- З друзями пішли до лісу зранку, доки ще людей не було. А ось цей великий красень так гарненько ріс під сосною. Я перший його запримітив, - розповідає Василь. - Він був найбільший з усіх того дня знайдених і, головне, не червивий. За годину дві великі сумки білих назбирали. Найбільший віддали місцевому охоронцю, щоб на вечерю собі та дружині засмажив.
На запитання "Де ж у нас такі щедрі грибні галявини?", щасливчик тільки посміхнувся і додав:
- Таємниць не видаємо.
Василь вже не вперше натрапляє у нас на великі гриби. Недавно зрізав 1,5-кілограмового білого, але його, на жаль, довелося викинути, бо той виявився поїдений червяками. Безкоштовні дари природи чоловік маринує та сушить - так роблять з діда-прадіда на його батьківщині.
- На Закарпатті збирають значно більше грибів, аніж тут. Люди заготовляють їх не лише для себе, але й здають підприємствам. Є такі види, про які на Полтавщині і не чули: голубінки, курочки, свисянки. І великих більше наростає. Одного разу я знайшов 5-кілограмовий білий, спеціально зважив, - каже грибник. - Але ми ніколи не беремо тих грибів, яких не знаємо.