Яценюк вирішив "першим завданням рятувати жителів Ужгорода і своїх прихильників, які можуть постраждати від дій неадекватного мера"

Міський голова Ужгорода Сергій РАТУШНЯК чинить тиск на свідків побиття ним 6 серпня агітатора громадської організації "Фронт змін", 21-річної Наталі БУТРИМКО, щоб вони змінили свої покази на його користь.

Яценюк вирішив "першим завданням рятувати жителів Ужгорода і своїх прихильників, які можуть постраждати від дій неадекватного мера"

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Закарпатського обласного осередку “Фронту змін” Роберт БРОВДІ.

Він поінформував, що вчора, після інциденту, дівчину оглянули фахівці обласного центру нейрохірургії, які встановили, що у постраждалої забій шийного відділу хребта, численні забої тканин голови і кінцівок. Проте сьогодні, 7 серпня, повторна експертиза відмовилася підтверджувати встановлений напередодні діагноз.

“Тут чітко проглядається вектор впливу пана С.РАТУШНЯКА на цю ситуацію”, - зазначив Р.БРОВДІ. За його словами, ще вчора обласному осередку “Фронту змін” стало відомо, що “людьми С.РАТУШНЯКА активно почали розшукуватися свідки інциденту і сама потерпіла”. З міркувань безпеки дівчину “змушені були заховати від громадськості”, а одного зі свідків, молодого хлопця, навіть привезти до Києва, сказав він.

Як зазначив Р.БРОВДІ, нинішній міський голова вже другий термін поспіль обіймає свою посаду і досить часто дозволяє подібні вчинки, тому мешканців міста його брутальна поведінка вже не дивує. “Констатувати можна одне – ця людина хвора хворобою влади і політичної клептоманії”, - зауважив він.

На підтвердження “неадекватної поведінки мера Ужгорода” організатори продемонстрували відеозапис розмови з ним після вчорашнього інциденту. На плівці С.РАТУШНЯК категорично заперечив свою вину, зауваживши, що він є міським головою і повинен слідкувати за порядком у місті. Мер сказав, що він “тричі ввічливо попросив дівчину показати дозвіл на встановлення намету”, а та в свою чергу, за його словами, відмовилася, брутально відповіла йому і накинулася на чоловіка “як пантера”. Далі, продовжив мер, дівчина “вчепилася в його сорочку”, порвала її, і він “змушений був відштовхуватися” від 21-річної волонтерки.

Після цих слів С.РАТУШНЯК перейшов на особисті образи, назвавши лідера “Фронту змін”, народного депутата України Арсенія ЯЦЕНЮКА ”єврей Яценюк”, який “думає, що це вибори до сільської ради”. Свого співрозмовника, що досить ввічливо намагався з’ясувати його позицію щодо інциденту, міський голова назвав “готовим покидьком”, який “все одно виллє на нього лайно”, тому що йому наказують так робити “Яценюки, Балоги, Ющенка та інші покидьки”. Далі С.РАТУШНЯК відмовився продовжувати розмову і вигнав співрозмовника зі свого кабінету.

Характеризуючи інцидент і події, що навколо нього розвиваються, голова виконавчого комітету “Фронт змін“ Андрій ІВАНЧУК назвав мера Ужгорода “Закарпатським Лозінським”, який за власним світоглядом не вчинив нічого протизаконного. На переконання А.ІВАНЧУКА, для такої людини “дати ляпаса чи штовхнути когось не є правопорушенням, адже ж він її не вбив”.

Голова виконкому повідомив, що А.ЯЦЕНЮК вирішив “першим завданням рятувати жителів Ужгорода і своїх прихильників, які можуть постраждати від дій неадекватного мера”. З цією метою лідер “Фронту змін“ уже звернувся до генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА та міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА з вимогою дати правову оцінку діям С.РАТУШНЯКА як громадянина і посадовця.

“А.ЯЦЕНЮК їде в Ужгород, щоб забезпечити нормальне лікування (постраждалій - УНІАН) і нормальне життя людей, права яких зруйновані”, - заявив А.ІВАНЧУК.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на прес-службу “Фронту змін”, вчора, 6 серпня, в Ужгороді мер міста С.РАТУШНЯК напав на активістку Громадської ініціативи "Фронт змін". Дівчина отримала струс головного мозку й численні забої.

За даними “Фронту змін”, інцидент стався поблизу хімічного факультету Ужгородського Національного університету. Дівчата в інформаційному наметі поширювали серед перехожих друковану продукцію.

"Сергій РАТУШНЯК, який з невідомих причин опинився в цей час поблизу, почав нецензурно ображати дівчат, накинувся на одну з них, вхопив за горло і щосили штовхнув на землю. Після розтрощив намет, сів у машину і поїхав геть", - йдеться в повідомленні.

07 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, Ратушняк, мер, побити, Яценюк, Фронт Змін

Коментарі

Ужгородець 2009-08-11 / 11:25:00
О-О-О . може Яцик вже хоче бровді пропихнути на посаду мера. якщо він такий недалекий, що взяв собі у главу штабу цього недотепу, то ужгородці розумніші - робертик здатний лише на зайця працювати ( можливо і за дозу, хто знає?)

??? 2009-08-09 / 02:17:00
сам Іванчук на вигляд не зовсім адекватний. чи, може, Рата не зовсім про наркодилерів бреше?

*** 2009-08-07 / 16:13:00
Як зазначив Р.БРОВДІ, нинішній міський голова вже другий термін поспіль обіймає свою посаду



Та невже??? А чи не вирішив пан Бровді скористатися навіженим Ратушняком і роздути й без того ненормальну ситуцію до повного абсурду?

Особисто мені не віриться, що свідка аж негайно в Київ треба було відправляти...

Політики такі політики

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини