Смажений бичок на фестивалі "Червене вино" у Мукачеві зібрав 10 тисяч гривень для бібліотек міста

Смаженою свіжениною пригощали численних гостей винного фестивалю “Червене вино 2010”. За процесом особисто слідкував виконувач обов’язків міського голови Михайло Лабош, який підбадьорював натовп. Утім, охочих придбати порцію-другу не бракувало, про що свідчила довжелезна черга до прилавку. А зібрані кошти, які люди, що замовляли порцію м’ясця, клали до прозорої урни, буде спрямовано на поповнення книгофонду міської бібліотеки Мукачева.

“14 січня в кінці дня підбили підсумки проведення благодійної акції, зібрали біля 10 тисяч гривень, - розказує "Закарпаттю online" начальник відділу культури Мукачівського міськвиконкому Ілля Греба. – На ці кошти, як і передбачалося, закупимо книги для Мукачівської міської бібліотеки. Які саме видання потребує заклад, наразі визначає його керівник Ольга Стадник”.

Також, 14 січня 2010 року, у останній день фестивалю вина, підвели його підсумки. Цьогорічний переможець “Червеного вина 2010” - Карло Шош з Кідьоша Берегівського району. Його білі та червені вина визнано найсмачнішими. А найкращому виноробу Закарпаття організатори, за традицією фестивалю, “підсунули” свиню. Порося живе, на сцені ще хрюкало. А зваживши, що 2010-й – рік тигра, подарували й велике тигреня, щоправда іграшкове.

“Шош у цьому фестивалю перше місце обійняв, виграв свинку та ще й тигра, щоб свиню обороняв!” - читає вірш-експромт Ілля Греба.

Друге місце поділили Василь Анталовський та Йосип Машіка, винороби з Мукачівщини, які отримали по ягнятку. Трете місце у Ернеста Бірова з Берегівщини та Михайла Герича, винороба з Мукачівського району. А численні гості фестивалю кажуть, що у винній фієсті переможених немає. Закарпатське винце ой як смакувало усім, без винятку. А слабоалкогольний гарячий глінтвейн з лимоном, запашним закарпатським медком та корицею давали скуштувати навіть дітям.

Незважаючи на кризу, фестиваль вдався на славу. За що велика подяка спонсорам та організаторам.