ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ВАТ "Закарпатгаз" до засобів масової інформації

Правоохоронці здійснили силове захоплення ВАТ «Закарпатгаз» з метою передачі контролю над підприємством третім особам.

За останні декілька місяців від регіонального управління прокуратури, УБОЗ МВС надійшла надзвичайно велика кількість запитів із різноманітних питань господарської діяльності підприємства, при цьому ними проводяться абсолютно тотожні перевірки діяльності підприємства.

Сьогодні о 8 год. 30 хв. на підприємство прибули працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю в Закарпатській області та прокуратури області, які не пред’являючи керівництву жодних документів, увірвались в адміністративне приміщення товариства. Ізолювали працівників в актовому залі, де вони перебувають і на даний момент, здійснили побиття в.о. голови правління Юрія Русина, заступника з питань фінансів Олександра Голуба. Без присутності посадових осіб та не допускаючи адвоката, проводять незаконний обшук. Також працівниками УБОЗу незаконно було затримано Юрія Русина.

Слід зазначити, що державні правоохоронні органи вимагають надання інформації та документів надзвичайно великого об’єму і у найкоротші терміни, мотивуючи це необхідністю проведення перевірки.

Зокрема, до підприємства раніше надійшли запити: Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області від 17.11.2006р. №29/2882, від 07.11.2006р. №29/2716, від 06.10.2006р. №29/2440, звернення органів прокуратури, Управління МВС України у Закарпатській області та ін., що стосуються витребування інформації по проведеній ВАТом газифікації згідно укладених договорів доручення з ДК «Укртрансгаз» за рахунок дебіторської заборгованості ВАТ «Закарпатгаз».

При цьому хочемо наголосити, що діяльність яка проводиться правоохоронними органами без наявності відповідних законних підстав, повноважень щодо одержання відповідної інформації, фактів порушень ВАТ «Закарпатгаз» чинного законодавства України чи прав інших осіб.

Одночасно звертаємо увагу, що вищевказані незаконні дії правоохоронних органів вчинюються у той час, коли Контрольно-ревізійним управлінням у Закарпатській області вже було проведено комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності ВАТ «Закарпатгаз», про що складено відповідний акт в якому підтверджуються фактичність та обсяги виконаних робіт. Обґрунтованість проведених робіт по газифікації населених пунктів випливає також з висновку Волинського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз від 24.11.2006 року.

Крім того, усі роботи по будівництву газопроводів, що здійснювалися ВАТом в межах визначених регіонів, відповідають проектно-кошторисній та дозвільній документації, підтверджується також обсяг використаних коштів та обсяг виконаних робіт відповідно до актів приймання-передачі.

За результатами перевірки по відношенню посадових осіб відкрито кримінальні справи, але вищевказана інформація свідчить про відсутність порушення законодавства з боку підприємства. Отже, вказані перевірки і справи не що інше як систематичний тиск на підприємство та його керівництво з метою перебирання контролю над ним.

Складається враження, що окремі керівники правоохоронних органів виконують замовлення окремих політичних сил та високопосадовців в сфері ПЕК, які переслідують єдину мету – паралізувати роботу підприємств, погіршити їх фінансово-господарський стан та в подальшому заволодіти ними. Не виключено, що такий системний тиск буде застосовуватися в подальшому і до інших підприємств газової галузі, оскільки до них проявляють інтерес люди, наближені до деяких керівників паливно-енергетичного комплексу.
"Обком"
08 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини