Тигр ненавидить Биків, хоче м'яса і прагне бути лідером

До панування року Білого Тигра залишилися лічені години. Навіть ті, хто не надто йме віри астрології, однаково сподіваються: а може б утнути щось таке, не надто складне, аби в новому році якщо й не поталанило, то бодай усе було гаразд.

Тигр ненавидить Биків, хоче м'яса і прагне бути лідером

Отож, що може сподобатися представникові родини Котячих, який стане головним символом 2010 ро­ку, з’ясувати спробували й ми..

Одна зі старовинних легенд каже, що якось Бик (не забуваймо, що саме у його владі рік нинішній) в одній із сутичок переміг Тигра. І дуже потім з цього сміявся та вихвалявся. Відтоді Тигр ненавидить цю рогату худобину. Тож за новорічним столом не радять надто хвалити нинішній рік Бика, аби, бува, не образити честолюбство представника родини котячих. А ще астрологи вважають Білого Тигра знаком незвичайних дій і несподіваних ситуацій. Тому прийдешній рік віщує бути часом видатних особистостей і битви найсильніших людських амбіцій. Воно й не дивно – адже ми зустрічаємо не звичайного, а саме Білого, чи Металевого, Тигра, в характері якого переважає шаленість і запеклість. Тому голов­не – зустріти Звіра правильно.

"Тигр прагне м’яса, тому в цьому його треба цілком задовольнити, – розповідає кухар одного з ужгородських ресторанів Андрій. – Тому вегетаріанський акцент новорічного столу йому не надто сподобається". Майстер поділився з нами кількома рецептами того, що, за його словами, Тигрові обов’язково припаде до смаку – страв із його ворога – Бика. Одну з них готують так: беруть 300–400 грамів вареної яловичини, цибулину, вершкове масло (30 грамів), твердий сир, яйце, майонез, сіль. Цибулю дрібно ріжуть і пасерують на маслі. Холодне варене м’ясо перемелюють. Потім до нього додають охолоджену пасеровану цибулю, тертий сир, збите вершкове масло, порубане яйце, майонез. Все добре перемішують, підсолюючи на смак. Відтак суміш посипають дрібною зеленню й подають до новорічного столу.
 
Для Нового року в Андрія є ще й рецепт салату "Перший сніг", для якого потрібно 100 г вареного курячого м’яса, стільки ж твердого сиру, 2 варені яйця, 30 г грецьких горіхів, майонез, сіль, виноград. Курятину, яйця та частину сиру ріжуть соломкою, решту сиру труть. Горіхи дрібно рубають. Салат на тарілці викладають шарами, кожен із яких вкривають сіточкою з майонезу і трохи солять. 1-й шар – курка, 2-й – горіхи, 3-й – сир, 4-й – яйця. Боки салату посипають твердим сиром. Зверху на страву кладуть виноградини, розрізані навпіл (кісточки виймають). Шматки порізаного на соломку сиру кладуть згори на ягоди у вигляді сніжинок.

Кухарі наголошують, що на новорічний стіл дуже бажано покласти білі свічки. Кольору Металевого Тигра повинні бути й алкогольні та безалкогольні напої.
За словами модельєрів, у новорічну ніч варто одягнути щось смугасте. Для одягу підійдуть прикраси з натуральних матеріалів: шкіри, хутра, бавовни. Для жінок не зайвими стануть і ювелірні прикраси. "На зустріч Нового року можна вдіти срібні персні, намисто або браслет, – каже працівниця ужгородського ювелірного салону Марина. – Але головне, брати не більше, ніж два різні метали". А ще астрологи наголошують, що Тигрові не подобається червоний колір, адже нагадує давнього ворога – Бика. Тому дратівливі речі новорічної ночі краще не вдягати.

Дизайнер Олександра наголошує, що на честь року Тигра, відповідно до смаків цього Звіра, має бути прикрашена й оселя. Для цього фахівчиня радить використовувати всілякі металеві предмети: вази, дзвіночки, сніжинки тощо.
Оздоблюючи будинок, головне не забути про фігурку головної тварини 2010 року. Але не варто й переборщувати: в оселі має бути лише один його символ – суперництво Тигру не подобається, він любить бути одноосібним лідером. До речі, про цей принцип варто згадати, й вибораючи новорічні подарунки. Наприклад, якщо спаде на думку купити чоловікові тигра у формі шапки, дружинні – як капці, а маляті – м’яку іграшку, то така розмаїтість символіки може образити головного Тигра року.

Ярослав Гулан, "Старий Замок"Паланок"
31 грудня 2009р.

Теги: Новий рік, тигр, символіка, дизайн

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини