В Ужгороді горів магазин "Буд-Свiт" (ФОТО, доповнено)

Сьогодні, 22 вересня близько 11:30 в Ужгороді на вулиці Грушевського 68а, відразу біля ресторану "Наздар", загорівся магазин будматеріалів "Буд-Свiт".

В Ужгороді горів магазин "Буд-Свiт" (ФОТО, доповнено)

Полум'я охопило більшу частину чотириповерхового будинку, але найбільше вигорів верхній поверх і заднє складське приміщення. Від сильного вогню розсипалися зовнішні скла, обгоріла пластикова обшивка будівлі.

На місце пожежі прибуло чотири одиниці пожежної техніки, рятувальники. Щоби впоратися з вогнем довелося тягнути пожежні рукави з іншого боку вулиці через проїжджу частину. Співробітники ДАІ довелося повністю перекрити рух по вулиці Грушевського. Причини пожежі наразі не відомі і розмір збитків, завданих пожежею, поки не встановлений: експерти з'ясують причини займання після того, як пожежу буде повністю вгамовано. Як відомо, магазин, практично знищений вогнем, належить підприємцю Павлу Миговичу.

Очевидець пожежі Максим Балажі розповів власкору MIGnews.com.ua: "Як очевидець подій (я живу в сусідньому будинку) можу сказати, що злагодженість і вміння працювати у пожежників на чотири з мінусом. Через невдалі дії пожежних на висувній драбині два рази переривався подача води. І все ж вони, звичайно, молодці - працюють, як уміють. А от до даїшників величезні претензії (шкода, не сфотографував їх). Через дорогу в чотири смуги рух протягнули шланги, у яких даішники поставили машини і перекрили вулицю. У результаті машини, проїхавши від найближчого перехрестя метрів 200, раптом дізнавалися, що дорога перекрита, а тому всім їм доводилося йти на розворот (у тому числі і вантажівкам). А от до того, що потрібно перекрити вулицю від перехрестя до перехрестя, полегшивши таким чином об'їзд даної ділянки дороги, даішники не додумалися... "

 

Інформація Центру пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

22 вересня об 11:20 на пульт зв’язку оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в чотирьохповерховій новобудові торгово-офісного комплексу, що на вул. Грушевського в обласному центрі. За кілька хвилин полум’я охопило весь четвертий поверх будівлі, а клуби диму можна було бачити навіть з околиць міста.

На ліквідацію вогню було відправлено три відділення вогнеборців та пожежну автодрабину. По прибуттю на місце події, працівники ДАІ перекрили рух автотранспорту на вул. Грушевського, а бійці МНС проклали дві магістральні лінії, які під’єднали до стаціонарного вододжерела, що дозволило протягом усього часу гасіння безперебійно подавати вогнегасячу речовину.

На місці події було створено штаб пожежегасіння. Працювали три ланки газодимозахисної служби. Пожежники оточили будівлю з усіх сторін – одні увійшли через перший поверх, другі по висувній драбині піднялися на дах сусідньої прилеглої будівлі, треті атакували вогонь з висоти розгорнутої автодрабини. Вже через півгодини пожежу було локалізовано – рятувальники взяли контроль над вогняною стихією.

Однак не зважаючи на все це наслідки доволі значні. Вогонь знищив дерев’яні конструкції покрівлі, будівельні матеріали на четвертому поверсі, дерев’яне перекриття   між третім та четвертим поверхом, пошкодив стіни, покриття та вікна. Завдана матеріальна шкода власнику та причина пожежі встановлюються. На місці події працюють фахівці дослідно-випробувальної лабораторії ГУ МНС в Закарпатській області.

В Ужгороді горві магазин

В Ужгороді горить магазин

 В Ужгороді горить магазин

22 вересня 2009р.

Теги: Ужгород, пожежа, "Буд-Світ", вогонь

Коментарі

Марина 2009-09-23 / 09:49:00
1 машина приїхала через 15 хв, від часу, коли дим був уже з зовні видним... це ще мінімум + 5 хв, поки горіло з середини... жах

flex 2009-09-23 / 00:37:00
А почему не написали как это со стороны смотрелось?! Не умелые действия пожарников,порванные в клочья рукава(позор Украине),беготня подполковников(заплывших жиром) симулирующих героическую борьбу со стихией?! СМЕШНО смотрелось. Им нужно не учения образцово-показательные проводить, а учиться РАБОТАТЬ. Позор.

Андрій 2009-09-22 / 19:34:00
Так і думав, що це станеться! От дивився на ту будівлю і думав. От як буде пожежа в дворі житлових будинків як її гаситимуть. Забудували житловий будинок, а люди як барани лише дивились.

Віктор 2009-09-22 / 15:36:00

не шланги, а пожежні рукава


Дякуємо. :) Адмін

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини