Про це "Закарпаття online" повідомили у Державному самоврядуванні українців Угорщини.
На "Українських посиденьках" (таку назву мав анонсований вечір) студенти, які почали вивчати українську мову з вересня 2009 року (це не лише угорці, серед них є серби, італійка), знайомилися зі стравами, про які чули на заняттях, вивчаючи тему "Українська традиційна кухня", і бачили ці страви лише на малюнку.
Для студентів старших курсів – це вже добре знана подія і чергова можливість поласувати українськими стравами. Про це свідчить хоча б той факт, що вже з жовтня вони цікавляться, коли буде гастрономічний вечір.
На вечорі студенти змогли скоштувати український борщ, вареники з картоплею, деруни зі сметаною, вінегрет, попробувати хліб "Український" (спеціально привезений з Києва) та поласувати тортом "Медовик". Окрім гастрономічної частини, студенти взяли участь в індивідуальних і командних мовних конкурсах: відповідали на питання про Україну й українську мову, розгадували кросворди, грали в асоціації.
Позитивна невимушена атмосфера й усміхнені обличчя найяскравіше свідчили про те, що вечір сподобався усім. Студенти ж захоплено ділилися враженнями від української національної кухні. А такі українські слова, як /борщ/ і /вареники/, перестали бути для них набором літер, а набули реального звучання.