Влада Закарпаття привітала освітян зі святом

З нагоди професійного свята вчителів - Дня працівників освіти, - в Ужгороді у приміщенні ПАДІЮНу відбулися урочистості за участю кращих педагогів, керівників районних і міських освітянських колективів. Привітати вчителів зі святом прийшли перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога, начальник управління освіти і науки Михайло Мотильчак, представники громадськості та творчої інтелігенції.

Влада Закарпаття привітала освітян зі святом

День учителя в Україні традиційно відзначають у першу неділю жовтня. Однак вітати освітяни Закарпаття почали вже сьогодні.

Як повідомили "Закарпаття online" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА,  звертаючись до педагогів, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога відзначив, що цю непросту професію обирають високоморальні люди. Від імені облдержадміністрації, депутатського корпусу обласної ради він привітав вчителів зі святом та побажав, щоби   вихованці радували  високими досягненями.
 
– Впродовж понад 4 років ми разом з вами – адміністрації, міськвиконкоми, сільські голови і в першу чергу освітянська команда багато зробили для галузі, – зауважив Іван Балога. – Ми перші за забезпеченням матеріально-технічної бази і введенням нових учнівських місць в Україні. Це насамперед ваша заслуга! Тому що ви просили і вимагали. Я дуже радий, що ви такі. Будьте й надалі такими ж щирими до наших дітей, до наших внуків.

Характеризуючи розвиток освітньої галузі Іван Балога зазначив, що підтримка освіти залишається одним з головних пріоритетів обласної влади. В останні роки Закарпаття є лідером в країні за кількістю новозбудованих шкіл. За 2007-2008 роки в області введено в експлуатацію 21 навчальний заклад, в тому числі – 13 новобудов. Цьогоріч на Закарпатті заплановано відкрито шість нових шкіл. Для їх  добудови рішенням сесії обласної ради з обласного бюджету було виділено 12 млн. 625 тисяч гривень. Також успішно реалізується в краї і програма "Шкільний автобус". За період її дії для сільських шкіл закуплено 84 автобуси, у тому числі 41  за рахунок обласного, 21 - районних бюджетів та 21 – державного.
 
Щорічно збільшується  фінансування галузі. Загальні видатки на галузь освіти у цьому році становлять один  мільярд  307 млн. гривень, що на 152 млн. гривень більше, ніж торік. Також в області фінансуються 12 регіональних освітянських програм, схвалених обласною державною адміністрацією та затверджених обласною радою. Цьогоріч на їх фінансування виділено 18 млн. 600 тис. гривень.
 
Привітав педагогів краю і начальник управління освіти облдержадміністрації Михайло Мотильчак. Він висловив впевненість, що галузь і в майбутньому розвиватиметься  високими темпами.
 
– 26 тисяч працівників освіти області – це наша гордість, це  актив, який виховує наше майбутнє. Наші учні демонструють гарний рівень знань та примножують славу Закарпаття  перемогами на Всеукраїнських та Міжнародних учнівських олімпіадах, – констатував Михайло Мотильчак.

Напередодні професійного свята кращих освітян було відзначено нагрудними знаками Міністерства освіти і науки "Василь Сухомлинський" та "Відмінник освіти України". За значний внесок у розвиток освіти, досягнення на ниві виховання підростаючого покоління, для кращого стимулювання педагогічної праці 21 працівників освіти отримали по 5 тисяч гривень обласної премії імені Августина Волошина.  Вручив їх перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога. А цінні подарунки – мобільні телефони він подарував начальникам міських, районних відділів освіти та керівництву управління освіти і науки облдержадміністрації.

Свято завершилося концертом, який подарували освітянам вихованці навчальних закладів краю та палацу дітей та юнацтва.
 

01 жовтня 2009р.

Теги: вчитель, освіта, педагоги, свято

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини