Іштван Мавнуш (берегівський фермер): "Ми окрім перегною ніякі отрути, ніяких добрив близько не пускаємо. Ми не трактором оремо, а кіньми, ніякі гербіциди не пускаємо між рядів, і якщо треба, то тільки мідній купорос."
Дерева віддячують хорошим урожаєм - із майже 2,5 гектарів господар збирає до 30 тонн персиків щосезону. А відтак, із частини фруктів робить вино. Каже, обов’язково персик має достигнути і набратися сонця.
Іштван Мавнуш (берегівський фермер): "Кісточки обов'язково треба вибрати, тому що якщо не вибирати, то отрута і дає такий присмак нехороший, гіркий."
Вино зберігається у підвальному приміщенні, де підтримується температура +13 градусів за Цельсієм. Обов’язково пляшку тримають під кутом 90 градусів. Так її витримують близько 2 місяців, а вже потім можна споживати. Такий напій пан Іван вважає панацеєю від усіх хвороб.
І хоч фермер не відмовляється від традиційного закарпатського вина із винограду, все ж, персикове - особливе.