У більшості рецептів укладач – Тамара Новицька – зберегла діалектну мову закарпатців, представників національних меншин, які готують пропоновані страви.
"Усе почалось із того, що в родинній шафі було знайдено бабусин записник з кулінарними рецептами. А далі до бабусиних рецептів за роки додались ще й інші, зібрані по селах і містах Закарпаття", – каже Т. Новицька.
Як і гастрономічний маршрут, книга пропонує страви польської, словацької, чеської, єврейської, угорської, ромської, німецької, румунської, української кухні, – розповів завідувач кафедри туризму Ужгородського нацуніверситету, канд.соц.наук Федір Шандор. Науковець зокрема нагадує в передмові до видання, що далеко за межами краю відомі закарпатське вино, закарпатська кава, закарпатська паленка, закарпатський леквар, закарпатський коньяк, закарпатські тістечка.