Закарпатська "Поляна Купель" пригнічує ріст злоякісних пухлин

На закарпатській Свалявщині є джерело води, яка не лише лікує хворий шлунок, але й зменшує вміст цукру в крові при діабеті й пригнічує ріст злоякісних пухлин.

Закарпатська "Поляна Купель" пригнічує ріст злоякісних пухлинЯк і будь-якому хроніку-гастритнику, мені щонайменше двічі на рік — на початку весни та в середині осені — допікають сезонні загострення «улюбленої» хвороби, пов'язаної із підвищеною секреторністю шлунка.. А це значить, що протягом місяця (двох, трьох — це вже у кого як складеться) треба сидіти на несмачній дієті, пити спеціальні пігулки і, наскiльки це можливо, якомога менше нервувати. Iнакше шлунок «вiддячить» гострою больовою атакою. Добре, якщо у цей момент під руку потрапляє пляшка лужної води: «Сваляви», «Лужанської-7», «Боржомі», «Поляни Квасової» чи «Поляни Купель». Особливо ж люблю останню — ця гідрокарбонатно-натрієва борна вода не лише нейтралізує зайву кислоту в шлунку, заспокоює запалені стінки слизової та зрештою вгамовує біль у животі. Заразом вона виводить токсини з організму, покращує ферментативні процеси, підсилює приплив крові до шлунка й печінки, стимулює виділення печінковими клітинами жовчі та ліквідовує печію. А побувавши в селищі Поляна Свалявського району біля джерела, з якого витікає ця лікувальна водичка, я дізналася про інші, не менш цінні її властивості.

ПОТУЖНИЙ ОНКОПРОТЕКТОР

«Внутрішнє приймання води «Поляна Купель» покращує вироблення в організмі інтерферону — речовини, якій належить особливе місце з-поміж імуномодуляторів, — стверджує заступник головного лiкаря з медичної частини санаторiю «Поляна» , кандидат медичних наук Омелян Михалко. — Інтерферон активує фагоцитоз (процес, під час якого спеціальні клітини крові — фагоцити — захоплюють та перетравлюють збудників інфекційних захворювань) і бактерицидну активність лейкоцитів крові. Одночасно стимулюється діяльність макрофагів (захисних клітин організму, які поглинають непорівняно дрібні бактерії, а більш масивні частки: мертві клітини, їхні ядра тощо) і Т-хелперів (клітин, які виробляють біологічно активні речовини — стимулятори роботи макрофагів). А все це разом зупиняє розвиток пухлин і навіть гальмує поширення метастазів, тому можна припустити, що цілюща вода може бути гарним профілактичним засобом проти появи пухлин».

За словами фахівця, фізіологічний вплив цілющої полянської водички на людський організм досліджували у столичному Інституті імені Богомольця. Там встановили, що навіть розведена в десять разів, вода має імуномоделюючий вплив і дійсно пригнічує ріст пухлин. На сьогодні цілюща вода пройшла усі необхідні етапи випробовування, і в Києві готується документація про відкриття на базі оздоровниці реабілітаційного відділення для онкохворих. Тож незабаром пацієнти зі злоякісними пухлинами, які перенесли хіміотерапію і променеву терапію, будуть направлятися до Свалявщини на «мокре» лікування...

"МОКРЕ" ЛІКУВАННЯ ЧОРНОБИЛЬЦІВ

Утім онкопротекторна дія — не єдина цінна властивість водички з полянського джерела. Вона зменшує запалення у тонкому кишечнику, завдяки чому у кров краще всмоктуються водорозчинні (С, Р, В6, В12) та жиророзчинні (А, Е) вітаміни, необхідні для захисту клітин від згубного впливу радіації. Крім того, «Поляна Купель» виводить із організму людини радіонукліди і ліквідує ті порушення в роботі органів, які виникли внаслідок опромінення.

За словами Омеляна Михалка, після вибуху на Чорнобильській атомній електростанції до санаторію почали масово приїжджати люди, які побували біля відкритого реактора, а згодом — діти, які отримали не менш страшні ураження від радіоактивної хмари. «Поляна» стала першим у СРСР санаторієм, який відкрив спеціальне відділення для ліквідаторів аварії (щоправда, воно закрилося в середині 90-х років через недофінансування). А сьогодні лікарі працюють із дітками-чорнобильцями, які приїжджають до селища-курорта з усіх куточків України. Минулоріч у «Поляні» оздоровилися близько двох тисяч таких малюків.

КОЛИ ЖИТТЯ — НЕ ЦУКОР

За словами фахівців, мінеральна вода з полянського джерела допомагає хворим на діабет людям. Вона збільшує вміст глікогену в печінці та м'язах і зменшує, причому істотно, вміст цукру в крові. Як стверджує Омелян Михалко, якщо до них приїжджає людина з рівнем цукру 12 мілімоль на літр крові, то за 24 дні лікування цей рівень може знизитися до 6—8 мілімоль. Звісно, багато залежить від форми діабету (інсулінозалежна чи ні) та його стадії, але покращення спостерігається абсолютно у всіх пацієнтів. Тому медики кожні п'ять днів відстежують рівень цукру в крові своїх пацієнтів і коригують дозу інсуліну чи інших препаратів, які прописали людям «домашні» лікарі. Це дуже важливий момент, тому що бувають випадки, коли стрімке покращення стану в дітей, хворих на цукровий діабет, призводить до... гіпоглікемічної коми. Так, ендокринолог за місцем проживання сказав матері хлопчика, щоб вона не зменшувала дозу інсуліну, а санаторний лікар дав іншу рекомендацію. Мама вирішила послухатися першої поради, а у дитини настільки впав рівень цукру, що та мало не померла від гіпоглікемії...

І останнє. Вода у пляшці — це, звичайно ж, добре, але той, хто скуштував свіженької, щойно з джерела, мінеральної води, захоче бодай раз на рік приїхати до Поляни, аби оздоровитися.
Наталя РОТАЙ, "Україна молода"
18 січня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини