На Закарпатті рятувальники МНС, бригади облводгоспу та дорожники ліквідовують наслідки підйому рівня води у річках

На Закарпатті рятувальники МНС, бригади облводгоспу та дорожники ліквідовують наслідки підйому рівня води у річках і надають допомогу населенню. Ситуація під контролем, жертв немає.

На Закарпатті рятувальники МНС, бригади облводгоспу та дорожники ліквідовують наслідки підйому рівня води у річках

Інтенсивні дощі, які 24-26 грудня пройшли на території області, та сніготанення призвели до різкого підняття рівнів води у ріках та виходу її на заплави. У 6 районах області та в Ужгороді сталося часткове підтоплення приватних дворогосподарств, сільськогосподарських угідь, окремих ділянок автодоріг, руйнування водозахисних споруд. Як повідомили "Закарпаття online" в прес-службі МНС України, зокрема:

Іршавський район. У селі Вільхівка внаслідок підйому води у потічках сталося підтоплення 20 приватних житлових будинків (рівень води досяг майже 1 метра). Із 3 будинків були евакуйовані 7 людей, у тому числі 4 дітей. В Іршаві, на вулиці Білецькій, підтоплені 3 приватних житлових будинки. В результаті підйому рівнів води на ріках Боржава, Іршавка та Синявка підтоплені сільгоспугіддя і дворогосподарства в селах Імстичево, Білки, В. Раковець, Вільхівка, Гребля, Лоза, Дубрівка, Розтока, Сільце, Заріччя, Кам'янське, Хмельник, Брід та в місті Іршава, на вулиці Білецькій. Вихід води на заплаву річки Боржава біля села Вільхівка призвів до переливу води через автодорогу регіонального значення Мукачево - Рогатин (Івано-Франківська область). Рух транспорту тимчасово направлений в обхід за маршрутом село Сільце - село Довге - село Липча - Хуст. Стався перелив води через лівобережну частину дамби на річці Боржава в селі Вільхівка. Аварійною бригадою Держводгоспу, підрозділами МНС та місцевим населенням укріплене тіло дамби та нарощується її гребінь мішками з піском. Уже укладені 300 мішків.

Тячівський район. У селі Тарасівка підтоплене 1 дворогосподарство на вулиці Гагаріна та частково розмиті близько 30 метрів самої вулиці. Підмита опора високовольтної лінії електропередач. У селі Широкий Луг в урочищі Пригід розмита ділянка місцевої дороги довжиною до 80 метрів, без автомобільного сполучення залишилися 35 приватних житлових будинків. У селі Лопухово, в урочищі Яблуниця, частково підтоплені 3 дворогосподарства та пошкоджена вулиці Партизанська. У селі Бедевля підтоплене 1 дворогосподарство. В селищі Буштино підтоплене 1 дворогосподарство на вулиці Головній та ресторан "Трембіта". У селі Теребля зруйновані тимчасові пішохідні переходи через річку Теребля. В урочищі Нижній Росул підтоплені 30 дворогосподарств, немає транспортного сполучення з 50 дворогосподарствами, а в урочищі Верхній Росул - із 60 дворогосподарствами. Змиті близько 60 метрів берегоукріплення на правому березі річки Теребля та близько 100 метрів берегоукріплення в районі урочища Нижній Росул.

Виноградівський район. У селі Великі Ком'яти, на вулиці А.Волошина, підтоплені 23 дворогосподарства. Внаслідок виходу води на заплаву річки Боржава біля села Гребля Іршавського району стався перелив води через автодорогу місцевого значення село Довге - Іршава - Виноградів. Рух транспорту тимчасово направлений в обхід за маршрутом: село Зарічево - село Кам'янське -- Берегово - Виноградів.

Хустський район. Унаслідок підйому води на річках Хустець і Ріка підтоплені 85 дворогосподарств на 10 вулицях райцентру. Підрозділом МНС проводиться відкачування води.

Міжгірський район. Унаслідок підйому води в гірському потічку села Колочава підтоплене приміщення загальноосвітньої школи. Аварійно-рятувальним підрозділом МНС евакуйоване майно й обладнання з приміщень навчального закладу, проводиться берегоукріплення.

Мукачівський район. У місті Мукачево та селищі Кольчино підрозділами МНС відкачується вода з підвальних приміщень будинків та підвозиться питна вода для населення автоцистерною.

В Ужгороді, на площі Шандора Петефі, рятувальниками МНС відкачується вода з підвальних приміщень будинків.

В області частково були підтоплені 23 приватних житлових будинки та 1 загальноосвітня школа, 150 домогосподарств, близько 400 га сільгоспугідь, пошкоджені до 170 метрів дорожнього полотна та до 100 м водозахисних споруд. Районними комісіями ТБ та НС продовжується робота з уточнення збитків.
Станом на 07:00 27-го грудня залишаються частково підтопленими в Іршавському районі 20 приватних житлових будинків. Відновлений рух автотранспорту в Іршавському районі поблизу села Вільхівка на автодорозі Мукачево - Рогатин та на автодорозі місцевого значення село Довге - Іршава - Виноградів. Рух транспорту на автодорогах державного значення не призупинявся. Жертв серед населення немає. На річках регіону спостерігається спад води. В нижніх течіях Тиси, Боржави та Латориці очікується поступове підвищення води з її утриманням на заплаві. Всього на роботах задіяні 32 одиниці техніки та 164 людини, у тому числі 6 одиниць техніки та 50 рятувальників МНС. Координацію дій здійснює опергрупа Головного облуправління МНС.

27 грудня 2009р.

Теги: підтоплений, рятувальники МНС, заплава, Тиса, Боржава

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини