В Ужгороді викрито масштабну мережу з виробництва та реалізації фальсифікованого коньяку

22 листопада працівниками Ужгородського міжрайонного відділу податкової міліції ДПІ у м. Ужгороді в рамках операції “Акциз” припинено діяльність підпільної мережі по нелегальному виготовленню та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції.

В Ужгороді викрито масштабну мережу з виробництва та реалізації фальсифікованого коньякуНа це злочине угрупування податкові міліціонери вийшли не зразу. За одержаною ними інформацією спочатку провели оперативну закупку у мешканця Ужгорода Валентина К. 10 пляшок коньяку “Закарпатський”, виробленого нібито Ужгородським коньячним заводом. Ці алкогольні напої він продав з автомобіля за 130 грн. Але проведена спеціалістами НДКЦ УМВС України в Закарпатській області експертиза встановила, що на пляшках так званого коньяку “Закарпатський” марки акцизного збору є підробленими, а спеціалісти ДП “Закарпатський державний центр стандартизації, метрології та сертифікації” – що придбаний коньяк не відповідає вимогам ГОСТу і виготовлений примітивним способом. До того ж є непридатним для вживання і може становити небезпеку для здоров’я та життя людей. Достеменно - це був фальсифікат.

Це й спонукало податківців ще раз піти на контакт з продацем такого напою. 22 листопада на підставі постанови прокуратури Закарпатської області було проведено другу оперативну закупку алкогольних напоїв у Володимира К. На цей раз - ще в більшій кількості. Звідси і почалася розкрутка...

Правоохоронцям вдалося встановити, що організатором виробництва та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв є мешканець Ужгорода Йосип С., який за місцем проживання разом з групою осіб виготовляв та продавав фальсифіковані алкогольні напої дрібним реалізаторам.

На підставі постанови Ужгородського міськрайонного суду співробітники податкової міліції провели примусові огляди житлових приміщень та автотранспортних засобів громадян, причетних до виготовлення та реалізації фальсифікату. Навіть для податківців, які вже “накрили” не один підпільний цех, масштаби діяльності цих фальсифікаторів виявилися вражаючими. На “головному підприємстві” по вулиці Баб’яка знаходилося 11 пластмасових бочок ємністю 200 літрів кожна, з яких три були наповнені прозорою рідиною з характерним запахом спирту. Така ж рідина була і в 38 п’ятилітрових каністрах та 3 п’ятидесятилітрових бочках.

На іншій вулиці, де мешкав організатор підпільного виробництва, знаходилася ціла партія вже розлитого в пляшки “коньяку” з етикерками “Тиса”, “Ужгород”, ”Карпати”, “Закарпатський” без марок та з підробленими марками акцизного збору; а також у бочках та пляшках ще не розлита сумнівна алкогольна рідина. Про розмах “виробництва” можна судити і по 1300 етикетках та контретикетках “Коньяку “Тиса”; 1700 --“Коньяку “Закарпатський”, 460 - “Коньяку “Три зірки”, 283 - “Коньяку “П’ять зірок”, сотнях підроблених акцизних марках, сотнях металічних закруток та пристроїв для закупорювання пляшок тощо, які виявили тут податківці.

Майже три сотні пляшок підробленого кон’яку податківці виявили і в реалізаторів цього фальсифікованого напою в Ужгороді та Ужгородському районі.

Своєрідним складом алкогольної продукції та засобом її доставки виявився і автомобіль, яким користувався Валентин К. На час затримання у ньому також знаходилося 64 пляшки різноманітних марок “кон’яків”.

Все, що використовувалося спритними ділками у злочинній діяльності, вилучено та передано на відповідальне зберігання. Тепер вирішується питання про порушення кримінальної справи.
ДПА у Закарпатській області
24 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
» Всі новини