Юним переможцям конкурсу малюнку про майбутнє Закарпаття вручили нагороди біля обласної ялинки

Нагороди переможцям обласних конкурсів дитячого малюнка та шкільних і студентських робіт, присвячених розробці Стратегії розвитку Закарпаття, вручені біля Новорічної ялинки перед початком сесії обласної ради.

Підведені підсумки обласних конкурсів дитячого малюнка «Я і майбутнє Закарпаття» та шкільних і студентських робіт «Майбутнє Закарпаття – очима молодих».

Кілька місяців тому конкурс оголосили Проект партнерства Канада-України «Регіональне врядування та розвиток», який сприяє широкому залученню громадськості до розробки Стратегії розвитку Закарпаття, та управління освіти і науки Закарпатської ОДА.

Підведення підсумків конкурсів та вручення нагород їх переможцям приурочені до проведення 28 грудня 2006 року сесії обласної ради, яка вперше в своїй історії розглядала і прийняла проект «Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області до 2015 року».
Як відомо, Проект партнерства Канада – Україна обрав Закарпатську і Запорізьку області в якості пілотних для передачі передового світового досвіду стратегічного планування територій. Проект уже більше 1,5 року діє на Україні і, зокрема, на Закарпатті та здійснюється Канадським інститутом урбаністики за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку.

Надіслані на обласний конкурс «Я і майбутнє Закарпаття» дитячі малюнки кілька днів тому оформлені у яскраву виставку навкруг новорічної ялинки у холі обласної ради. Перед початком сесії обласної ради нагороди переможцям усіх трьох обласних конкурсів, яких визначили компетентні журі, вручив заступник голови обласної ради Василь Брензович. Конкурсантам вручені спеціальні сертифікати переможців та грошові премії.

Переможцями конкурсу дитячого малюнку у віковій категорії до 10 років стали: Мишко Анатолій (м. Ужгород) - перша премія, Дранчак Іван (м. Ужгород) – друга премія, Туряниця Марія (с. Горонда Мукачівського району) – третя премія; у віковій категорії 11-14 років нагороди за кращі і змістовні малюнки вручені: Ковачу Данилу(м. Ужгород) – перша премія, Маковецькій Мар’яні (м. Іршава) – друга премія, Лабик Міладі (м. Ужгород) – третя премія.

В конкурсі шкільних робіть нагороди вручені: Кобаль Марині (с. Великі Ком’яти, Виноградівського р-ну) – перше місце, Попфалуші Діані (с.Приборжавське Іршавського р-ну) – друге місце, Герді Марині (с. Тростник Виноградівського р-ну).
Вручені нагороди і переможцям серед конкурсу студентських робіт «Майбутнє Закарпаття – очима молодих ». Перше місце і нагороду виборола студентка 3-го курсу економічного факультету УЖНУ «заочне відділення» Ковач Марина з роботою на тему «Закарпаття – 2015: успішно реалізована стратегія розвитку як результат цілеспрямованого поєднання внутрішніх ресурсів громад та зусиль бізнесу і влади». Нагороду за 2-не місце отримала студентка 2-го курсу природничого-гуманітарного коледжу Закарпатського державного університету Матіцо Інна з роботою «розвиток вищої освіти на Закарпатті». За 3-є місце вручено нагороду студентці 5-го курсу інженерно-технічного факультету УЖНУ Міщенко Олександрі, яка представила роботу «Екологічне землеробство як одна з підвалин розвитку Закарпаття».

Всі визначені студентські роботи вирізняє патріотизм до рідного Закарпаття, глибина розуміння стратегічних цілей розвитку краю та наявність конкретних пропозицій по їх досягненню.

Оголошені раніше обласні конкурси по розробці логотипу (емблеми) та девізу стратегічного планування розвитку Закарпаття вирішено продовжити до кінця січня наступного року.


Олег Лукша, Регіональний експерт проекту
28 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини