Ужгород: Чи можна у період кризи гарно та недорого відпочити?

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему "Особливості туристичного бізнесу у період економічної кризи". Йшлося також про те, як сьогодні в Україні можна добре і недорого відпочити і в якій ситуації знаходиться клубна індустрія на сьогодні.

Ужгород: Чи можна у період кризи гарно та недорого відпочити?

Олександр Доктор, генеральний директор ВАТ ГТК "Інтурист— Закарпаття" зауважив, що для туристів криза зіграла позитивну роль. Ціни на відпочинок впали, наприклад, у одному з найдорожчих лондонських готелів популярними стали акції, коли номер коштував 1 фунт за добу. Сьогодні тури по Європі коштують 90-95 євро. До Туреччини можна поїхати за 420 доларів на тиждень, до Хорватія — від 20 євро за день. Клієнтів у закарпатського туризму не поменшало. У середньому, за словами О. Доктора, 3 доби на Закарпатті з екскурсійним пакетом, харчуванням та проживанням коштуватимуть туристу від 700 грн. "Специфіка нашої кризи не стільки у відтоку туристів, скільки у збільшенні тарифів на комунальні послуги,-- підкреслив Олександр Доктор,-- ціни на комунальні  послуги є чи не основною складовою вартості проживання в будь-якому готелі".

 Протягом першого кварталу цього року у готелі "Інтурист— Закарпаття" побували вже громадяни 136 країн світу. Попри поширений стереотип, іноземці, зі слів О. Доктора, замовляють найдешевші номери, дуже ощадливо витрачають гроші на побут під час відпочинку та екскурсій. Натомість набагато більше претензій до умов проживання мають українці, ще більше вимог ставлять російські туристи. Найчастіше до Ужгорода приїжджають громадяни Росії, а також Білорусії, Угорщини, Словаччини, Польщі та Канади.

 Останнім часом все більш популярними стають тематичні екскурсійні тури або поїздки на конкретні фестивалі чи свята. У травні, наприклад, закарпатці за 200 євро можуть придбати 5-денний тур до Угорщини, який включає відвідини концерту Енріке Іглесіаса.

 Натомість "Інтурист Закарпаття" пропагує за кордоном туристичні тури на закарпатські фестивалі. "Ми роздали понад 5 тисяч пропозицій щодо святкових заходів на Закарпатті, а також щодня розсилаємо запрошення на понад 3тисячі адрес різноманітних туристичних фірм. Так ми намагаємося залучити до області туристів, від чого виграють усі мешканці краю", — розповів О. Доктор.

 Дмитро Стасюк, арт-директор ужгородського VIPER Клубу, презентуючи сферу розваг та атракцій, розповів про нові ініціативи ужгородців. Зокрема, він також відзначив позитивний наслідок економічної кризи: "Цього року Ужгород може дозволити собі запросити провідних зірок клубного життя, адже їхні гонорари стали більш доступними. Ми познайомимо ужгородців та гостей міста з тими, хто ще минулого року був практично недосяжним".

 За словами Д. Стасюка, значна частина клієнтів клубу — іноземці. Доповідач засвідчив, що в Ужгороді відпочивають багато туристів не лише влітку, але й узимку. Гості приїздять на тематичні вечірки, на іменитих діджеїв тощо. "З Європи стало популярно приїздити власним транспортом. Адже з країн центральної Європи до нашого міста приїздять автобанами за кілька годин. Однак враження від сакур псують дороги, після яких європейцям доводиться роботи капітальний ремонт машин", — розповідає Дмитро Стасюк. 

 Він також поскаржився на культуру відвідувачів. "Ми навіть обговорювали ідею оформити стіни з нержавіючої сталі, бо це єдиний матеріал, який не понищать. Естетичне і культурне виховання наших громадян, на жаль, не на найвищому рівні", — каже Д. Стасюк.

 Вже втретє цього року в Ужгороді пройде танцювальний проект "Король танцполу". Акцію організовують спільно VIPER Клуб та ВАТ ГТК "Інтурист— Закарпаття". Як пояснив викладач кафедри туризму географічного факультету УжНУ Тудор Кілару, цього року конкурс складатиметься з трьох етапів. З 8 травня і упродовж 2 місяців кожної п’ятниці відвідувачі клубу голосуванням обиратимуть найкращого танцюриста вечора. Потім до півфіналу переможців восьми вечорів  готуватимуть професійні хореографи студії сучасного танцю "Бліц" на майстер-класах. У результаті двоє конкурсантів вийдуть до фіналу, для якого готуватимуть спеціальний танцювальний номер. Фінал оцінюватиме професійне журі. А переможець отримає у подарунок туристичну путівку.

 У майбутньому організатори проекту планують також конкурс серед професійних танцюристів, який стане аналогом подібних телевізійних шоу, повідомили в Ужгородському прес-клубі.

Ужгородський прес-клуб
06 травня 2009р.

Теги: Ужгород, туризм, відпочинок, "Інтурист-Закарпаття"

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини