На Закарпатті колишній зек порізав ножем старшого брата

...Закривавленого 32-річного Олександра, жителя одного з сіл Берегівського району Закарпатської області, вечірньої пори знайшли на подвір'ї сусіди. Чоловік був непритомний, у вкрай тяжкому стані. Тож люди негайно викликали "швидку".

На Закарпатті колишній зек порізав ножем старшого брата

У районній лікарні, куди доставили потерпілого, медики діагностували у нього  проникаючі колото-різані рани живота та грудної клітки. Ситуацію ускладнювало й те, що Олександр знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Зважаючи на вкрай тяжкий стан, потерпілого  госпіталізували  в реанімаційне відділення. На щастя, після хірургічного втручання медикам вдалося врятувати  життя молодому чоловікові. 

Про  травмованого пацієнта лікарі повідомили працівників чергової частини місцевого райвідділу міліції. На місце  пригоди виїжджали  перший заступник начальника брегівської міліції  Микола Куриця, начальник карного розшуку Петро Дрозденко та його підлеглі.  Найперше правоохоронцям потрібно було з’ясувати, з ким останній час контактував потерпілий, з ким  того дня пиячив і хто навідувався до нього.  Вагітна дружина  потерпілого була шокована такими подіями. Аби не тривожити її, міліціонери вирішили поговорити з мамою Олександра. Жінка  перебувала  у сусідів. Як сама пояснила, заховалася там, побоюючись  фізичної розправи від свого молодшого сина, 30-річного Михайла... 

Працівники карного розшуку вирішили поспілкуватися і з самим Михайлом. Цього молодика розшуковики знали досить добре.  Він   "славився" у селі своїм  неврівноваженим характером.  Про таких кажуть -- "нарваний". Саме через свій  крутий норов, Михайло  не раз мав справи з міліцією.   За скоєння хуліганства двічі відбував покарання у місцях позбавлення волі. У 2000 та 2003 роках потрапив на "зону". Останнього разу з місць ув’язнення звільнився у 2008 році.

Вдома підозрюваного не виявилося. Здогадуючись,  що кривава розправа над Олександром  може бути справою рук  саме Михайла, правоохоронці вирішили перекрити всі виходи з села, аби затримати  цього молодика.  Насамперед вирушили в бік залізничної станції.  Інтуїція міліціонерів  не підвела.  Михайло стояв тут з сумкою в руках. Побачивши стражів порядку,  кинувся навтьоки. Розшуковики розділилися  на дві групи,  перерізавши утікачу шлях.  Коли його наздогнали,  той став чинити злісний опір, ображати правоохоронців.

Така поведінка Михайла знайшла своє логічне пояснення після огляду його сумки, де знаходився закривавлений одяг.  Припертий, як кажуть,  неспростовними доказами до стіни, він змушений був розповісти, що трапилося того вечора.

Після чергового  звільнення з місць ув’язнення Михайло  повернувся додому, в будинок матері. Двоє старших братів жили в селі окремо. Та замість того, щоб знайти якусь роботу, колишній  "зек"  фактично сів на шию  матері, жив за її пенсію.   Правда, час від часу десь наймався на роботу, але зароблені гроші одразу ж пропивав. Коли  залишався без власних коштів,  наказував матері купити  йому в магазині пляшку горілки. Жінка боялася свого сина, наче вогню, і беззаперечно виконувала всі його забаганки.

Того фатального дня Михайло навідався до свого брата Олександра. Спочатку, як і годиться, сіли за стіл, випили, закусили. Далі вийшли на подвір’я.  Старший брат  дорікнув молодшому за те, що той живе за рахунок матері. Порадив знайти  собі якусь роботу. Михайло від цього аж скипів. Між чоловіками виникла суперечка. Розлючений  молодик  вихопив з кишені ніж і вдарив брата  у груди і  живіт.  Тільки коли побачив кров, побіг додому, переодягнувся. Сховав закривавлений одяг  у сумку  і подався до станції.

Свою вину Михайло визнав, але миритися з Олександром, каже,  не збирається. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
05 березня 2010р.

Теги: ніж, зек, потерпілий, рани

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини