Звільнили журналіста, який брав скандальне інтерв'ю у мера Ужгорода (ВІДЕО)

Позаштатний кореспондент Нового каналу Віталій Глагола у відділі кадрів основного місця роботи - ужгородської обласної телерадіокомпанії - отримав наказ про своє звільнення. Чим завинив - хлопцю не пояснили.

Віталій Глагола
Віталій Глагола

Трудовий договір мав закінчуватися лише наприкінці наступного року. Останньою його роботою – було скандальне інтерв’ю з мером Ужгорода Сергієм Ратушняком. До кабінету мера журналіст не вдирався і відповідати на питання не змушував, про зустріч була попередня домовленість. В самому інтерв’ю пан Ратушняк облив брудом цілу купу персонажів українського політикуму, порція нецензурщини чомусь дісталася і знімальній групі. Ці кадри минулого тижня показали усі провідні українські телеканали.


Павло Моїсеєв, директор з правових питань “Інтерньюз-Україна”: “Журналіст зробив хороший якісний сюжет, результатом якого стало його звільнення, це підтверджує наші перебільшення уяви про сталі відносини свободи слова в Україні, це говорить про слабку ефективність роботи державних медіа”.

Телекомпанія “Новий канал” вважає звільнення журналіста протиправним, тому зробить усе можливе, щоб справедливість перемогла.

Тим часом прокуратура Закарпатської області порушила проти Сергія Ратушняка ще одну кримінальну справу. Тепер його обвинувачують ще й у расовій дискримінації. Цю справу приєднали до попередніх – про хуліганство та перевищення службових повноважень. Водночас заяву Ратушняка, що його збираються взяти під варту, у Генпрокуратурі спростували.

Новий канал
12 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, Ратушняк, Віталій Глагола, журналіст, телерадіокомпанія

Коментарі

Мотря 2009-08-15 / 13:22:00
Бачу ажіотаж навколо Глаголи закінчився... Триденна слава, а потім знову в забуття... Інколи на вулиці пальцем тикатимуть...І все...

Віка 2009-08-13 / 21:35:00
Прочитала всі коменти... Задумалася... От вам, люди добрі, й приклад журналіста, який за фахом не журналіст. А журналістську етику в університеті викладають!!! Тому й вчитися треба, бо одного таланту й хватки замало!!! Це перше. А по-друге, Глаголі - 19! Дітвак він ще! Сенсації хочеться... Може з часом пройде. А Ратушняк - людина теж специфічна, з ним гарно розмовляти важко. Була б там жінка, ревіла б гіркими сльозами(((.



З приводу звільнення. Подруга сказала, що там дійсно журналістка неочікувано з декрету вийшла. Кажуть, уже другий день працює. Тому вважаю, що звільнення Віталика не залежало від інтерв'ю з Ратушняком. Одним словом, роздули з мухи слова. Або ж піар чорний...



Заспокойтеся, люди! Не вартий скандал такого розголосу. А Глагола молодий, з часом порозумнішає, знайде іншу роботу.



П.С.: Новий канале, бери його до Києва на роботу!!! От і буде справедливість, якщо ви такі хороші! Він же через вас вляпався, бо замовили матеріал!!!

rasta 2009-08-13 / 16:59:00
из "дианы" дурь бы вышибить...

диана 2009-08-13 / 13:09:00
В интервью после увольнения Виталий Глагола уже какой то не такой гоноровый, каким был в кабинете мера. Дошло уже ? Очко не железное, правда ? Примерно такой твою судьбу Я и " видела "

Наблюдатель 2009-08-13 / 13:08:00
Ну во-первых этот журналист на ряду сО "звездой" ОД ТРК ТИСА-1 Бировчаком виталиЕм, давно должны были быть уволены с телерадиокомпании, не в связи с какими-то интервью, а в с вязи самой, реальной жизнью, их поведения в обществе, КАК людей считающих СЕБЯ мастерами журналистики, а в итоге момент и время в оприделенную минуту на месте, был бы это какой-то старший и без понтовый журналист, с ОД ТРК "ТИСА-1", НИКАКОГО бы увольнения не произошло, ПОВЕРЬТЕ, я немножко политику телекомпании ЗНАЮ и анализирую. Так-што говоря на ОДНОГО модного как ОНИ о себе взывают, журналиста, меньше и Я думаю лучше. ТАКИМ звёздам КАК ГЛАГОЛА и БИРОВЧАК ёщё учится и учится у мастеров СВОЕЙ роботы

Удивляющийся 2009-08-13 / 13:06:00
Интересное кино. А парень не простой. Только начинает карьеру со скандалов. Но опыта сделать это грамотно нема. Поэтому влез в каку. С его подачи спутано два совершенно независимых события. Событие первое. В кабинет Раты заходит некий В.Глагола, представляющийся корреспондентом "Нового канала". О том, что он сотрудник ЗОДТРК Рате не сообщается. Более того, руководство (ни непосредственное, ни высшее) ЗОДТРК ни сном ни духом не знает, что сотрудник "пошел на дело". Далее г-н Глагола (вернее те, кто ему заплатил) распространяет материал на каналы первого эшелона. Событие второе. "Гения" закарпатской журналистики (прости Боржава) взяли подработать на студию на декретную должность временно, о чем он был предупрежден. У женщин есть дурная привычка - выходить из декрета на работу. Когда это стало известно отделу кадров, то он по законодательству пожелал Глаголе дальнейших миротворческих успехов и удовлетворил заявление бывшей декретчицы о выходе на работу. Глагола тут же приглашает случайно оказавшуюся в кустах съемочную группу канала "1+1" и становится "политическим". А ведь ему никто не ставил претензий по поводу личности мэра, самой темы интервью. Его спрашивали, что он слышал в своей короткой жизни о журналистской этике? И что бы сделали на канале "1+1", если бы их корреспондент в тайне от канала взял в рабочее время на не своей личной технике интервью (не важно какое) и отдал его на канал "Интер"? Я думаю до обеда такой журналист получил бы расчет. А может еще и по зубам. Отдельный совет "спонсорам" юного гения. Поскорее прощайтесь с таким знаменем, а то оно вам сильно боком вылезет. Подставит так, что мама не горюй. Как только увидит более привлекательную мотивацию. Так что развел Глагола общество. Кстати, у ЗОДТРК к нему, кроме чувства брезгливости, никаких обид нет. Более того, он приглашен в четверг (кажись) на утренний эфир как гость какого-то там фестиваля. Смотрите.

гість 2009-08-13 / 13:05:00
Панове штабісти Закарпатського "Фронту змін"! Чому ви мовчите? У вас зявився ще один привід для самопіару. Беріть під опіку падонка Глаголу. Висловлюю припущення, що Яценюк не впустить шансу пропіаритися ще й на цьому. Потім і Глаголу шпиталізують, поставлять діагноз нервовий зрив чи підозру на серцевий напад тощо. Попє чайку з бубликами у "Феофанії", привезе особистий автограф патрона "Фронту..." і, звичайно, як буває в таких випадках, стане кандидатом у... подонки.

гість 2009-08-13 / 13:05:00
Керівництву "Тиси1" давно пора було послати під три чорти цього блазня-дзвіздуна Глаголу. Його батя такий самий ідіот і погань. Ще в Партії правозахисту вмудрився наколоти людей, які працювали разом із ним, на великі гроші, невиплачуючи їм зарплату. Кажуть, робив це неспроста, бо будував будинок і огорожу. Як мовиться, яблуко від яблуні... Вітас Глагола так одурманів зірковістю, що виглядав на вулиці не гірше, ніж славнозвісна Віра Сердюк. Забуваючи при цьому, що на телебаченні портібно працювати для глядача, який у наш час дуже прискіпливий, у тому числі і до тих людей, які знаходяться в кадрі. Це ж стосується й іншого дзвіздуна Біровчака, в якого зірковість уже як рак, невиліковна хвороба. Порада таким халуям лише одна: спустіться з неба на грішну землю і народ до вас підтянеться.

Шато-Гайяр 2009-08-13 / 12:21:00
О, Олег тут розкудкудакався! Та що ж ти не зібрав прес-конференції, раз такий розумний?.. Треба було організувати, а не щоб журналісти мера вишуквали. Заруби це собі на носі, Олег!

Надія 2009-08-13 / 11:21:00
Згадалося, скільки помиїв було вилито на тележурналістів Ярцеву та Пастухову, коли їх звільняли з "М-студіо". Все повертається на круги своя!

Олег 2009-08-13 / 10:44:00
Павло Моїсеєв Цитата: "директор з правових питань "Інтерньюз-Україна": "Журналіст зробив хороший якісний сюжет..."



Где качественный сюжет??? этот псевдо-журналист мычал-мычал, 7 раз повторял вопрос на который ответ уже получил. Про этику журналиста уже не говорю! Максимум где такой журналюга сможет работать, то это на "быдло-ТВ" ито дворником...

Например, конкретно в этом сюжеете (смотрите полную версию ролика) "журналист" был наглым и бесцеремонным, полностью игнорировал нормы профессиональной этики!!! Правильно что уволили

Глагол до журналіста 2009-08-13 / 10:33:00
Ніби ЖУРНАЛІСТ, а думку свою не вмієш виразити... чи то ви всі такі?

Глагол до аноніма з словами, йому зрозумілими :) "Подонок", "Активістка", "Стриптиз". 2009-08-13 / 10:31:00
Так може тут багато однодумців з Ратою??? А може нас і більше?? не задумувався?

журналіст 2009-08-13 / 10:27:00
звільнили Віталія не через його скандальне інтерв'ю, а як було написано, у зв'язку із закінченням трудового договору. Якщо хтось дружить із законодавством, то мав би знати трудовий - договір може розірвати одна із сторін, що і зробила ЗОДТРК. А ви спитайте у самого Віталія він поступив не як продажна тваринка? його дії чим виправдані? я маю на увазі усі наслідки його роботи....

2009-08-13 / 10:22:00
Щось дуже знайомі слова:"Подонок", "Активістка", "Стриптиз". Ніби попередній коментатор з рота Рати їх вирвав!!!

Глагол до rasta 2009-08-13 / 10:22:00
А чи то тільки на кліпінфо правду пишуть? тут що? не можна?

Правда до Колеги 2009-08-13 / 10:20:00
Звертаюсь до вас "колега"... то чи не варто вас притягнути за образу "дегенерат"? чи це не більше знущання ніж "жидик"...



Так от добродії, комусь можна, а комусь НІ?

то де та правда? а може це пререгатива журналістів ображати, цькувати й провокувати в тому числі мера? чи вас культури не вчили? Ганьба!

rasta 2009-08-13 / 10:18:00
Глаголу: ви мабуть сайти переплутали - вам на Кліп.інфо.

Глагол 2009-08-13 / 10:12:00
Звільнили подонка і правильно зробили!

ПОДИВІТЬСЯ уважно інтервю, тідьки не це, "обрізане", а повну версію, де ця піявка, бо інакше не можу його (нахабного журналіста)назвати, задає тупі, провокаційні питання меру міста.

Хіба нормальна, вихована людина, якій вже кілька раз відповіли на запитання, буде себе так поводити ? Це ж очевидно,ця сволота явно хотіла зпровокувати мера!!! А "репортер", чому не показуєте повну версію ? Чому обрізаєте, може ви й самі "ОБРІЗАНІ" ? Боїтесь, що народ правди дізнається?

А з приводу того, де працювати далі цій "присосці", то хай іде з активістками стриптиз танцювати!!!

Алексу 2009-08-13 / 09:43:00
Не було ніякого сюжету, був коментар Ратушняка! Звичайно, що після конфлікту з агітаторкою ЗМІ (і не тільки ТИСА-1) просто зобовязані були взяти коментар. Не всі достукалися в мерські двері. Глагола достукався! В чому тут "заказуха" Яцинюка? Інша справа, що цим конфліктом ця політична сила вправно скористалася.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини