На Закарпатті Держводгосп провів семінар-нараду фахівців водогосподарських організацій

Державний Комітет України по водному господарству з 2 по 3 липня 2009 р. в Закарпатській області проводив семінар-нараду головних інженерів та головних механіків водогосподарських організацій Держводгоспу України під головуванням начальника Упрексплуатації Держводгоспу - Шеремета В.Р.

На Закарпатті Держводгосп провів семінар-нараду фахівців водогосподарських організацій

Як повідомили "Закарпаття online" в Закарпатському облводгоспі, мета проведення семінару - обмін передовим досвідом роботи та підвищення ефективності використання техніки при виконанні ремонтно-експлуатаційних робіт на водогосподарських об'єктах.

2 липня в Кризовому центрі Закарпатського облводгоспу відбулося пленарне засідання, де обговорювались напрямки підвищення ефективності технічної експлуатації водогосподарських систем, актуальні питання нормативно-методичного забезпечення ведення ремонтно-експлуатаційних робіт, шляхи підвищення ефективності використання нової сучасної техніки, впровадження геоінформаційних систем в практику роботи водогосподарських організацій, та роль інженерних служб у процесі ефективного використання бюджетних коштів.

На початку наради з привітальним словом виступив начальник Упрексплуатації Шеремета В.Р. Начальник Закарпатського облводгоспу Чіпак В.П. в своїй презентації ознайомив учасників наради з роботою Закарпатського облводгоспу, а головний інженер Закарпатського облводгоспу Кисіль О.А. у доповіді з презентацією представив "Роботу водогосподарських організацій Закарпатського облводгоспу щодо безаварійного пропуску повеней. Досвід проведення громадських опитувань при здійсненні протипаводкових заходів" . Цікавою і змістовною була доповідь головного інженера Одеського облводгоспу Кічука І.Д. по питаннях ефективності використання нових технологій на водогосподарських об'єктах. З доповідями виступили начальник Упрекслуатації Шеремета В.Р., заступник начальника фінбухуправління Гаопненко Л.В., заступник начальника віділу енергозбереження, механізації та охорони праці Козлов О.М., головний механік Черкаського облводгоспу Стретович А.О., Заступник начальника УГКМК Шестопалов С.В., провідний інженер-енергетик електротехнічної лабораторії ЕТЛ-35 Якимівського МУВГ Запорізького облводгоспу Федоріщев О.О., головний механік Деснянського БУВРу Вербовий П.П., к.т.н. Крученюк В. Д., голова правління ЗАТ "Техніка" Пригода М.Ю., директор ТОВ "Прогноз Україна" Кузнєцов В.С., комерційний директор фірми "Харьковпромэнерго" Чуб Ю.М., директор ТОВ "Пенетрон-Київ" Ільтіміров О.М.

 

Учасникам семінару були роздані численні видання, публікації, які були розроблені спеціалістами Закарпатський облводгоспу в останні роки, як щодо висвітлення діяльності облводгоспу, так і для інформування населення у разі виникнення паводкової стихії.

Того ж дня учасники семінару мали можливість ознайомитись на практиці з роботою сучасних засобів по механізації доглядових робіт у галузі водного господарства. Зокрема, було оглянуто дамби на р.Тур'я в с.Сімер Перечинського району, ділянку вздовж дороги Чоп-Червоне, де проводилась очистка внутрігосподарського каналу бульдозером Caterpiller та екскаватором Hitachi, автоматизовану станцію на р.Латориця. Учасникам була продемонстрована робота з вимірювання витрат води гідрометричним обладнанням, яке працює на принципах ефекту Doppler'a. Ознайомилися учасники наради зі схемою функціонування Берегівської осушної системи і оглянули насосну станцію №1БОС.

Наступного дня було проведено огляд гідротехнічних споруд Берегівського міжрайонного управління водного господарства, а саме захисну споруду в районі мосту с.Вари (на цій ділянці були значні підтоплення водами річки Боржава у 1998 та 2001 роках) та робота косарок різних типів при виконанні експлуатаційних робіт на водозахисних спорудах.

Також учасники семінару провели ознайомлення з виробничою базою та механізмами Берегівського міжрайонного управління водного господарства, а також з ходом реконструкції виробничої бази Виноградівського міжрайонного управління водного господарства.

Учасники на практиці пересвідчилися у ефективності використання нових технологій у водному господарстві, були ознайомлені з впровадженням ГІС в практику роботи і отриманням гідрометеорологічних даних в режимі on-line за допомогою АІВС та іншими прогностичними системами.

13 липня 2009р.

Теги: Держводгосп, нарада, водогосподарський, ефективність

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини