Закарпаття: У Новий рік... з новим криміналом?

Незабаром новорічні та різдвяні свята. Традиційно буде весело, проте, як показує досвід, у святкові дні підпилий народ і злочинів більше скоює. Недарма ж за вказівкою нового міністра українська міліція працюватиме на свята у цілодобовому режимі, основну увагу приділяючи профілактиці злочинності у громадських місцях. Залишається лише сподіватися, що наступаючі свята будуть максимально “мирними”. А якими були новорічно-різдвяні свята минулоріч? — поцікавився “Старий Замок Паланок” у міліції.

ЗА ПЕРШУ ДОБУ — 13 ЗЛОЧИНІВ

За інформацією Центру зв’язків із громадськістю УМВС України в Закарпатській області, упродовж передсвяткової доби 31 грудня 2005--1 січня 2006 років на території області було зареєстровано 13 (знову “чортова дюжина”?!) повідомлень про скоєння злочинів та правопорушень. А наступної доби, з 1 на 2 січня—ще 19 злочинів. На сам Святвечір, із 6 на 7 січня, зареєстровано знову 19 повідомлень про скоєння злочинів та правопорушень. Плюс 11—наступної доби, із 7 на 8 січня...

Чим закарпатці в основному “забавлялися” на минулорічні свята? Ще 31-го грудня 2005 року до Мукачівського міськвідділу звернулася із заявою 55-річна місцева мешканка. Жінка поскаржилася, що її зятьок.... забрав від неї 3120 доларів, 30 євро та 1200 гривень. Не інакше, як готувався чолов’яга до зустрічі Нового року...
У Мукачеві та в Минаї поблизу Ужгорода злодії “обчистили” два павільйони, розжившися цигарками та продуктами (теж, мабуть, затарювалися до свят)...

Про більш серйозний злочин повідомив до Ужгородського міськвідділу 25-річний ужгородець Петро. Будучи на полюванні, хлопчина так “набрався”, що... залишив у підїзді будинку, де проживає, 2 мисливські рушниці. Ясна річ, “пушки” хтось прихопив, а міліція лише мала клопіт із їхнім розшуком.

До Великоберезнянської райлікарні потрапив із тілесними ушкодженнями (вогнепальними пораненнями) 19-річний хлопчина, мешканець одного із сіл району. Міліція зясувала, що Романа підстрелив... рідний батько. Причому зробив це, захищаючися від синочка, котрий взявся “виховувати” нянька!
А в Мукачівську ЦРЛ потрапила 42-річна мукачівка, котру вдарив ножем у груди її колишній чоловік.

Того ж дня було й 3 ДТП, в одній з яких—у Тересві на Тячівщині, загинув чоловік, а водій-вбивця утік із місця пригоди.
У Гукливому на Воловеччині горіло деревяне приміщення на місцевій базі відпочинку, і у вогні загинув молодий охоронник бази. Причиною трагедії став саморобний електронагрівач.

Було й два неординарні самогубства. На Свалявщині оюлив себе бензином і підпалив 55-річний чоловік, а на Виноградівщині підпалила на собі одяг 35-річна жінка!
І завершила трагедії передноворічної доби раптова смерть немовляти у Великому Березному...

НА САМ НОВИЙ РІК В УЖГОРОДІ "МЕРС" УБИВ ПІШОХОДА

Кримінальний початок Новому року поклала ДТП на площі Кирила й Мефодія в Ужгороді, де близько 7-ї ранку “Мерседес” смертельно травмував молодого хлопця, котрий переходив дорогу. Водій, котрий виявився синком поважних батьків, із місця пригоди зник, і його подали в розшук.

А ввечері 1 січня 2006 року до Хустського МРВ надійшло тривожне повідомлення про те, що поблизу залізничного мосту на березі річки у Хусті виявлено труп чоловіка. Потерпілий, 19-річний мешканець одного із сіл району Василь, мав у спині біля правої лопатки колото-різану рану. Міліція кинулася на розшуки убивці.

На Тячівщині троє місцевих парубків згвалтували 23-річну мешканку Мукачева. Двох негідників було затримано за гарячими слідами, третього подали в розшук.

Того ж дня крали біціглі, вітчизняні та дорогі іноземні, обкрадали квартири, автомобілі. А в Ужгороді під час сварки 34-річний Володимир завдав ножового поранення у живіт 20-річному Віталію. Потерпілого госпіталізували до лікарні, а його кривдника затримали.
Не обійшлося й без смішних оказій. Як розповів майор міліції Іван Ладжун із ЦЗГ УМВС, під самий Новий рік спрацювала сигналізація на одній з торгових точок Ужгорода. Наряд ДСО негайно виїхав на місце події, думаючи, що то лізуть злодії в магазин. Замки на місці, двері всі закриті, а біля вікна...лежить непритомна сова. Важкий птах на льоту врізався у вітрину, скло не розбилося, однак сигналізація спрацювала. Сову ту міліціонери забрали у відділок—показати, так би мовити, першого порушника в новому році...

На Святвечір закарпатці скоювали пограбунки (на Воловеччині та Хустщині), крадіжки приватного майна (скажімо, на Свалявщині від місцевого газди вкрали 4 кроликів). Вилучала міліція з незавконного обігу і зброю (на Воловеччині—обріз мисливської рушниці, на Березнянщині—патрони до нарізної зброї), а також наркотики: на “пяному” базарі в Ужгороді затримали 24-річну мешканку Перечинщини, котра мала при собі 25 грамів марихуани... Ще 32 грами марихуани знайшли під час обшуку під ліжком у 31-річного мешканця одного із сіл Рахівського району.

ЛІПШЕ НЕ ПИЙТЕ...

А ввечері 7 січня сталася трагедія у селі Великі Комяти на Виноградівщині. Місцевий 28-річний мешканець Іван веселився у місцевому барі. Далі причепився до молодого хлопця, сина власника бару, котрий спробував вгамувати пяного дебошира. Недовго думаючи, негідник завдав хлопцеві удару ножем у живіт, а побачивши, що накоїв, дременув із місця пригоди.

Тогог ж дня на Хустщині пяна 60-річна мати ударила під час сварки кухонним ножем у живіт свого 30-річного сина.
Ой, не вміє наш нарід пити! Залишається лише сподіватися, що цьогорічні свята, дасть Бог, пройдуть спокійніше.
Василь ЛЕНДЄЛ, "Старий Замок "Паланок"
28 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини