Закарпаття: Понад 3 тисячі краян стали учасниками обласної цільової програми "Власний дім"

За десять років 3035 забудовників подали до Фонду інвестування об'єктів соціальної сфери та промисловості заяви на пільгове кредитування будівництва житлових будинків та інженерних мереж. Завдяки залученню 22,3 млн. грн. на фінансування програми з усіх рівнів бюджетних коштів, прокредитовано 300 сімей у сумі 10,9 млн. грн. на добудову житла, 13 сімей у сумі 0,5 млн. грн. на купівлю будинків та 2553 сім'ї на суму 9,9 млн. грн. на поліпшення побутових житлових умов.

Закарпаття: Понад 3 тисячі краян стали учасниками обласної цільової програми "Власний дім"

За допомогою кредитних коштів здано в експлуатацію 275 будинків загальною площею понад 49,8 тисячі кв. м, прокладено 423 км вуличних газопроводів, а також створено 1467 нових робочих місць.

Цьогоріч минає десять років, як було створено Закарпатський обласний, фонд інвестування об'єктів соціальної сфери та промисловості, як державна, госпрозрахункова, кредитно-фінансова, господарська організація — головним завданням якої визначена реалізація державної політики в галузі будівництва сільського житла, інженерних мереж та інших споруджень за програмою "Власний дім" шляхом пільгового кредитування мешканців краю.

Програма розрахована в першу чергу на працівників агропромислового комплексу та обслуговуючих його галузей, багатодітних та молодих сімей, малозабезпечених верств сільського населення, соціальну сферу села та інші категорії, які проживають, працюють і будують житло в сільській місцевості.

Впровадженням обласної програми "Власний дім" охоплено всі райони області, і вона набирає все більшої популярності серед сільського населення.

Підбиваючи підсумки реалізації діючої обласної програми "Власний дім" на 2006-2011 роки", необхідно відзначити, що за підтримки Мінагрополітики України, керівництва області, районів та органів місцевого самоврядування обласним Фондом інвестування досягнуті певні результати. Так, починаючи із 2006 року, приріст щорічного фінансування становить 150-200 відсотків, що дозволило збільшити обсяги кредитування на добудову житла та інженерних мереж у 2 рази.

За виконанням техніко-еко-номічних показників роботи регіональних фондів України (25 фондів) по впровадженню програми "Власний дім" за 2008 рік — Закарпатський обласний фонд інвестування посів 6 місце.

Понад 3 тисячі закарпатців стали учасниками обласної цільової програми "Власний дім"За підсумками роботи районних комісій по впровадженню районних програм "Власний дім" торік відзначені три найкращі комісії: Мукачівського району (голова РДА Токар І. І., голова районної ради Михайло І. П., голова комісії Пашкуляк В. В.), Виноградівського району (голова РДА Якоб В. І., голова районної ради Любімов О. В., голова комісії Краснай Ю. В.) та Тячівського району (голова РДА Йовдій В. М., голова районної ради Кушілка В. В., голова комісії Каганець В. Й.). На даний час вирішено питання по забезпеченню життєдіяльності Фонду. Попри скрутні часи в економіці України, на рівні уряду України прийнято рішення про подальше впровадження регіональних програм "Власний дім" із виділенням коштів з державного бюджету, а також з врахуванням підтримки державної політики в частині пільгового кредитування мешканців села за цією програмою, керівництвом областей і районів.

У 2009 році очікується фінансування обласної програми "Власний дім" в обсягах 10,7 млн. грн., у тому числі по державному бюджету — 6,0 млн. грн., обласному бюджету — 1,7 млн. грн. та з районних бюджетів — 3,0 млн. гривень. За рахунок повернення кредитних коштів очікується 4 млн. грн., що становить 37,4% від обсягів фінансування програми. При формуванні планів фінансування районних програм керівництво Виноградівського, Тячівського, Рахівського та Хустського районів поставилось із порозумінням до забезпечення фінансування районних програм.

Микола Андрусь, голова обласного Фонду інвестування об'єктів соціальної сфери та промисловості
15 червня 2009р.

Теги: Ужгород, особняк, інвестування, "Власний дім", будівництво, пільгове кредитування, житло, Микола Андрусь

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини