На закарпатській Міжгірщині відкрили нову школу (ФОТО)

Цього четверга, 17 грудня, в Негровці Міжгірського району святкували - в селі відкрили нову школу. Віднині 330 дітей навчатимуться у школі, де створено всі умови для здобуття якісної освіти. В урочистих заходах взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога, голови Міжгірської райдержадміністрації Іван Роман та райради Іван Ярема.

На закарпатській Міжгірщині відкрили нову школу (ФОТО)

Не один рік поспіль діти із села Негровець навчалися у трьох корпусах, які, до речі, зведено ще всередині минулого століття. Через аварійність основної будівлі, заняття проводили також у приміщеннях майстерні та бібліотеки. Ще одна проблема, яка досі турбувала освітян, а особливо батьків, – двозмінне навчання. – Нова двоповерхова школа стала неоціненним подарунком для нашого села, – каже директор школи Василь Ярема. – Чимало клопотів, які досі допікали, буде усунуто. 160 дітей початкових та середніх класів зможуть здобувати освіту в умовах, які не гірші, ніж в наших європейських сусідів. Загалом будівництво обійшлося більш ніж у чотири мільйони гривень, з них третина – це кошти, які виділила область.
 
Також за рахунок обласного бюджету 200 тисяч виділялося на придбання шкільних меблів, а ще 600 тисяч – на обладнання шкільних кабінетів. – Будували швидко і на совість, – розповідає голова Міжгірської райдержадміністрації Іван Роман. – Приємно, що високогірним районам надається потужна підтримка. Лише за останні роки на Міжгірщині це вже третя новозбудована школа. Така тенденція свідчить: закарпатська глибинка відроджується. Іван Балога привітав учнів, педагогів та батьків з новосіллям та зазначив, що останні роки є знаковими у сфері освіти, адже впродовж 2007-2009-го років в різних населених пунктах введено в експлуатацію 23 школи. Нині ж у краї добудовуються ще три загальноосвітні заклади.
 
Він подякував усім причетним до відкриття Негровецької школи та підкреслив, що попереду ще багато роботи – є плани щодо будівництва другої черги. Також Іван Балога висловив задоволення з приводу того, що відтепер сільські діти матимуть значно більші можливості для отримання повноцінних глибоких знань. І запевнив земляків у тому, що команда, яка працює в області, і надалі робитиме все можливе для того, щоб діти з сільської глибинки мали можливість отримати належну освіту. – Кожен учень навіть у найвіддаленішому населеному пункті матиме якісну та добру освіту, – запевнений Іван Балога. – В цьому плані позиція обласної державної адміністрації та депутатського корпусу обласної ради єдині – спрямовувати ресурси на будівництво та реконструкцію шкіл, дитсадків. Підтримка освітньої галузі і надалі залишатиметься одним із головних пріоритетів обласної влади.
 

На закарпатській Міжгірщині відкрили нову школу

 
Необхідно відзначити, що з року в рік на Закарпатті збільшується кількість освітніх закладів, що за всіма параметрами наближаються до європейських стандартів. Закарпатська область серед лідерів у країні за кількістю новозбудованих шкіл. Щороку зростає фінансування освітньої галузі, і навіть цього року, в умовах кризи, в освіту асигновано на 150 мільйонів гривень більше, ніж торік. Нині в області фінансуються 12 регіональних освітянських програм. На їх реалізацію за рахунок коштів обласного бюджету на 2009 рік передбачено 18,6 мільйона гривень. З нагоди новосілля Іван Балога вручив колективу школи сертифікати на п’ять навчальних кабінетів. Цього ж дня всі учні Негровецької школи до Дня святого Миколая також отримали солодощі, повідомили "Закарпаття online" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

18 грудня 2009р.

Теги: Негоровець, Балога, Міжгірський, школа

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини