Закарпаття: На Іршавщині нагородили переможців конкурсу "Податки очима дітей"

Добровільна сплата податків громадянами – одна з характерних рис цивілізованості розвинутої держави. Кожна країна має свої методи її досягнення, але спільними є те, що усвідомлення обов’язку сплачувати податки виховується у громадян змалку. Щоб прищепити дитині навички діяльності в реальному житті, необхідно вчити її мислити за законами економіки.

Закарпаття: На Іршавщині нагородили переможців конкурсу "Податки очима дітей"

Ми, працівники податкової служби, хотіли б бачити майбутнього громадянина України перш за все патріотом своєї держави, яка була б у змозі забезпечити громадянину відповідний рівень освіти, охорони здоров’я, захисту його прав та інтересів. Але ж для того, щоб це відбулося, і сам громадянин повинен виконувати свої обов’язки стосовно держави, зокрема й обов’язок сплачувати податки.

Ідея проведення конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей”, який крокує Україною вже не один рік, виникла у 2001 році. Тоді і виникла ідея провести конкурс – виставку дитячого малюнка з податкової тематики.

Активно взаємодіючи з освітянами, і в цьому році податківці Іршавщини отримали понад сотню художніх та літературних творів. При підбитті підсумків проведеного районного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей”, враховуючи рекомендації журі, визнані кращими в номінації “Художні твори” 7 малюнків-переможців у трьох вікових категоріях.

Серед них Фанта Іванна, Попфалуші Віталій (Приборжавська ЗОШ І-ІІІ ст..), Ганчіч Богдан, Шмулига Богдана, Василинець Андріан (студія образотворчого мистецтва „Боржавська фантазія”, Іршавський РБДТ), Бровді Ольга (Іршавська ЗОШ І-ІІІ ст.. №2) та Пасуля Мирослава (Луківська ЗОШ І-ІІ ст..).

В номінації “Твори декоративно – прикладного мистецтва” переможцем стала Попфалуші Діана (Приборжавська ЗОШ І-ІІІ ст.).

В номінації “Літературні твори” визнані переможцями в різних вікових категоріях 14 учасників, серед яких : Шпортень Іванна, Попфалуші Діана (Приборжавська ЗОШ І-ІІІ ст.), Свида Злата, Томич Ганна ( Іршавська ЗОШ І-ІІІ ст..№2), Пунько Богдан (Загатська ЗОШ І-ІІІ ст..), Фількорн Михайло (Лисичівська ЗОШ І-ІІІ), Глеба Ірина (Чорнопотіцька ЗОШ І-ІІІ ст..), Шелельо Марія та Шелельо Аліна (Климовицька ЗОШ І-ІІ ст..), Ковач Вікторія (Ільницька ЗОШ І-ІІІ ст..), Хандра Іванна (Луківська ЗОШ І-ІІ ст..), Хіль Олександр (Ільницький спортивно – гуманітарний ліцей), Поляк Василь (Великораковецька ЗОШ І-ІІІ ст..) та Шпак Андрій (Підгірнянська ЗОШ І-ІІ ст..).

Діти переконані: податки – панацея від усіх бід. Тим, хто їх сплатив, не страшні ні зубний біль, ні стихійні лиха. Тому казкові персонажі у роботах дітей юридично підковані і законослухняні. Про це свідчать і перші нерівні штрихи на шершавому ватмані найменших учасників конкурсу, і вдало виконані художні та літературні твори старших учнів. Головний зміст дитячих робіт – “заплати і спи спокійно”. Дитячі роботи свідчать про те, що вони чудово розуміють: гроші можуть бути і злими, і добрими – все залежить від того, у чиїх кишенях вони лежать”.

Учні - переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей” були урочисто нагороджені грамотами та цінними подарунками. У своєму виступі перед переможцями конкурсу, керівник ДПІ Любомир Петровський разом із начальником відділу освіти РДА Віктором Симканинцем подякували всім учасникам конкурсу за активну участь. Головний податківець Іршавщини переконаний, що в особі учасників конкурсу ми тепер маємо своїх надійних прибічників, які переконуватимуть принаймні своїх батьків сплачувати податки.

Після підбиття підсумків районного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей” роботи переможців у всіх вікових категоріях були надіслані до ДПА в Закарпатській області для участі в ІІ етапі конкурсу.

За матеріалами ДПІ в Іршавському районі
25 травня 2009р.

Теги: Іршавський район, конкурс, "Податки очима дітей", творчість

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини