Про це повідомила головний лікар Закарпатської санітарно-епідеміологічної станції Віра Чиж.
За її словами, за попередніми даними, станом на 12.00 8 липня отруєння дітей у санаторії "Перлина Карпат" могло бути викликане збудниками роду сальмонели і стафілококу.
Цих збудників спеціалісти СЕС виявили у змивах холодильників для зберігання риби та м’яса, на дошках для різання, у маслі "Селянське" і салаті зі свіжих овочів. Саме такі продукти харчування давали дітям і дорослим у санаторії на обід 4 липня, перед від’їздом.
Крім того, зауважила В.Чиж, збудники сальмонели висіяні у двох працівників харчоблоку, у тому числі офіціанта, різновид стафілококу виявили у кухаря.
Головний лікар СЕС також уточнила, що триває робота зі співставлення виявлених збудників у продуктах зі збудниками у дітей, що захворіли. Проте остаточних висновків все одно ще немає, для повного з’ясування джерела і механізму потрапляння інфекції проводяться подальші дослідження.