З 2 місяці працівники УПМ Закарпаття виявили 7 злочинів щодо ухилення від сплати податків більш як на 1 млн. грн.

Протягом 2009 року працівниками податкової міліції області виявлено 69 злочинів у сфері оподаткування, із них 53 - тяжкі та особливо тяжкі. За ухилення від сплати податків виявлено 16 злочинів, всі - за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

З 2 місяці працівники УПМ Закарпаття виявили 7 злочинів щодо ухилення від сплати податків більш як на 1 млн. грн.

 Як повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі ДПА в Закарпатській області, збитки по кримінальних справах, що знаходились у провадженні, становлять 10 млн. грн., відшкодовано – 8,1 млн. грн. По кримінальних справах затримано 8 осіб, заарештовано 5. За результатами розгляду кримінальних справ судами 3 винні особи засуджені до реального позбавлення волі, 10 - до різних видів покарань, не пов’язаних з позбавленням волі (штрафи і т.ін.). Найбільш криміналізованими сферами економіки в області і надалі залишаються торгівля, сфера обігу підакцизної продукції та лісопромисловий комплекс.

З незаконного обігу працівники податкової міліції минулоріч вилучили товарів та майна на 15,5 млн. грн. Також припинено діяльність 4 конвертаційних центрів, по яких порушено 3 кримінальні справи за ухилення від сплати податків та 1 кримінальну справу за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Сума конвертованих готівкових коштів становить 9,6 млн. грн. Заарештовано 1 особу, яка причетна до діяльності цих конвертаційних центрів. По кримінальних справах накладено арештів на майно на суму 460 тис. грн. Дві кримінальні справи розслідувані та направлені до суду.

Одним з актуальних напрямків роботи підрозділів податкової міліції є викриття незаконної діяльності суб’єктів господарювання. Так, протягом минулого року припинено діяльність 59 підпільних цехів, у т.ч. 10 – з нелегального виробництва алкогольної продукції.

Ще одним важливим напрямом діяльності податкової міліції є робота з виявлення правопорушень і злочинів, пов’язаних з ухиленням від сплати ПДВ та незаконним відшкодуванням з бюджету цього виду податку. До прикладу, за минулий рік за участю працівників податкової міліції попереджено незаконне відшкодування ПДВ з бюджету на суму 28 млн. грн. У цілому за підсумками роботи за 2009 р. за участю податкової міліції області мобілізовано 24,2 млн. грн.

З початку року податковими міліціонерами Закарпаття виявлено 7 злочинів за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах проти 5 в аналогічному періоді минулого року. На 1,1 млн. грн. більше відшкодовано збитків по кримінальних справах.

За фактами необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ порушено 2 кримінальні справи. З незаконного обігу вилучено тютюнових виробів на 478,1 тис. грн. (36 тис. грн. – відповідному періоді минулого року); 50 000 підроблених марок акцизного збору (483 шт. – у 2009 р.)

Стосовно суб’єктів лісопромислового комплексу порушено 3 кримінальні справи за фактами необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ. Сума упередженого до відшкодування ПДВ становить 3,4 млн. грн.

Припинено діяльність підпільних цехів:

-  деревообробного цеху на території Свалявського району; вилучено обладнання та лісоматеріалів на суму 120 тис. грн.

-  алкогольного цеху на території Тячівського району; вилучено 500 л "лівого" спирту та 60 пляшок фальсифікованої горілки, підготовленої до реалізації. Порушено кримінальну справу.

- припинено діяльність 2 підпільних АЗС (Великоберезнянський та Свалявський райони). Вилучено 8300 л бензину різних марок та дизельного палива, автоматичні колонки для заправки автомобілів загальною вартістю 215 тис. грн.

Також днями працівники Ужгородського МВПМ спільно з військовослужбовцями прикордонної застави "Чоп" на складських приміщеннях у м.Чоп виявлили та вилучили понад 45 т цукру-піску угорського та хорватського виробництва вартістю 450 тис. грн. без жодних документів. Щодо останнього факту,  профілактичні перевірочні та оперативно-розшукові заходи на ринках оптової та роздрібної торгівлі цукром проводяться ще з серпня 2009 року. Їх мета – стабілізувати ситуацію на ринку цукру, попереджувати правопорушення, руйнувати схеми ухилення від сплати податків.

Минулоріч слідчими податкової міліції прийнято до провадження 57 кримінальних справ, в т.ч. 51 справа по тяжких злочинах. Закінчено провадження по 32 кримінальних справах, в т.ч. 28 справ по тяжких злочинах. На розгляд суду направлено 28 кримінальних справ, з них 27 – з обвинувальним висновком, у т.ч. 10 кримінальних справ за ухилення від сплати податків, із них 9 - за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Із числа резонансних кримінальних справ до суду з обвинувальним висновком направлено 10 справ, з яких 6 справ із збитками понад 1 млн. грн.

Що стосується роботи слідчих податкової міліції у січні-лютому, то вже порушено та прийнято до провадження 14 кримінальних справ, в т.ч. 7 - за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (тобто по всіх кримінальних справах сума ухилення перевищує 1 млн.грн.) Уже цьогоріч до суду направлено 5 кримінальних справ з обвинувальним висновком, з яких 2 - за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та 1 за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість.

25 лютого 2010р.

Теги: податковий, злочин, ухилення, кримінальний

НОВИНИ: Кримінал

20:56
/ 2
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
/ 1
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
» Всі новини