Закарпатська міліція відзначила кращих журналістів краю

6 червня працівники українських засобів масової інформації відзначають своє професійне свято – День журналіста. Не забула про представників мас-медіа й закарпатська міліція. Напередодні святкування журналісти, котрі висвітлюють правоохоронну тематику, зібралися в ГУМВС України в Закарпатській області, де з ними зустрілися начальник управління полковник міліції Павло Кононенко, його заступники та керівники підрозділів. У своєму виступі очільник закарпатської міліції розповів про здобутки закарпатських правоохоронців за п’ять місяців поточного року.

Закарпатська міліція відзначила кращих журналістів краю

Павло Миколайович, зокрема,  констатував:  внаслідок вжитих організаційних та практичних заходів,  незважаючи на економічну кризу,  оперативна  ситуація  в області залишається стабільною. Темпи  росту рівня  злочинності  вдалося  знизити на 2,1%.  Закарпатська міліція цьогоріч  розкрила на 11,4% злочинів більше (1645 проти 1476) ніж торік, а  загальний відсоток розкриття збільшився на 1,3,  і на сьогодні становить  81,8%.  До логічного завершення доведено усі випадки зґвалтувань. Із 12 скоєних цьогоріч на Закарпатті убивств  наразі  нерозкритим залишається лише одне -  вбивство  підприємця  Грузіна в Ужгороді. З початку року працівники міліції викрили 130 злочинів, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю, 165 -  із незаконним обігом наркотиків, ліквідовано 11 міжнародних каналів постачання наркозасобів з Угорщини в Україну.   У кінці травня у м.Чоп, наприклад, працівники УБОЗ ГУМВС затримали двох громадян Угорщини, які збули ужгородцям 1 197 штук наркотичних пiгулок "Екстезi" за 4 400 доларiв США.  За цим фактом порушено  кримінальну справу. На корупціонерів складено 41 адмінпротокол,   17 - на держслужбовців. Цього року закарпатські  правоохоронці затримали 57 нелегальних мігрантів,  з них  9 груп  загальною кількістю 39 осіб. Видворили за межі держави 19 осіб.

Викрито  384 злочини у сфері економіки  (189 - тяжких та особливо тяжких). Виявлено 87 злочинів із збитками понад 100 тисяч гривень та 13 злочинів, де шкода сягнула понад  1 млн. грн. Задокументовано 182 злочини у сфері службової діяльності, в тому числі 27 фактів хабарництва (з них 5 на суму, що перевищує 10 тис. грн.)

На автошляхах області  зафіксовано  208 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. Це  значно менше, ніж  торік  (-35,6 %).  33 особи загинули під час аварій  (-40,0 %) та 254  отримали тілесні ушкодження (-31,2 %).  Проведені  відпрацювання допомогли виявити  58493 порушень правил дорожнього руху,  затримано 2741 водія за керування транспортними засобами в стані  алкогольного сп’яніння.

Окресливши криміногенну ситуацію в області, Павло Кононенко привітав журналістів з професійним святом, закликав їх до подальшої творчої співпраці, визначальними критеріями якої мають бути об'єктивність і відповідальність. Адже  саме  журналістські виступи нерідко формують   імідж органів внутрішніх справ,  допомагають налагодити стосунки з населенням,  викликати довіру  людей до міліції.

За плідну творчу співпрацю з міліцією Павло Миколайович  нагородив багатьох представників обласних ЗМІ  Почесними грамотами та грошовими преміями. Серед нагороджених: Михайло Носа,  Юрій Білак, Богдан Барбіл, Йосип Бігарі, Тетяна Вашаргелі, Микола Дерев'янко, Наталія Зотова, Володимир Кривошапко, Алла Петрова, Чабо Балог, Іван Гудзоватий,  Наталія Логойда-Пийтерварі, Михайло Папіш, Степан Селменський, Ярослав Ядловський, Оксана Штефаньо. Премію імені Михайла Фатули, засновану обласною організацією Національної спілки журналістів та УМВС, вручено редактору Міжгірської районної газети "Верховина" Василю Пилипчинцю.

Керівник закарпатської міліції відповів на запитання журналістів. А завершилися урочистості спілкуванням за святковим столом. 

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
06 червня 2009р.

Теги: міліція, Ужгород, кримінал, журналісти, злочини, грамоти, премії

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини