В Криму та на Закарпатті проводяться навчання української армії

У відповідності до плану підготовки Збройних Сил України на 2009-2010 роки у частинах і з'єднаннях ЗС України, що дислокуються у різних регіонах нашої держави, тривають активні заходи бойової підготовки, здійснюються раптові перевірки військових частин

В Криму та на Закарпатті проводяться навчання української армії

У відповідності до плану підготовки Збройних Сил України на 2009-2010 роки у частинах і з’єднаннях ЗС України, що дислокуються у різних регіонах нашої держави, тривають активні заходи бойової підготовки, здійснюються раптові перевірки військових частин.

Так, під керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Івана Свиди проходить спільне командно-штабне навчання 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України та Повітряного командування “Південь” Повітряних Сил ЗС України. До навчання також залучено Дніпропетровський зональний відділ Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та військові комісаріати Дніпропетровщини.

Командно-штабне навчання проходить у два етапи. На першому етапі були відпрацьовані питання оперативного планування застосування 6-го армійського корпусу в операції оперативного угруповання військ. В ході другого етапу, що проходитиме на рухомих базах пунктів управління угруповання, буде здійснено управління з’єднаннями та частинами 6-го армійського корпусу під час оперативного розгортання та ведення операції.

Станом на 18 вересня в рамках навчання завершилася передислокація підрозділів 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади 6-го армійського корпусу на Старокримський полігон, де особовий склад і техніка візьмуть участь у батальйонному тактичному навчанні з бойовою стрільбою. Загалом, до навчання залучено понад 480 військовослужбовців та 78 одиниць броньованої і автомобільної техніки.

Одночасно на Закарпатті з метою перевірки була приведена у бойову готовність 128-ма окрема механізована бригада 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

Заходи приведення з’єднання у бойову готовність були виконані в повному обсязі. Зокрема, проведено оповіщення підрозділів, особового складу та 8 військових комісаріатів Закарпатській області, розгорнуто та підготовлено до роботи пункти управління та групу контролю, посилено охорону та оборону військового містечка, посилено чергові зміни, що здійснюють бойове чергування. Крім того, штаб з’єднання переведено на посилений режим роботи, організовано взаємодію з комплектуючими військовими комісаріатами, зняті зі збереження та перевірені запуском двигунів 100% визначеного складу техніки.

Особовий склад і технічні бригади 128-ї окремої механізованої бригади готуються до маршу комбінованим способом на Яворівський загальновійськовий полігон, де візьмуть участь у батальйонному тактичному навчанні з бойовою стрільбою.

У Миколаєві у пункті постійної дислокації по тривозі було піднято 79-ту окрему аеромобільну бригаду Командування Сухопутних військ ЗС України.

В рамках заходів підняття по тривозі воїни-аеромобілісти розгорнули та підготували до роботи пункти управління, уточнили документи плану відмобілізування та приведення бригади у бойову готовність, документи пунктів прийому мобілізаційних ресурсів та перевели командні пункти, що залучені до бойового чергування, в готовність №1. До комплектуючих військових комісаріатів були подані уточнені заявки на покриття поточного та тимчасового некомплекту.

18 вересня воїни 79-ї окремої Миколаївської аеромобільної бригади виконували один з основних елементів своєї бойової підготовки – стрибки з парашутом з вертольотів Мі-8.

А на Тернопільщині з метою перевірки розпорядженням тимчасово виконуючого обов’язки Міністра оборони України по тривозі в пункті постійної дислокації було приведено 11-ту окрему артилерійську бригаду 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

МО України
19 вересня 2009р.

Теги: навчання, Збройні Сили України, бойовий, військовий

Коментарі

Камуфляжник:) 2009-09-19 / 15:17:00

Ну всё, премьер-министр Петя, тебе кранты - в хаще уже не спрячешься.Закарпатских сепаратистов ловят целой бригадой и силами резервистов. Мотай удочки в Россию... :)

НОВИНИ: Соціо

15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
» Всі новини