Селяни і гості свята, численні туристи могли посмакувати багатьма стравами з картоплі - паприкашем /з червоним перцем/, ріпляниками, варениками з ріпою, кремзликами /дерунами/ і т.д. З гуцульською "віагрою" - бринзою та закарпатським вином ці та інші наїдки ішли нарозхват.
У програмі свята було й чимало веселих ігор та розваг - метання довбні, змагання з чищення картоплі, поїдання кремзликів і т.д. Великий концерт дали фольклорні колективи Рахівського району /закарпатська Гуцульщина/, у якому прозвучали й коломийки на честь картоплі.
Торік на Закарпатті відбулося близько 160 фестивалів, у тому числі й чимало "гастрономічних", присвячених молодому вину, бринзі, меду, полуницям, сливам, голубцям і т.д. Не менше цих "кулінарних" свят буде й цьогріч.