кравченко та Будзило брали участь у затриманні спільно з ВБЗПТЛ УМВС та прикордонниками Чопського загону 15-ти нелегальних мігрантів поблизу с.Тарнівці на Ужгородщині. Наступного ж дня майор ВВ Ковач брав участь спільно з працівниками міліції, СБУ та прикордонниками у затриманні на Великоберезнянщині іномарки “Опель-Омега”, у якій знаходилося 9 “нелегалів” з Індії. Там же, на Великоберезнянщині, було затримано нарядом міліції за участі нашого майора Ковача “КамАЗ”, у якому перевозилося 440 мішків борошна з сумнівними документами. У той же час інший наряд затримав “Рено” із 22 тоннами аналогічного борошна. 26 грудня у Перечині майор ВВ Мота спільно з працівниками карного розшуку затримав зловмисника, який завдав тілесні ушкодження середньої тяжкості двом охоронцям фірми “Стеатит”. 30 грудня капітан Алексеєнко виїжджав в один із ресторанів поблизу Ужгорода, де під час святкування Нового року у п’яній компанії забили до смерті людину. 1 та 6 січня наші працівники затримували гвалтівників на Перечинщині та Великоберезнянщині, 8-го знешкоджували у Квасові на Берегівщині вибухівку (3 тротилові шашки вагою 600 грамів), 18-го у Шомі вилучили в одного з місцевих жителів 7 карабінів часів другої світової війни, а наступного дня виявили підпільну гуральну у Батьові. Словом, співпраця з міліцією виявилася плідною.

- Коли ще до нас приїдете?

- Коли буде наказ... А в Ужгороді постійно несуть службу 30 наших колег із батальйону ВВ, дислокованого на вулиці Айвазовського.
ЦЗГ УМВС України в Закарпатській області
06 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини