За три дні Новорічних свят на Закарпатті було зареєстровано 168 злочинів

У новорічно-різдвяні дні народ традиційно веселиться. Проте надміру спожите спиртне та святкові феєрверки декому геть затьмарюють розум. Статистика свідчить, що на свята погіршується криміногенна ситуація, збільшується кількість злочинів, у першу чергу крадіжок, пограбунків, хуліганств. А водії грішать чарчиною за кермом. А як було на цей Новий рік?

Новорічна ніч-2010 біля міської ялинки в Ужгороді
Новорічна ніч-2010 біля міської ялинки в Ужгороді

Хвала Богу, великої кримінальної біди у перші новорічні дні в краї не сталося. Не в останню чергу завдяки тому, що міліція цілодобово патрулювала вулиці та населені пункти. Для прикладу, ті, хто вийшов у Новорічну ніч до святкової ялинки на площі Театральній в Ужгороді, зауважили велику кількість працівників патрульної служби, внутрішніх військ, із службовими собаками та в повній амуніції. Вочевидь, присутність людей у формі “отверезила” недобрі наміри можливих пияків та злочинців.

А загалом, як повідомили "Закарпаття online" в ВЗГ ГУМВС, упродовж святкових діб 31 грудня--3 січня на Закарпатті було зареєстровано 168 злочинів, з яких за гарячими слідами міліція розкрила 115. На щастя, обійшлося без тяжких злочинів: навмисних убивств, тяжких тілесних ушкоджень, розбійних нападів. Зате зареєстровано два згвалтування, серед яких і глум над старшою жінкою, а також крадіжки, хуліганства. До честі міліції, більшість злочинів розкрито.

Інспекторам ДАІ за вихідні попалося 1048 порушників правил дорожнього руху, з яких 56 перебували в нетверезому стані. Цікаво, що три доби поспіль: 31-го, 2-го та 3-го “даішники” затримували одну й ту ж кількість пияків за кермом--рівно по 16 чоловік... А власне в новорічну добу 1-го січня попалося лише 8 нетверезих водіїв, які ризикнули сісти за кермом просто зі святкового столу.

Передноворічна доба видалася “врожайною” на нещасні випадки. Так, у Великоберезенянський райвідділ міліції надiйшло повiдомлення вiд фельдшера швидкої допомоги районної лікарні про те, що ними було здiйснено виїзд за викликом в одну з осель у райцентрі, де лікарі констатували смерть новонародженого. З”ясувалося, що двохмісячний хлопчик захлинувся молочними масами після кормління, а молода мати не змогла вчасно надати дитині допомогу.

Дві пожежі з тяжкими наслідками сталися в передноворічну добу на Мукачівщині та Свалявщині. У Мукачівський райвідділ міліції надiйшло повiдомлення вiд голови села Кальник про пожежу. Коли на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, то на пiдлозi будинку міліціонери виявили обгорiлий труп 46-річного власника оселі. Зовнiшнiм оглядом трупа ознак насильницької смертi не виявлено. Попередня причина пожежi - замикання в електромережi.

Передноворічна пожежа сталася і в селі Сусково Свалявського району. Горів диван у будинку 40-річного місцевого мешканця. З місця пригоди було доставлено в реанімацію районної лікарні 38-річного жителя села. Лікарі констатували в нього отруєння чадним газом. До слова, чоловік був добряче п”яний. Як з”ясувалося, потерпілий завітав в гості до господаря оселі та й приліг, будучи в нетверезому стані, відпочити на диван із цигаркою в зубах...

Тієї ж доби 31 грудня у Виноградівську районну лікарню було доставлено в реанiмацiйне вiддiлення з дiагнозом: медикаментозне отруєння 49-річну мешканку села Форголань. З”ясувалося, що жінка по мiсцю проживання вжила близько 10 рiзних пiгулок з метою скоєння суїциду. На щастя, її відкачали лікарі.

Естафету самогубств прийняв і сам Новий рік. Серед ночі 1-го січня у Хустський міськвідділ міліції надiйшло повiдомлення вiд чергового лiкаря Хустської ЦРЛ про те, що до них з дiагнозом проникаюче поранення черева доставлено 26-річного мешканця Хуста. Хлопчина, перебуваючи у нетверезому стані, намагався у себе вдома покiнчити життя самогубством, спричинивши собi поранення кухонним ножем.

А у Воловці міліціонери затримали просто біля новорiчної ялинки на вулиці Центральнiй 42-річного місцевого мешканця, який мав при собі штик-нiж вiйськового взiрця часiв війни. Навіщо дядькові знадобилася ця небезпечна штука біля ялинки, де народ веселився, повинно з”ясувати слідство.

Зранку 1-го січня в міське управління міліції надiйшло повiдомлення вiд мешканки Ужгорода з вулиці Благоєва. Жінка виявила у пiдвалi будинку труп свого 44-річного колишнього чоловiка, про що і повідомила в міліцію. Зовнiшнiм оглядом тіла ознак насильницької смертi не виявлено, причина смертi людини встановлюється.

Д Т П із трагічними наслідками сталося вночі 2-го січня на автодорозi Київ-Чоп неподалiк с.Ракошино Мукачівського району. Рухаючись у напрямку Мукачева на автомобілі “Славута”, 45-річна мешканка Ужгорода не впоралася з керуванням та з”їхала у кювет. Внаслiдок ДТП її 51-річний пасажир від отриманих травм помер на мiсцi пригоди. Автомобіль доставлено та штрафмайданчик.

Горілка скоїла злий жарт в Новорічну ніч і з молодим жителем виноградівського села Тросник. 21-річний житель цього села, перебуваючи в стані алкогольного сп”яніння, не придумав нічого мудрішого, як... завдати собі аж три ножовi поранення грудної клiтки в область серця! П”яний звернувся спершу в лікарню, однак далі вiд надання медичної допомоги категорично вiдмовився і втік з лікарні!..

Ще одне людське життя забрала пожежа, цього разу на Тячівщині. В селі Новоселиця сусід виявив у спальнiй кiмнатi будинку труп свого 65-річного сусiда. Тіло лежало на печі на обгорiлому матраці. У кімнаті було вiдчутно запах чадного газу. Як з”ясувалося, покійний проживав один та зловживав спиртними напоями. Зовнiшнiм оглядом трупа ознак насильницької смертi не виявлено. Причина смертi людини встановлюється.

Воловецькі міліціонери отримали оперативну iнформацiю про те, що 21-річний ранiше судимий мешканець с.Розтока зберiгає боєприпаси. У лiсi поблизу села сам підозрюваний показав правоохоронцям мiсце, де в дуплi дерева він ховав 101 патрон калiбру 5,45 мм. Зi слiв затриманого хлопця, данi боєприпаси вiн знайшов у лiсi влiтку минулого року...

 Вилучили зброю й берегівські правоохоронці. Другого січня під час огляду підсобного приміщення будинку 41-річного мешканця села Яношi міліціонери знайшли та вилучили пiстолет iноземного виробництва калiбру 6 мм. без магазину та набоїв. Зi слiв господаря оселі, пiстолет вiн знайшов... у контейнерi для смiття на вулиці в Берегові!

Наркопритон виявила міліція в самому Берегові. З оселі 52-річної господарки помешкання було вилучено каструлю iз ганчiркою, в якiй знаходилась подрiбнена волога речовина iз запахом ацетону вагою бiля 15 грамів, тарiлку з рiдиною коричневого кольору iз запахом ацетону, два полiетиленовi пакети з подрiбненою вологою речовиною рослинного походження вагою бiля 45 грамів та шприц для iн"єкцiй. В квартирi також було затримано 34-річного мешканця с.Павлово Свалявського району. З”ясувалося, що власниця оселі . неодноразово надавала цьому наркоману своє примiщення для виготовлення та вживання ектракцiйного опiю.

Дві крадіжки сталися 2-го січня на Тячівщині. 56-річний житель Дубового поскаржився в міліцію, що нічної пори з його автомобіля "Аудi", який знаходився в незачиненому гаражi, невідомі зловмисники викрали два дорогі мобiльнi телефони "Нокiа", грошi в сумi 500 гривень та пульт дистанцiйного управлiння гаража.

Ще більше не поталанило 36-річному мешканцю Солотвина. До його будинку шляхом пошкодження вхiдних дверей проникли невідомі зловмисники й викрали дорогий мобiльний телефон "Верту" та золотi ювелiрнi вироби: коль"є, 4 браслети, ланцюжок та 3 пари кулонiв. В обох випадках злодіїв та вкрадене розшукує міліція.

Пожежа сталася серед ночі третього січня в Мукачеві на вул.Лермонтова. В новобудовi 46-річного директора приватної фірми виникла пожежа, внаслiдок якої пошкоджено труби, стелю та стiни. Збитки складають 10 тисяч гривень. Жертв i травмованих немає. Причина пожежi встановлюється.

Неприємний випадок мав місце на Іршавщині. Жителька села Малий Раковець виявила 3-го січня страшну знахідку: на горищi власного будинку повісився її 39-річний син.

Того ж дня сталася аварія у Рахові. Водiй автомобіля “Опель", 24-річний мешканець села Розтоки, скоїв наїзд на пiшохода, 19-річного мешканця Рахова. Потерпілий був госпiталiзований в Рахівську ЦРЛ, а сам автомобіль було помiщено на штрафмайданчик міліції.

04 січня 2010р.

Теги: злочин, згвалтування, крадіжки, хуліганства

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини