Про мерців, регіонала і вітряки

Нещодавно дізналася про те, що в Ужгороді створена така собі літературна організація. Молоді всі, студенти. Так от, на 1 листопада, коли на Закарпатті традиційно вшановують пам’ять померлих, вони такий фінт утнули, що ну! У ніч на Хеллоуін влаштували літературну вечірку на одному з ужгородських кладовищ. Декламували власні вірші мерцям... Ото, думаю, дах зриває.

Фото з www.kp.ru
Фото з www.kp.ru
В голові майнуло, чи бува, не перечитались наші юні літератори шанованого письменника Акуніна, в миру Григорієм Чхартішвілі звати. Свічки, мерці, романтика. Та ні, не схоже. Там самогубці збиралися, а тут звичайнісінькі собі студенти. Чим їм іще займатися, не з вітряками ж у бої вступати.

Справді, ну який сенс, скажімо, кричати на увесь світ, що якийсь там доцент в університеті на парах тільки те й робить, як на всі голоси розхвалює ... власну сперму?! Вона, мовляв, у нього найчистіша в світі. Кому про це розповідати, кому до цього є діло? Тут хабарниками нікому займатись, не те що збоченцями.

Краще вже з віршами на кладовище... Нічого не второпаєте? Заждіть.

Закарпатські есбеушники якось закликали громадян повідомляти про факти корупції та хабарництва. Ви, мовляв, співпрацюйте з нами, а ми вже свою справу зробимо. Ага, як би не так. А того викладача, що про сперму співав, таки узяли на хабарі. Ще й за зверненням студента. І що? Він покараний? Ой, навіть не питайте.

Якось в одному з ужгородських ресторанів двоє суддів, сильно п’яних, вихвалялися, які вони круті. «Я в ресторанах не плачу, бо я ж суддя, – каже один. – А наступного тижня справу розглядаю по вбивству. Як схочу, так і вирішу».

Можна собі уявити, яке рішення виніс той суддя... Певно, таке ж саме, як і у випадку з одним ужгородським студентом. Той у бійці товариша ножем пихнув. І живе собі спокійнісінько далі у тому ж гуртожитку. Всі його бояться. А він, як тільки очі заллє, так і кричить направо-наліво, що тато за нього 15 тисяч зелених відвалив.

Які там окремі факти, панове есбеушники, це просто реалії життя.

Від такого хто завгодно на кладовище побіжить. І не тільки для надгробкового втілення літературних «перформенсів».

Добре хоч, що байки наших політиків молодь більше не слухає. Ото недавно в Ужгороді депутат-регіонал Володимир Зубанов розповідав про здобутки уряду за 100 днів. Всі проблеми, які є сьогодні у населення, – це огріхи попередніх двох кабмінів, причому, наголосив, тільки тих, що після Помаранчевої революції були. Бо за попереднього прем’єрства Януковича Україна розвивалася небувалими темпами на заздрість усій Європі. Тепер їм, регіоналам, тільки те й доводиться робити, що розплачуватися за помилки попередників.

А самі януковичі всі білі й пухнасті, до підняття комунальних тарифів жодного стосунку не мають, засади Універсалу не порушують, в ЄС прагнуть і Росію люблять. От за газ по 130 доларів домовилися. Чим не успіх? А плату транзит не підняли, бо знову ж таки – попередники винні. Точніше, попередниця, Юлія Тимошенко. Як тільки вона зініціювала скасування угоди з газопостачання, так Росія й отримала усі козирі, а ми опинилися в дурнях, переконував Зубанов. Бити зовсім нічим. Козирних карт в України не залишилось. Який там Чорноморський флот! Там же угода, чинна до 2017 року! Як же її можна порушувати? Ми ж, українці, народ цивілізований, та й братів своїх старших шануємо. А якби насмілилися транзитні тарифи піднімати, тоді, каже Зубанов, і двоюрідні та троюрідні браття в Європі нас би не зрозуміли.

Узагалі, переконаний він, нинішній прем’єр найбільше про Україну й українців дбає, не те що деякі... Не втерпілося спитати в обранця про Щербаня, чого Партія регіонів його на грудях пригріла.

– Ну як, він же – людина! Наш співвітчизник. Крім України, йому нікуди більше йти. Намірів тікати він не має. Тож навіщо його ще до суду за грати? Справа проти нього пахне полюванням на політичних відьом! А якщо виявиться, що він такий самий невинний, як Колєсніков? – обурився Зубанов. – Поки слідство триває, хай живе, як людина.

– А якщо до вас за порукою звернеться Пукач, інші утікачі? Готові їх усіх прийняти?

– Ну, Пукача у вбивстві звинувачують, та й не відомо, чи живий він ще, – сказав Зубанов. – А Щербаню ж закидають економічні злочини. У нас, не розбираючись, який кримінал людина скоїла, одразу ж до злочинців хочуть запроторити. Суд визначить, чи справді він винний.

– Ви вірите у незаангажованість і непідкупність наших судів?

– Звичайно, ми маємо великі проблеми з корупцією, починаючи з судів...

– ???

– Розумієте, потрібно, щоб пройшов час, необхідні ефективні зміни. А поки що, навіщо одразу людині життя ламати? По Щербаню, думаю, рішення правильне. Він хоче довести, що є чесною людиною.

– Але ж щойно Ви говорили про корупцію...? Вам не здається, що все це просто веде до апатії серед населення?

– Ви ж молоді, навіщо так говорити, треба просто перечекати цей період.

– Уже 16 років чекаємо. Скільки ще? Шкода часу і себе...

Отака у нас відбулась з народним депутатом розмова. Ну, що тут скажеш? Може, на кладовище сходити зі студентами... Все ж цікавіше, ніж вступати в бій з вітряками.
Наталя Петрів, ЗІК
21 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини